Vánoční limitovala lama od Balei


Lamy, to je něco pro mě! Miluju tahle zvířátka, kterých se trochu bojím a vždycky čekám, kdy mi na obličeji přistane slina, protože lamy přece plivou. A co teprve alpaky! Huňaťoučké a chundeláčkovské. Minimálně svetr si z nich budu muset jednou pořídit :D A co teprve Llama with no drama, nejroztomilejší cestovatelka! Protože její IG sleduju už dlouho, z Baleácké Vánoční limitky, která byla rozhodně touhle lamčou inspirovaná, jsem se zaradovala a naběhla do DMka. Jak to ale v pražských déemcích bývá, stojánek byl už skoro rozebraný. Podařilo se mi ukořistit tělové mléko, papírovou taštičku a obal na telefon, který samozřejmě nepotřebuju, ale chtěla jsem mít konečně s lamou i něco "pevného", co po vypotřebování nevyhodím. 


Balea umí překrásné limitky a většinou jim odolávám (zato její přírodní sestřička Alverde má v mé peněžence otevřený účet), ale téhle barevné vánoční lamě jsem podlehla. A protože už je jaro v plném proudu, což potvrzuje zvyšující se vitamín D v tělíčku ze sluníčka a zvyšující se počet posmrkaných kapesníků z alergie, je čas si trochu zavzpomínat na další přežitou zimu. 


Jednou z barev, kterou nemůžu přenést přes srdce, je mátově zelená. Brr. Zelená a já vůbec nejsme kamarádi. A přitom jsem se jí kdysi snažila naučit nosit. Kdysi dávno, když jsem byla ještě ultra hipík, jsem ze Sanu Babu měla krásné batikované zelené tričko s velkým jinjangem vpředu. A ta zelená byla krásná, jako když se v letní šťavnaté trávě třpytí miliony kapiček rosy. Nosila jsem ho ráda, ale bylo to jediné zelené tričko, jaké jsem v životě měla. Fakt. Od té doby jsem zelenou nikdy nepořizovala. Nesedíme si. Ale letos to o Vánocích vidím na červenozelený svetr. Protože tradice, ty se přece musí dodržovat. A čím kýčovitější, tím lepší! 

Tím vším jsem vlastně chtěla říct to, že podkladová barva na balení se mi sama o sobě vůbec nelíbí, ale dohromady se vším dává smysl a mám jí ráda. Dneska mi už dokonce přijde jako taková jarní barvička, takže vůbec není na škodu si o Vánocích popovídat i v dubnu.


Vůně tělového mléka je naprosto vánoční. Je to jablečný skořicový štrůdl s kardamonem. Přesnější popis asi nedokážu. Vůně je výrazná a docela fajn, ale ne vždycky mám na takhle sladkou a kořeněnou vůni náladu. Na kůži se moc dlouho nedrží. Krém je bílý a jemný a co se hydratace týče, ta není nic závratného. Na běžné mazání stačí, ale když mám vysušenou pokožku, musím už za půl hoďky namazat kůži něčím výživnějším. 


Lamčí limitka od Balea byla překrásné zpestření Vánoc. Krém mi vydržel až do poloviny dubna, protože jsem ho střídala s jinými vánočními kousky. Co se ale nějakého účinku týče, tak ten byl velmi slaboučký, takže ho neberu moc vážně. Je to jako kdybych šla na oběd a navrch si k tomu vzala lízátko. Tenhle krém je to lízátko, které mi zpříjemní den, ale nic moc skvělého pro mě neudělá. Ale co musím pochválit, tak to je označení vegan, takže i pro veganské spoluobčany se otevírá větší škála nabídky kosmetiky, kterou si můžou v drogérce koupit. 



Komentáře

  1. Taky jsem tuto emulzi měla a byla skvělá.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tuhle limitku jsem teda vůbec nezaznamenala a upřímně řečeno mě ani moc nezaujala :/

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  3. Jezuskote, tu lamu na Instagramu jsem neznala! A je božííí! Tomu říkám nápad :-D

    Haha, "něco pevného" :-D Holka, jak já tě chápu... Mě (kromě koček) takhle fascinujou žabáci. Nevím, proč. Jak vidím něco s žabkama, nutně to potřebuju. A tuhle "pevnou" věc u mě taky supluje obleček na telefon - takový ten ponožkový :-D A i když tuším v šatníku taky nemám nic zeleného (khaki nepočítám), tak u žabiček mi to neva :-)

    K odstavečku o jablečném štrúdlu jsem se vůbec neměla dostat. Mám nějaký pošahaný reflex a bujnou fantazii, že začínám pak u PC samovolně slintat. Což těžce nese kočka, která mi momentálně spí na klíně a má pak dojem, že v místnosti poprchá... :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď! Ta lama je skvělá :D Lituji se, že jsem to nevymyslela já :D

      Žabičkyyy! Ty miluju! Ale v šatníku nic žabičkového nemám. Měla bych se polepšit a zařadit si do života víc zvířátek :D

      Ponožkový obleček :D Taky mám takový obleček, takový neoprének to je :D A je skvělý!

      Pozdravuj oslintaného kočička :D

      Vymazat
  4. Super, že jsou produkty i veganské, moc ráda to podpořím. Tahle limitovaná edice je moc pěkná, ale neuchvátila mě ani o Vánocích natolik, že bych si nějaký produkt pořídila. Tak třeba příště :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, veganské produkty jsou fajn :) Uvidíme, co bude příští rok. Mi se lamy líbí, tak bych klidně brala nějakou další takovou.

      Vymazat
  5. Zdravím, prosím, nevíte na kolik " je dělaný ten kryt na telefon? :-) mamka ho má a chceme jí k narozkam koupit nový tel., tak aby se jí vešel :-D Díky moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, do šířky se vleze až 84 mm, na výšku 15 cm, pouzdro je univerzál :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥