Odličujeme se s bylinkami: Meduňka od Saloos


Znáte KOPR? Kdo pracuje v kanceláři, jako já, určitě se s tímhle pojmem už někdy setkal. A jestli ne, tak by ho měl do svého kancelářského slovníčku zařadit hned vedle mítyngů, brýfů, brejnstormingů a dedlajnů. Co to je, ten KOPR? Ku*evský odpor k práci. A znáte SAKO? To je pak, vážení, Stádium akutního kopru. Tím jsem vyčerpala svoje dnešní "vtipy" a zároveň tak nějak naznačila takový můj blogovací neduh. Občas se mi stane, že se mi do sepsání recenze nechce. A nejen trochu, ale pořádně koprosakově nechce. Odkládám tu recenzi do poslední chvíle, než nastane čas, já se přemůžu a zjistím, že mě to psaní hrozně baví, že mám o tom produktu spoustu historek, a že toho chci napsat víc, než se na kosmetickou recenzi sluší a patří. A taky, že jsem za tu dobu odkládání mohla ten produkt testovat fakt dlouho, takže jsem ho poznala ze všech nejlíp.

Vůbec netuším, proč můj aktuální koprový los padl na Hydrofilní odličovací olej Meduňka od Saloos. Divnější je to tím, že jsem první Saloosovský olej na odličování dostala už před mnoha lety, kdy jsem ještě vůbec nebyla bjůty guru. Od té doby ho mám na poličce v koupelně bez přestávek. A přesto jsem k němu nějak nemohla písmenky najít cestu, i když po něm šahám několikrát do týdne. Milé bylinkové odličovátko mi to snad promine. Tak, konec řečí a jdeme na to. 


Kdo už Saloos trochu zná, ten jejich lahvičky pozná na první pohled. Matné a bytelné sklo je základ. K tomu šedivé šroubovací víčko a designová přelepka. Povšimněte si, jaký jsem se snažila být umělec a naaranžovala kolem lahvičky rýmovník, protože jsem byla moc líná na to, shánět opravdovou meduňku :D 

Když víčko odšroubuji a přivoním, hned mě napadne, že tu vůni odněkud znám! Je taková sladká, jako kdyby mě hladila po vláskách vzpomínka na léto. Pak si uvědomím, že čuchám k meduňce, trochu se zastydím a nevěřícně čuchám ještě jednou. Víte, jak voní meduňka? Když ji rozvoníte mezi prsty, obalamutí vás svou sladkou vůní, jako takový medový nektar pro kolibříky, který má takový pocukrovaný citrusový podtón. Přesně tak voní i odličovací olej. Jako pravá intenzivní meduňka. Je to zvláštní, když jsou vůně bylinek a kytiček hodně autentické, skoro je v kosmetice nepoznám. Takhle nejsem vůbec schopná poznat levanduli, ať voní sebelevandulověji. Tuhle jsem něco očichávala, že co to tu dobře voní, že je mi ta vůně povědomá. A ona to levandule. A stejně i tahle meduňka. Asi ji mám málo načuchanou a je to jednoznačný signál k tomu, abych trávila víc času venku v nějaké bylinkové zahrádce. 


Jak se hydrofilní odličovadlo používá? Olej reaguje s vodou, proto se jmenuje hydrofilní. Vezmete kosmetický tamponek, navlhčíte ho vodou nebo květinovou vodou a na něj nanesete pár kapiček hydrofilního odličovacího oleje. Pozor, olej z lahvičky teče, nemá žádní "kapátko", tak ať nejste překvapení, jako byla Genevra při zkoušení varianty z granátových jablíček. Já většinou navlhčený tamponek přiložím na lahvičku, rychle otočím vzhůru nohama a zpátky a nakonec ještě olejíček na tamponku rozmašluju prstíčkem. Vytvoří to takovou emulzi (která je pro mě teda taková neviditelná, nebo bych ji popsala jako takový trochu napěněný olej s vodou), kterou odlíčíte, co potřebujete. Nejčastěji po oleji sahám, když potřebuju odlíčit něco voděodolného - řasenku nebo rtěnku. U té řasenky musím dávat majzla, protože mi není olej do očí moc příjemný, takže ho dávám opravdu maličko.


Odličovací schopnosti jsou na jedničku. Pro mě je tenhle hydrofilní odličovací olej meduňka jedním z "nejsilnějších" odličovadel. Oleje jsou vůbec dost dobré v boji proti nalíčenému obličeji. Nepoužívám je každý den, protože se líčím spíš do přírodna (což vyvolává udivené pohledy, doprovázené zvoláním "ty seš namalovaná?"), ale často nosím tekuté rtěnky, které před olejem utíkají samy. Voděodolnou řasenku používám teď trochu víc - když sněží nebo prší. Tu jsem si pořídila na kamarádčinu svatbu, abych mohla brečet dojetím, ale abych byla stále překrásná. Brečela jsem nakonec jen jemně, ale zato jsem po splácání asi dvanácti druhů alkoholu strávila noc s hlavou v míse a se slzami nad vlastní pitomostí. Ráno jsem sice vypadala jak přejetá parním válcem, ale řasenka seděla perfektně. Dokud se o ní nepostaral odličovací olejíček. 

Takže pozor! Pokud jste ještě nevyzkoušeli k odličování oleje, pak šup, neváhejte! Oleje jsou totiž naprosto božské - bez drhnutí krásně odlíčí a vyčistí pleť a žádná sebeodolnější řasenka nebo rtěnka před nimi nemá šanci. Zároveň pleť nevysušují, ale rovnou jí dodávají hebkost, hydrataci a výživu. Mám ve zvyku se odličovat před sprchou, tudíž mi vyhovuje i odličování těch očíček, ve sprše totiž olej smyju, ale i tak je poznat, že jsem se jím odlíčila, protože z vody nevylézám vysušená jak slaměnka. Odličovací oleje mě prostě baví a ty od Saloos jsou krásně voňavé, stačí jen pár kapiček, které na tamponku zředíte vodou, takže jsou prakticky nevyčerpatelné. 

A víte, k čemu ještě tenhle olejíček používám? K čištění štětců. Fakt. Pravidelně si míchám tekuté rtěnky, které na puse drží jak přibité. Stejně tak drží i na štětečku na rty. Nakapkám si pár kapek oleje do dlaně, chvilku v té loužičce štětec máchám, pak ho opláchnu vodou a olej vymyju mýdlem. Světe div se, funguje to a vyhovuje mi to. 

Takže tak. Hydrofilní odličovací oleje od Saloos najdete v celé škále vůní, barev, ale i účinků. Seženete ho v drogérkách, obchůdcích s bylinkama a na internetu. Na nejlevnější variantu se můžete podívat na Srovname.cz. Pohybuje se kolem 80 Kč a za ty penízky máte na roky vystaráno.




Komentáře

  1. Vypadá vážně skvěle, na odlíčení používám oleje velmi ráda 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na nesmyvatelnou kosmetiku jsou oleje prostě kabrňáci :)

      Vymazat
  2. Tak jsem se zase dozvěděla něco pro mě nového. Vůbec jsem doposud neznala tenhle způsob odličování ale oleje jsou celkově dobré. Ač máme v obchodech stovky druhů odličovacích přípravků, mě stejně nejvíce vyhovuje obyčejný kokosák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosák je super, stejně jako další odličovací olejíčky :) Na oči mi ale oleje vůbec nesedí, tam sahám po jiných kouzlech :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥