Pleťová voda s chrpou od JOIKu


Ódu na pleťové květinové vody jste ode mě už mohli slyšet několikrát. Bambilion způsobů použití jsem vyjmenovávala v recenzi na květovou vodu Rosalinu a další ódu jsem pěla na Levandulovou vodu, obě jsou od Saloos. Abych objevila i jiné vody, poprosila jsem Míšu z obchůdku Krásná každý den o Pleťovou vodu s chrpou Joik k vyzkoušení. Na značku Joik jsem v posledním testovacím balíčku zaútočila ve velkém a musím vám říct maličké tajemství - jsem z ní naprosto paf! Je boží a ještě i skvěle vypadá. Ty černé obaly s nevyslovitelnými názvy, protože Joik je Estonská kosmetika, se mi hrozně líbí a přijdou mi tuze elegantní a s puncem luxusu. Co říkáte?


Lahvička chrpové vody je plastová. To bylo moje první překvapení, protože zatím jsem všechny vodičky měla ve skleněných lahvičkách. Plast je tvrdý, takže jsem ho docela dlouho zkoumala, co je vlastně zač, a má své obrovské výhody. Tak třeba to, že má vodička "jen" 50 ml a tudíž se vejde do kabelky. Blíží se nám léto a květinové vody jsou božskými osvěžovači pleti. Takže pokud jste takovou vodičku do kabelky na nošení hledali, tady je. A není zač :)


Osvěžení je jen jedním z obrovského množství způsobů použití. Můžete s ní fixovat makeup, připravovat masky na pleť, používat jako péči pro lepší rozčesávání vlasů nebo s ní vlhčit konečky, než jdete vlásky stříhat. Můžete s ní taky zvlhčovat vzduch nebo ji používat na vonění. Dá se s ní taky odličovat nebo doodličovat. Používám ji i před nanášením olejíčku na pleť. Jak říkám, bambilion funkcí. Každý si musíme najít ty, které nám vyhovují nejvíc. 


Kromě plastového tělíčka má chrpová voda i rozprašovač, bez kterého by nemohla fungovat tak dobře, protože bych si sama jen těžko rozprašovala vodičku po obličeji. Vodička taky tonizuje, jemně stahuje póry a má protizánětlivé účinky. Nejradši ji používám po sprchování k doodlíčení pleti. Nastříkám trochu na odličovací tamponek a zbytky líčidel, které přežily sprchu, jemně vygumuju. Taky s ní připravuju pleťové masky, hlavně ty jílové, které samotné nemají moc intenzivní vůni. Přijde mi, že do takové masky pak dodám ještě o něco víc vitamínků a péče o pleť. Jako podklad pod olejíčky se mi tahle vodička s jemnou kytičkovou vůní taky dobře osvědčila. Když zrovna nemám žádné sérum, používám květinové vody a ještě do vlhké tváře vtírám olejíček, který se pak lépe vstřebává a rychleji "zasychá". 


Chrpová vodička je hodně super a přesvědčila mě o tom, že je ještě spousta kytiček, které potřebuju vyzkoušet. A dokonce mi vnukla nápad, že bych si mohla nějakou květinovou vodu vyrobit sama, když se blíží to léto a kytičky už se těší, co s nimi babky bylinkářky zase vyvedou. Za mě tedy veliké ano. Pokud jste ještě pleťovou květinovou vodu nezkoušeli, tak je nejvyšší čas. A věřím, že se do nich zamilujete stejně bezhlavě, jako já. 



Komentáře

  1. Hlásím se do klubu milovníků květových vod! Mohly by mi klidně téct z kohoutku ve sprše místo obyčejné a vůbec by mi to nevadilo :-D

    U JOIK jsem se přistihla, že si názvy vždycky jen tak zběžně "vyfotím" očima a ani se je nesnažím přelouskat, protože je to nad mé síly. Obdivuju lidi, kteří mluví tímhle jazykem :-)

    Primadonnko, a ta výroba vodiček láká i mě! Zatím jsem zkoušela jen slaměnkovou na podzim, protože jsem nevěděla, jak jinak kvítky využít. Ale jak se tak dívám na zahradu, že nám všechno roste jak pokropené živou vodou... Heeej, nějaký šikovný destilační bazmek by se možná šiknul :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květová voda z kohoutku! To zní jako ráj! A ještě by mohla být sezónní! A třešňovou bych chtěla taky, tu jsem ti zapomněla ve výčtu napsat.

      Já ty názvy ani nejdřív nečtu, protože se bojím, že se mi z nich zamotají oči :D Pak, když si trochu zvyknu, se je snažím přečíst, ale... nejde to :D Je to zajímavý jazyk, takový tajemný, jako zaklínadla.

      Těším se na tvé letošní experimenty a návod "jak vyrobit květinovou vodu z čehokoli za pomocí těchto věcí, které má každá domácnost" :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥