Šípková růženka od Saloos


Není nad to se večer vrátit z práce domů, vrhnout se na balíček nové kosmetiky na zkoušení, všecko to hezky vyfotit, kosmetiku začít používat, a když přijde na lámání chleba a upravování fotek zjistit, že jsou všechny tmavé, protože zimní večery nejsou pro focení žádným ideálem. Kdyby to bylo jednou, mávnu nad tím rukou, ale děcka, ono je to takhle se mnou pokaždé. Nu, jiná už asi nebudu.

Asi víte, že jsem zamilovaná do olejů. A kdo to neví, tak tomu to říkám právě teď, protože už taky jiná nebudu. Miluju oleje na všechny způsoby. Jím je, dávám si je na vlasy, mažu se s nimi po celém těle, dávám si je na pleť a dokonce si s nimi i čistím zuby. V poslední dávce testovacích produktů od Saloos jsem si proto logicky vyprosila další olejíček, a to Extra bio šípkový olej. Líbilo se mi na něm to, že je určený na regeneraci, hydrataci a k boji proti vráskám. Každým dnem jsem o den starší, proto začínám na péči o pleť přemýšlet ze široka. Kdy jindy začít bojovat proti vráskám, než ve chvíli, kdy je ještě nemám? Logika.


Saloosácké pleťové oleje mají nezaměnitelný design. Bytelnou lahvičku z mléčného skla, přelepku, kapátko a plastové víčko. Nanášení oleje na pleť pomocí kapátka mě ohromně rozmazlilo a už si to dneska nedokážu představit žádným jiným způsobem. 


Šípkový olej má červenooranžovou barvičku, je spíš hustější konzistence a voní jako oranžová. Nevím, k čemu bych ji přirovnala. Asi se nejvíc opravdu podobá šípkům, když je utrhnete a rozemelete mezi prsty. Je to spíš taková zemitá vůně větviček, není moc svěží, je kořeněnější a jednodruhová. Něco mezi mrkví a oříškem. Prostě šípek :)


Na co se tedy při používání olejíčku můžeme těšit? Olejíček má vysoký obsah karotenoidů, které poskytují luxusní péči pro zralou pleť. Díky nim má olejík svou charakteristickou oranžovou barvičku. A víte, co? On taky tu pleť zoranžoví! Z toho jsem byla při prvním naolejování celá paf. Nestane se z vás sice antuka, ale dostanete letmý oranžový náhled. Bacha taky na bílé nebo světlé oblečení, ať si ho zbytečně neobarvíte. 

Olej je výborný na vrásky, zlepšuje vzhled jizviček, i těch zhojených. Pomáhá na popáleniny, skvěle hydratuje a celkově vylepšuje zdravý vzhled pleti. Barvička prý taky sjednocuje barevný tón pleti a zvýrazňuje jej. Je celý přírodní a na koho by byl moc koncentrovaný, ten se nemusí bát ho nějakým dalším olejíčkem zředit. Protože se jedná o čistý přírodní bioprodukt, můžete ho dokonce i papat! Jakmile můžu nějakou kosmetiku ochutnat, nenechávám se dvakrát pobízet :D Chutná trochu jako ta mrkvička se šípkovým čajem a se špetkou něčeho kyselého a mileráda ho budu dál používat pouze na pleť. 


Olej používám zhruba jednou denně, většinou večer, ale někdy i ráno, když mám volnější den a nemusím hned nahodit makeup. Zkoušela jsem ho na suchou i navlhčenou pokožku, nejvíc jsem ale teď spokojená, když pod něj použiju pleťové sérum (mám jedno od Alverde, které jsem vyhrála v DM boxu). Vyplatilo se mi dávat opravdu maličké množství, které do pleti dobře vmasíruju. Hezky se pak vstřebává a nemám pocit, že mám mastnou pleť jak pánvička po smažení řízků. 


Na pleť je šípkový olej moc příjemný a i když nevoní tak lahodně, jako třeba jeho kaméliová nebo jasmínová sestřička, i tak musím říct, že je rozhodně určený pro princezny. Pleť je po něm jemná, hydratovaná, vláčná a nevysychá. Kdo má se suchou pletí problémy, ten určitě zná ten pnoucí pocit, se kterým se vrací po celém dni domů, kde jako první sahá po jakémkoli oleji. Když ho nanáším večer, ráno často zapomínám, že bych měla taky mazat. Pleť nezatěžuje, během těch několika měsíců, co ho řádně používám, se mi netvořily skoro žádné pupínky a o nějakou vyrážku jsem vůbec ani nezavadila.

Jo a zkoušela jsem ho i na vlasy, samotný jako takový i rozředěný s kokosákem. Vláskům se líbí (moje vlásky milujou oleje stejně, jako já), ale přišlo mi ho škoda, tak si ho schovávám jen na pleť.



Komentáře

  1. Já od Saloosu používám odličovací oleje už pár let a nemůžu si je vynachválit, ničím jiným neodličuju! Ale chtěla jsem si teď pořídit právě nějaký hydratační olejíček, takže děkuji za tip :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nevadí ti olejíčky na oční okolí? Taky se jimi odličuju a jsou super, lepší jak všechny micelárky :)

      Vymazat
  2. Já taky oleje používám snad na všechno. Tenhle jsem ještě neměla, trochu mě odrazuje to barvení. Já mám teď rakytníkový olej a ten má žlutou barvu, tak ho přimíchávám jen do pleťových masek. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barvení je legrace :D Napoprvé jsem byla hodně překvapená, proč mám naoranžovělý obličej :D Ale zvykla jsem si a musím teda říct, že oblečení ani povlečení obarvené nemám, nechávám olejíček dostatečně vsáknout, ale radši jsem to tam napsala.

      Vymazat
  3. Oleje jsou snad to nejlepší, co jsem kdy mohla vyzkoušet. :) Tento jsem neměla, takže díky za tip, suchou pleť docela v zimě mám často.
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, Miško, oleje jsou na pleť prostě skvělá záležitost :)

      Vymazat
  4. Hezký, já mám od saloos olej na prsa, na masáž hráze :D a balzám na nehty, miluju tu značku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten neznám :D Jaký je? Balzám na nehty je pecka, ten jsem taky zkoušela. Vůbec všechno mají super ♥

      Vymazat
  5. Myslím, že na to jdeš chytře s těma vráskama :-) Prevence je určitě lepší a taky mi přijde logické kůži posilovat, než se pak snažit vyzmizíkovat už vzniklou linku. Původně jsem chtěla napsat, že se vráskám stejně nikdo nevyhne, ale když jsem viděla našeho souseda, kterému je 92 a má pomalu míň "vrapatý" obličej, než kdejaká čtyřicítka... Evidentně má ve studni nějakou živou vodu, nebo co :-D
    Mě olejíčky taky moc baví, ale když si ke každému čtu, jak je dokonalý a úžasný a že je přesně na problém, který zrovna řeším... Mám pocit, že se nutně potřebuju namazat asi dvaceti různými věcmi! Stejně si jednou udělám nějaký olejový mix a budu to vydávat za chroustí elixír mládí. Ještě nemám recepturu v hlavě hotovou, ale už teď jsem si jistá, že bude obsahovat arganový, opunciový, šípkový a měsíčkový olej :-D
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba má tak krásnou pleť proto, že se ráno ošplíchne studenou dešťovkou z kadečky a kosmetiku neřeší :D Nebo je to tajný beauty blogger! Nebo vymyslel nějakou zázračnou látku. Tak jako tak by stálo za to se mu nenápadně podívat pod ruky a zjistit, v čem jeho kouzlo spočívá :D

      Chroustí elixír mládí, to hrozně potřebuju! Kdy to bude skladem? :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥