S.O.S. Marný boj s roztřepenými konečky

Zdroj
Co se znám, tak se mi třepí konečky. Jsem z toho naprosto zoufalá a už prostě fakt nevím, co mám dělat.

Myslela jsem si, že když přestanu používat fén a žehličku na vlasy, tak se to všechno zlepší. Už jsou to tři roky, co si fénuju vlasy jen v největší nouzi (a jestli to je dvakrát do půl roku, tak to je hodně) a žehličku byste marně pod vrstvou prachu hledali.

Myslela jsem, že se to zlepší, když začnu používat jinou vlasovou kosmetiku. Dva a půl roku jedu přírodu a pořád je to stejné.

Myslela jsem si, že se to zlepší, když budu vlasy pravidelně olejovat. Jo, zlepšilo se to, moje vlásky oleje sosají a jsou krásnější, živější, pevnější a dokonce o něco delší, než bývaly dřív, ale stejně se třepí.

Myslela jsem si ještě spoustu dalších věcí. Třeba, že bych je měla stříhat častěji. Stříhám si je teď poslední roky sama. Myslela jsem si, že by to mohlo být i tím. Mám kadeřnické nůžky ostré jak hrana papíru, když to nečekáte a rozříznete si s ní prst. Jenže, kdybych stříhala tak blbě, neroztřepily by se konečky i kamarádkám, které čas od času taky zastříhnu? Navíc, od kadeřnice mi vydržely neroztřepené stejnou dobu.

Zkoušela jsem nekonečné množství různé sér - před i pooplachové, masky, kondiše, vodičky... A pořád jsem tam, kde jsem začínala.

Vlásky mi prošly po používání přírodní kosmetiky obrovskou změnou. Rostou víc do délky, než jsem si kdy představovala. Nemastí se tolik u hlavy a pokožka hlavy mě nesvědí. Ale ty konečky...

Třepí se mi. A já už fakt nevím, co s tím. Teď už jsem schopná vyzkoušet skoro cokoli. Ajurvéda říká, že když budu každý den po vyčištění zubů cumlat lžíci oleje v puse, zlepší se mi všechno. Tak jsem to začala dělat. Ještě mě napadá zařadit jako doplněk stravy rybí tuk. Ale už mi nápady docházejí.

A tady apeluji na vás, milé vlasaté čtenářky. Co vám pomáhá na roztřepené konečky? Vyzkouším cokoli!




Komentáře

  1. https://www.milvacz.cz/

    Jedine tohle.. Nic jineho me nenapada...

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, mě taky nic dalšího nenapadá. Konečky se mi třepí taky, ale u mě je to hlavně typem vlasů. Mám prostě odjakživa vlasy suché a vlnité a tohle k tomu bohužel patří. Nechávala jsem si před pár měsíci spodní polovinu vlasů odbarvit a třepí se stejně teď jako předtím, takže barvení na to u mě asi nemá vliv :-D Jinak používám taky hodně oleje vč. kokosáku, masky, kondicionéry ve spreji, snažím se moc nefénovat a nežehlit a taky nic extra nefunguje. Jednou za čas mě to popadne a nechám si vlasy zkrátit po ramena a mám klid :-D Pak je zas pěstuju a rozčiluju se nad konečkama :-D Ale holt jsou to jen vlasy, dorostou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Achjo, tak koukám, že v tom nejsem sama. Aspoň, že tak :D Když čtu všechny ty základní věci, co nedělat, tak si říkám, proč to teda nefunguje. Pes bude asi zakopaný někde hlouběji. Kdybych na něco přišla, tak dám vědět :D

      Vymazat
  3. Já Milvu používám už přes rok, ale konečky se mi stejně třepí. Obávám se, že na to nic nepomůže. Už jsem si koupila i vitamíny na vlasy v DMku, tak uvidím. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm... tak to ji ani zkoušet nebudu, když se ti pořád třepí. Ale pro ty vitamíny jsem si dneska byla, jsem na ně zvědavá. Nejdřív zkusím ještě ten rybí olej... To jsou problémy toto :D

      Vymazat
  4. Primadonnko mně vždy když se mi třepily konečky, pomohlo sérum z Avonu, takové zelené z řady Advance Techniques.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu, Lucinko? :-O Tak to je první věc, o které slyším, že funguje! Ještě zkusím pohledat mezi přírodní kosmetikou, ale když nepomůže, vyzkouším tvůj Avon. Moc děkuju :)

      Vymazat
    2. Mně nefunguje vůbec :-( Je to narvaný silikony a alkoholem, nemá jak pomoci :-/

      Vymazat
  5. Také mě nic moc nenapadá, možná se poradit s kadeřnicí ? Hodně záleží na typu vlasů, někomu se třepí holt víc. Kamarádka má podobný problém , v lékárně ji doporučili Revalid , ale je ještě brzo , aby posoudila zda funguje. A barvíš se ? Může to být i barvou , pak jsou vlasy sušší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kadeřnice by mohla poradit, to je pravda, ale to bych k ní musela chodit :D Zkusím to ještě po kamarádkách, které chodí, jestli by se nezeptaly těch svých. Nebarvím se už dlouho. Revalid jsem nezkoušela, tak dej pak vědět, jestli to pomáhalo.

      Vymazat
  6. To mě mrzí, že máš takové problémy...Mně se konečky třepily kdysi, pak jsem si jednou vlasy ostříhala a od té doby nic! Takže teď už asi 4 roky žiju bez třepících se konečků a přišlo to zčistajasna!

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ti tak závidím, Laurinko! Ale už jsem na to asi přišla, budu muset ty vlásky prostě víc vyživovat a zaměřit se na suché. Asi se mi prostě v posledních letech změnily, dřív jsem je zas měla mastné... No, alespoň se nenudím :D

      Vymazat
  7. Chtěla jsem přispěchat na pomoc s chytrou radou typu "jediná pomoc jsou nůžky", ale jak tak čtu, bylo by to k ničemu. Vůbec netuším, proč by se měly vlásky až takhle třepit?
    Mě napadá jako první pomoc leda henna (vlasy obaluje a posiluje), nebo keratin - já s ním vlasy rovnám, ale je to primárně intenzivní kúra na ozdravění vlasů. Jinak nemám tušení, čím by to mohlo být...
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každé stříhání trochu pomůže, o tom žádné, ale hrozně se mi nechce to ušmiknout celé když vím, že to na mě zase přijde. Je mi líto chodit i k těm kadeřnicím, které mě krásně ostříhají, ale za týden bych tam mohla jít znovu a za dva už nutně potřebuju zase přistřihnout copek... Možná je prostě málo vyživuju. Nebo je to stres. Nebo málo progesteronu :D Co já vím, záhada!
      Keratin je dobrý nápad. Jen kdyby s tím ty vlasy šly nakroutit, byla bych asi šťastnější :D Ale zkusím se pokouknout po kadeřnictvích a nechám si vlásky ozdravit.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥