Čoko maska na unavenou pleť


Omlazující čokoládová maska pro unavenou a namáhanou pleť. Nechme chvilku tenhle název rezonovat v našich hlavičkách. Omlazující - to je přesně to, co potřebuji, protože se po té vleklé a nijaké zimě cítím zestárlá tak o sto let. Čokoládová - proboha ano, dejte mi cokoli čokoládového, co sladce zavoní a doplní mi energii, kterou mi ta zima nezima vysává z těla. Unavená a namáhaná pleť - tak jasně, že ano! Unavená jsem už od chvíle, kdy musím vylézt z postýlky a namáhaná taky, když se musím v práci usmívat, i když se mi vůbec nechce. To je hrozně únavné. Všechno tohle dohromady na mě zavolalo mocným haló z eshopu Krásná každý den. Se značkou Joik se v poslední době seznamuji čím dál tím víc a zatím jsem byla spokojená. Vyzkoušela jsem čokoládový balzám na rty, kávový a vanilkový peeling a jako dáreček jsem dostala perníčkovou svíčku. Čokoládová maska na pleť zněla tak strašně krásně, že jsem jí prostě musela otestovat.  


Když jsem masku vybalila z krásně zabaleného balíčku, chvilku jsem byla hrozně překvapená. Nevím proč jsem si myslela, že to bude už hotová namíchaná blátíčková tekutá maska. Ale kdeže! V krabičce je prášek. Což je mnohem užitečnější, protože díky tomu maska vydrží víc použití, když si k ní tu tekutou část přidám až doma. 


Ve složení najdeme marocký jíl, který je na pleť úplným zázrakem. Vytahuje nečistoty a přebytečnou mastnotu, tonizuje a omlazuje pleť. Spolu s ním je tam i sušené mléko, takže bacha, všichni, kdo mají intoleranci na laktózu, tuhle masku nepapat! :D Sušené mléko má změkčující a vyhlazující účinky. K tomu je tam i lžička medu, který má antibakteriální účinky, hydratuje pleť a zklidňuje ji. Pokud jste saunoví fandové, tak si s sebou můžete vzít do sauny právě med a potírat se jím. Pokud si vezmete zcukernatělý, tak si k tomu ještě uděláte super peeling. Tím, jak se vám v sauně zapotí pokožka a roztáhnou póry, se vstřebá i víc živin z medu. To jen tak bokem :) Poslední a za mě nejdůležitější složkou je kakaový prášek, který obsahuje, stejně jako čokoláda, spoustu antioxidantů a vitamínů, které vyživují a rozzařují pleť. Tajemství celé masky spočívá v téhle kouzelné kombinaci ingrediencí, které jsou doslova bomba na pleť. Jíly miluju, ty spolehlivě vytáhnou nečistoty snad ze samotného pekla. Med je na pleť taky skvělý. A kakao? No sem s ním!


Masku připravuji jako jiné klasické práškovky. Smíchám ji s vodou. Používám obyč vodu z kohoutku. Jiné práškové masky míchám třeba s květinovou vodu, ale u téhle čokoládové mi to přijde škoda, abych nenarušila tu skvělou čokoládovou vůni. Maska voní jako pravé kakao. Ne Granko, ale takové to pravé raw hořkosladké kakao. Mňam! Na pleť se nanáší hezky. V kašičkovitém stavu se s ní dobře pracuje, hezky se roztírá a během chvilky začne na pleti usychat a díky jílu vytahovat všechny ty špíny a stresy. Když zaschne, tak netahá a pleť po ní nepne.


Nanáším jí zhruba jednou do týdne a většinou před tím, než si jdu umývat vlásky. Šupnu pak celá do sprchy, masku smývám rovnou tam. Jde lehce a bez problémů.

Rozepsala jsem se rovnou o složení a použití, ale úplně jsem zapomněla popsat krabičku! Ta je plastová se šroubovacím víčkem. Pod víčkem je ještě odendávací plastová zábrana, aby se maska nevysypala ven. Všechno je bytelné, užitečné a funkční. 


Musím přiznat, že tím, jak podobné masky používám už dlouho a pravidelně, tak žádné okamžité změny nemůžu testovat. Hodnotím proto třeba to, jestli mě maska na pleti štípe nebo moc táhne, protože mám pleť citlivou, jestli se mi neudělá vyrážka nebo se neosypu pupínky. Jestli nemám víc ucpané póry. Všechno tohle je totiž projevem nefunkční nebo nesprávné kosmetiky. Když se nic takového neobjeví, tak vím, že je všechno v pořádku a maska pokračuje v udržování toho, co nastavila nějaká minulá. Takže ano, za mě čoko maska funguje, protože mi pleť harmonizuje, vyživuje a zbavuje přebytečného mazu. Díky své čokoládovosti spolu trávíme hodně příjemné chvilky. Ona vyživuje, já sosám příjemnou vůni a společně se na sebe vždycky těšíme. Nejvíc musím odolávat, abych trochu neochutnala :D 



Komentáře

  1. O masce v prášku jsem tedy ještě neslyšela! Tato se mi ale líbí, já mám teď čokoládový kondicionér na vlasy a taky voní nádherně ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. O značce jsem ještě neslyšela, ale všechny ty produkty vypadají moc zajímavě...Taky mám ráda kosmetiku s čokoládou, hlavně třeba pěnu do koupele :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vypadá fakt dokonale! Všechno, co je s vůní čokolády musím vyzkoušet:D. Jinak to, že je to v práškové formě vypadá fakt zajímavě:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. Tak o takové čoko masce slyším poprvé a jenom při představě, že něco takového mám na pleti sosám blahem :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  5. Ta musí být dokonalá. Vůni kakaa mám ráda a taky bych jen těžko odolávala ochutnání. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Tak tento výrobek vůbec neznám, ale vypadá rozhodně zajímavě :-)
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥