Veganský lak na nehty Glossworks


Musím se vám k něčemu přiznat. Když jsem rozbalovala balíček testovacích pokladů od Ladybio a vypadl na mě tenhle lak, vůbec jsem nevěděla, kde se tam vzal. Přihodily mi ho tam holky z Ladybio jako dáreček? A pokud ano, jakto, že se trefily do tohodle odstínu? Okoukávala jsem lak jako ten největší poklad na světě a hrozně se z něj radovala, protože to je přesně moje barva! Tyhle tlumené nude alá není mě vidět mám ze všech nejradši. Holky mě znají! Radovala jsem se přesně asi pět minut, než jsem našla mail, ve kterém si ho na testování vybírám sama. Ehm. Jak zpívá strejda Migáček v písničce Kalhotky si sundej: "Známe se, neznáme se". Viditelně se sama neznám a nepamatuji si nic :D Tak jako tak ve výsledku mám tenhle překrásnej lak.


Během posledního roku se ze mě stal lakovací fanatik do slova a do písmene. V mém pojetí to znamená, že jsem svou sbírku laků rozšířila o spoustu nových barev a prakticky pořád chodím s nalakovanými nehty. Ty mám z praktických důvodů kraťoučké a žádného dlouhého růstu se u mě nedočkáte. Protože si jednou týdně nehty piluju, jsem zvyklá laky střídat. Ale zároveň jsem ráda, když na nehtu vydrží v celku dýl než hodinu (což se mi teď stává u starších Essence laků - zlobí, nechtějí zasychat a loupou se jak brambory na salát). Většinu laků mám klasicky z drogérky, ale už se lepším a pár přírodních se mi doma taky objevilo. Jedním z nich je tahle úplná novinka v mé sbírce od Glossworks, kterou jsem na testování dostala ze zmíněného obchůdku Ladybio


Lak na nehty Glossworks (pořád chci říkat Glossyworks) mám v odstínu Tanfastic Nude, což je jemná béžová nude barvička. Lak na nehty je veganský, není testovaný na zvířatech a neobsahuje celou řadu škodlivin, jako je formaldehyd, formaldehydová pryskyřici, toluen, DBP, kafr, paraben, xylen, ethyl-tosylamid nebo olovo. Pokud by zkoumavé hlavičky zajímalo celé složení, můžete se podívat na stránky Ladybio tady. Pokud ale chcete mít klidný spánek, radši si nečtěte, co všechno tyhle vyjmenované škodliviny našemu tělu způsobují. Protože já si to přečetla za vás (abyste nemuseli) a upřímně, hned jsem začala přemýšlet, jestli mi ta nová závislost na lacích nezpůsobila rozhozené hormony... A proto si dávám za cíl dávat na to, co používám, ještě větší pozor.


Lak má takovou hezkou baculatou a nízkou lahvičku, kterou chválím, protože laky ve vysokých lahvičkách mě trochu trápí. Jakmile odlakuji půlku, už s nimi musím provádět akrobatické kousky, abych lak nalákala na štěteček. Taky to znáte? Nízkost laku Glossworks zaručí do budoucna pohodlné používání :D Musím pochválit i štěteček. Nemá žádný moderní high-tech tvar, u kterého pomalu ani nepoznáte, na co slouží. Je o maličko širší, než jsou tenké štětečky, a je spláclý, což mám ráda. Dobře se s ním lakuje, moc dobře. 


Lak je sice světlý, ale má poměrně dobré krytí. První vrstva je ale málo. I když je sama o sobě taky zajímavá. Dělá takové hezké narůžovělé jemné "nahé" nehty. Druhá vrstva už je v pohodě a dodá potřebné krytí. A když chcete pořádnou pigmentační nálož, tak přeláknete nehet ještě po třetí, což ale nedělám. Jak říkám, dvě vrstvy jsou akorát a i přes to, že je lak docela světlý, má skvělou pigmentaci.



Čerstvé laky jsou prostě pohádka. Lak Glossworks rychle zasychá a už po pár minutách můžu zase normálně žít. Můj celý lakovací proces zabere asi hoďku (podkladový lak, dvě vrstvy a top coat). Top coat nanáším až ve chvíli, kdy je lak opravdu zaschlý a nešpiní štěteček. To je v případě tohoto laku opravdu otázka pár minut, pro jistotu dávám druhé vrstvě tak patnáct až deset. Nehetky jsem lakovala ráno a už za pár hodin jsem mohla vesele umývat nádobí a škrábat brambory beze strachu, že by se mi lak oškrábal. On má totiž i nečekaně skvělou výdrž, které se často od "obyč" laků nedočkám. Samozřejmě hrozně záleží na všech okolnostech - jaký máte base coat, jak moc ruce namáháte, do jak nebezpečných nehtových situacích se dostáváte... Ale můžu říct, že čtyři dny dá bez mrknutí oka, šest dní, pokud dáváte pozor. A to je hodně dobré, že?


Na závěr vám ještě můžu říct, že lak je na nehtech hrozně příjemný a vytváří takový "gelový efekt", což je něco, co jsem si přečetla na stránkách a věřím tomu, protože jsem sama nikdy gelové nehty neměla, tak mi ani nic jiného nezbývá :D

Moc děkuji Ladybio za lak do recenze! A vy mi do komentářů napište, jaký je váš oblíbený lak a jeho barva :)



Komentáře

  1. Teda ta barva je perfektní! Na nehtech vypadá skvěle:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný odstín. Můj nejoblíbenější je momentálně rudý od Catrice. Ale to se pořád mění :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Catrice jsem ještě nic nezkoušela, ale slyšela jsem, že to jsou dobré laky :) Taky se mi to pořád mění, s jarem mám chuť na víc barviček :)

      Vymazat
  3. Gelové laky mám moc ráda. Tenhle vidím poprvé a ani značku neznám. Líbí se mi celý ten koncpet laku a celkově se mi líbí i lak. Moc pěkný odstín, podobný už vlastním. Musím uznat, že mě tenhle lak opravdu zaujal a láká mě ho zkusit.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥