Medová maska Navia na citlivou pleť


"Kludne napiste, ak potrebujete poradit s pouzitim :)" čtu si komentář na Instagramu od slovenské značky přírodní kosmetiky Navia. Jů, ti jsou milí, raduju se. Stejně jako paní Míša z obchůdku Krásná každý den, od které jsem masku na pleť dostala k otestování. Miluju všemožné maskování a pečování o každý ždibíček svého rozmazleného těla. Medová maska s kozím mlékem mi při vybírání věcí ke zkoušení padla do oka. Slovíčko med na mě působí stejně přitažlivě, jako káva, čokoláda nebo koťátko. A co teprve mlíčko s medem, blahodárný nápoj na dobrou noc!


Maska je určená pro suchou a citlivou pleť. Je zklidňující a pečující, dodává hydrataci a vitamínky. Navrací rovnováhu a zlepšuje prokrvení. Obsahuje olej z meruňkových jadérek, kozí mléko, med, jojobový olej, bambucké máslo, olej z hroznových jadýrek a esenciální oleje z levandule a heřmánku. Tahle voňavá kombinace zaručí, že se vám při prvním přičichnutí zamotá hlava. To je vám tak zajímavá vůně! Navia si s nimi opravdu umí vyhrát. Žádná klasická chemča, ale pořádně záludná přírodní kombinace. Sladká, podmanivá, hutná. Voní jako med a mléko. A bahno. Cože? Má takový zemitý podtón, trochu jako med s bahnem. Ale neděste se, je to nasládlá a příjemná vůně.


Sklenička se šroubovacím víčkem, pod kterým maska bydlí, má svou vlastní krásnou papírovou krabičku, ve které jsem našla ještě špachtličku k lepší manipulaci. Pod víčkem je ještě takové plastové těsnítko, aby se maska nevydala sama na výpravu ven.


Barva je blátivá, brčálová, temnozelená. Konzistence masky je mastnější a mazlavější. Alespoň ze začátku. Časem se olej tak nějak pooddělil od zbytku masky a před každým použitím ji proto špachtličkou promíchávám. Tím, že je maska mastná, tak je i přilnavá. Ze špachtličky ji pak musím dobře smývat s použitím mýdla. Když se vám náhodou dostane na umyvadlo nebo někam jinam, tak se nemusíte děsit, umýt jde, ale i tak raději pozor.


Ze začátku jsem s maskou bojovala, vůbec mě nechtěla poslouchat. Podle pokynů jsem na navlhčenou plať nanesla potřebné množství. Maska ale vůbec nechtěla na obličeji zůstat, drolila se, padala mi po celé koupelně a dělala neplechu. Byla jsem z toho docela smutná, protože jsem přeci vládkyně kosmetiky a takhle by to prostě nešlo. Jednoho dne mě napadl spásný nápad - zkusím přidat vodu! Do dlaně jsem dala trochu masky, přidala pár kapek vody a promíchala, až mi vznikla mazlavá směs. A víte co? Světe div se, ona začala spolupracovat! Na pleť se nanášela mnohem líp, přestala se drolit a začala fungovat tak, jak maska má. Od té doby ji používám jedině takto.


Účinky? Super! Víte, co nechápu? Proč se s tou pletí pořád něco děje. Jsou týdny, kdy ji mám hladkou jak dětskou hm ručičku a jindy mám čelo celé opupínkované. Stres, změna počasí, špatná strava a další lidské výmysly se na pleti hned podepíšou. Po delším používání jsem si všimla, že jsou pupínky pryč a pleť se na mě usmívá a jakoby září. To se mi na přírodní péči líbí nejvíc, pomalu uzdravuje, pomalu pomáhá a pokožka má čas se sama vzpamatovat. Nejdřív se může zdát, že maska nic nedělá, ale když jí dáte čas a sami sobě taky, tak si ze dne na den všimnete, že je najednou něco jinak. Že je najednou všechno zase správně tak, jak má být :)

Masku jsem si ochočila a teď už se těším, až si ji zase nanesu. Používám jednou týdně od července a ještě pořád jí mám, výdrž ohromná. A vy určitě vyzkoušete. Seženete ji v rozmilém eshopu Krásná každý den.




Komentáře

  1. Od Navia som zatiaľ masku nemala, ale láka ma od nich kopa produktov, či už na pleť alebo telo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmmm, velice zajimavá věcička! A kombinace med & bahno - to zní jednoznačně jako něco, co musím prozkoumat blíž! :-DD
    Bebe

    OdpovědětVymazat
  3. Od Navie jsem vyzkoušela kdeco, ale do masky jsem se ještě nepustila. Vypadá opravdu zajímavě, už díky neobvyklé kombinaci :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  4. Primadonnko Ty tak krásně píšeš! Maska je velmi zajímavá! Já mám nejraději ty plátýnkové :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥