Cider na vlasy od John Masters Organic


Když Liška vyhlásila na Instagramu, že je v Douglasu výprodej vlasové kosmetiky John Masters Organic, okamžitě jsem popadla peněženku a letěla tam jak splašená. Víte, Žón Mástrs Orgenik je moje touha a nenaplněné přání. A vlastně ani nevím proč. Asi když jsem kdysi zamilovaně projížděla stránkami LoveLula a toužila po tom, abych měla hafo peněz a mohla si ty drahé a krásné šampony všechny koupit. Vyzkoušela jsem pár vzorečků, ze kterých jsem byla uchvácená a po nocích si prohlížela a zkoumala a vymýšlela, jaký šampon by byl pro mě nej. Až jsem na ně tak nějak zapomněla a začala zkoumat v jiných vodách. Liška mi Johna připomněla a já letěla Prahou do nejbližšího Douglasu, abych ty levné výprodeje chytla. 


V prvním Douglasu paní vůbec nevěděla, co to za značku je a kde by ji asi tak mohli mít. Našli jsme pár smutných lahviček, ale ani jedna nebyla šampon. Tak jsem šla do druhého Douglasu. Tam sice věděli, ale taky nebylo nic moc na výběr. A tak jsem šla do třetího a největšího Douglasu, který mě samozřejmě výběrem taky zklamal. Ale to už jsem byla rozhodnutá, že si domů prostě něco vodnesu. Protože výprodej za 50% je prostě kauf. Dlouho jsem tam osahávala těch pár smutných lahviček a dokonce tam se mnou stály tři prodejní asistentky, které se mezi sebou dohadovali, na co to teda je, protože jeden z produktů měl na české přelepce jiné info než na té anglické. Haha. Nakonec jsem si vybrala dvě věci. A tou první byl Herbal Cider, celým názvem Herbal Cider Hair Clarifier & Color Sealer, neboli Očišťující péče s bylinným octem. Ale podle mě je prostě důležité, že to je Cider :D 


Tak hned na začátek si musíme říct, že tenhle spešl Cider na vlasy, který stojí v plné ceně kolem pětistovky, voní až podezřele jako jablečný ocet. A taky, že ho obsahuje. Kdysi dávno jsem si slibovala, že jednou budu určitě dělat "no poo". A k tomu neodmyslitelně patří i jablečný ocet. Všechny tyhle myšlenky se asi daly při vybírání mezi zbytky ve výprodeji dohromady. Ocet se navíc opravdu používá na fixaci barvy. Kdo podlehl v raných letech batikování, ten určitě poslední máchání taky fixoval dávkou octa. 


K čemu tedy tahle šmakocinka je? Píše se tu, že je príma na fixaci barvy po barvení vlasů. Vlásky si nebarvím, takže tohle soudit neumím. Prý upravuje pH vlasové pokožky a pomáhá jí i vláskům, aby byly svěží a zdravé. Zároveň taky zabraňuje hromadění přípravků ve vlasech. Já si z toho vzala to, že je to prostě poslední proces v mytí vlasů, který pomůže dostat z vlásků všechny přebytečné přípravky, které jsem použila předtím. 


Cider, tedy jablečný ocet s různými příměsi a přísadami, voní jako jablečný ocet a používám ho tak, že naliju jedno víčko do hrnečku, pak zaleju vodou, spláchnu s tím vlásky a nechám pár minut působit. Ocet hodně pění, takže dejte při zalévání vodou radši pozor, ať si ho zbytečně nevypěníte celý ven. Po pár minutách působení spláchnu vlásky pořádně vodou a usuším tak, jak jsem zvyklá. 


Všimla jsem si, že vlásky jsou po něm rozhodně lesklejší a možná jemnější na dotek. Jestli dokáže vymýt i zbytky šamponu a kondiše, to nevím, na to bych asi potřebovala laboratoř, kde bych své vlasy podrobovala detailnímu zkoumání. Cider dost rychle ubývá, toho jsem si všimla taky.


Nemůžu si pomoct, ale myslím si, že je to prostě jen drahý jablečný ocet. A myslím, že obyčejný jablečný ocet na vlásky bude úplně stačit. Letos je pro mě jablečný ocet totiž takovým "novým objevem" a dokonce ho i piju - malou lžičku do hrnečku s kapkou citronu, javorovým sirupem a zalít vodou, nejlepší nakopávací drink. Cider od Johna si už asi nikdy nepořídím, za ty peníze vlastně ani nevím, co dělá. Zato jablečný ocet do své vlasové péče zahrnu pravidelně. 



Komentáře

  1. muhehe, John z nás umí hezky vytáhnout prachy za nic, jen co je pravda! :D vůbec jsem nevěděla, že něco takového existuje, po přečtení popisku k čemu to je jsem stejně nepochopila, na co bych to použila, ale chápu, že když nic jiného neměli, tak sis to koupila, páč já bych to koupila taky :D to je to samé, jak ten jeho solný sprej za šest kil - voda se solí a levandulovým olejem, to si dokáže umíchat každý za pár kaček, ale John to umí líp, v krásném obalu a já si to koupila i za ty tři kila! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, John to umí :D Mrzí mě, že jsem nikde nenatrefila na šampon, to bych měla Vánoce. Ale Praha a vybrané věci všude :D Mě to zajímalo, protože přemýšlím o No Poo (už asi tři roky :D) a chtěla jsem zkusit ocet na vlasy. A ono to olalá opravdu dělá hebké a lesklé, ale to zvládne i jablečný za pár kaček. Taky jsem na tu solnou věc koukala, to tam měli, ale to bych vůbec nepoužila. Je dost možné, že už jsem ji kdysi měla, nebo něco dost podobného, ale plážové vlny z rovných vlasů neuděláš :D

      Vymazat
  2. Taky jsem vůbec netušila, že něco takového existuje a ani mě tedy produkt dvakrát nezaujal.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, vyzkoušela jsem za tebe a ušetřila ti penízek :D

      Vymazat
  3. "Šmakocinka"? Ježiš to je roztomilé slovo! :-)

    S JMO kosmetikou nemám zatím žádné zkušenosti, ale z téhle recenze jsem dostala fakt velkou chuď na cider :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šmakocinku mě naučili Slováci :D A taky "čučka" - zkrácená čučoriedka :D

      Cider patří do těla na pití, ne na vlasy, tam je ho škoda :D Takže na zdraví!

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥