Jemná čistící pěna Weleda na pleť


Nevím proč, ale hrozně dlouho se mi nechtělo o čistící pěně od Weledy psát. Asi proto, že vždycky, když dopíšu nějakou recenzi, produkt "dosloužil" a přesouvám se k aktivnějšímu zkoumání jiného. Vždycky mám takový pocit, jako kdybych poslala dítě do školy a mezitím si hrála s jiným a když se zase vrátí zpátky, tak už mě tolik nezajímá. Z toho vyplývá jediné. Budu skvělá matka :D Taky je to asi proto, že jsem ještě nikdy žádnou čistící pěnu na obličej nezkoušela. Měla jsem nějaké mejdlíčko a gel, kterým jsem umývala tlamičku ve sprše, to jo. Ty mám ráda, protože mi tvář jakoby odmastí, smyjí zbytek malovátek, které na první dobrou nevzalo předkoupací odličování. Ale pěna? Co když nepoznám, co vlastně dělá? Ale protože jsem holka nebojácná, tak jsem se k recenzování přeci jen dostala. Ona je totiž ta Jemná čistící pěna Weleda fakt super.


Nejprve bychom si měli vyjasnit jednu věc. Až doteď pro mě byla Weleda pečující péče, která se vstřebává. Měla jsem za to, že Weleda jsou prostě mlíčka a krémíčky, které mi zachraňují suchou kůži (i konečky vlasů). A šampony to jsou teda taky a celá vlasová péče. A olejíčky. A balzámy na rty. A vlastně to jsou i siroupky. A asi bambilion dalších věcí. Ale nějak jsem tam v tom svém seznamu "co je Weleda?" odličování obličeje neměla. Když mi milá Pavla psala, že mají ve své péči novinku a jestli ji nechci vyzkoušet, byla jsem nadšená. "A teď je Weleda kompletní", pomyslela jsem si. Kdysi dávno v začátcích blogování, když byly moderní takové ty "TAG 10 věcí o mě" bylo v jedné otázce něco jako "kdybych si měla vybrat jedinou značku kosmetiky, jakou bych používala". Tehdy jsem plácla nějakou blbost, ale dneska se na první příčky silně "valí" právě Weleda. Jo a kdo ještě neviděl spot na čistící pěnu, tak honem kouknout, protože v ní hraje hlavní roli naše krásná weledí Pavla :)


Poté, co pěnu už několik měsíců používám a podezřívám ji, že je nekonečná (asociace na Daniela Nekonečného si nechám na jindy), mě napadlo, že by bylo fajn se nějak podívat dovnitř, kolik jí tam je. Když s ní sice zatřásám, tak cítím, kolik tam pěny zbývá, ale jistota je kulomet, jak jsme říkali vždycky na střední. Připravila jsem se na páčící proces, který se buď povede, nebo celou pěnu zničím. Jenomže ono páčení vůbec potřeba nebylo, pěna jde jednoduše rozšroubovat :D A víte, co je uvnitř? VODIČKA! Nažloutlá voňavá vodička, ze které se pumpnutím udělá venku pěna. Wow! Objevy. Samozřejmě, že jsem tušila, že uvnitř pěna nebude, ale stejně jsem byla trochu překvapená, jak jednoduché to je. Po měsících používání, kdy pěnou rozhodně nešetřím, protože s ní smývám mastné masky na obličej, mi tam zbývá lehce pod polovinu. Ta pěna je opravdu nekonečná, jako samo šumsvistum (tak jsem tomu říkala jako malá, netušíc, že to jsou dvě slova šum svistu).


Vůně... To je, prosím pěkně, taková krásná nádhera! To je jako nadechnout se po ránu čistého vzduchu pěkně za východu slunce, kdy je země ještě čistá a nezasmogovaná. Jako les po dešti. Ta vůně je sama čistota. Jako jemný vánek, který mi čechrá vlasy a nese v sobě vůní celé květinové louky. Je to jemná nasládlá vůně, trochu bylinková, trochu jako cukrová vata. Není zase až tak výrazná, jak by se mohlo z popisku zdát, ale je moc podobná Čistícímu toniku, které je jednou z letošních Weleda novinek společně s čistící pěnou. Tonikum doma taky testuju a ta vůně je tak nádherná, že vždycky před odličováních chvilku jen čuchám :D


Jemná čistící pěna obsahuje výtažek vilínu virginského, který slouží na zklidňování pokožky, zároveň má i pěstící účinky, osvěžuje a zjemňuje póry. Vůni popisují na weledím webu jako kombinaci levandule s tóny citrusu a pomeranče. Víte, co? S tím docela souhlasím. Když nevím, jak něco voní, tak je to většinou levandule. Nevím proč, ale často mám problém jí identifikovat. Čistící pěna jemně čistí zbytečky makeupu, odmašťuje pokožku a čistí nadbytečný maz, ale pleť nevysušuje. Naopak ji tak načechraně hladí, ošetřuje a pomáhá očistit.


Víte, na co ji teď nejčastěji používám? Na smývání čistícího krému od Akamuti, který je mastný jak blázen. Pěna ho krásně smyje (poutřebuju na něj dvě až tři smývací kola). Tahle mastná čistící maska je pro mě takový zkoušecí extrém. Jestli pěna smyje tohle, tak umyje úplně všechno. Kromě smývání masek a čistících krémů jde pěna použít i sama o sobě na dočištění obličeje. Už ji mám vyzkoušenou, takže vždycky pumpnu dávku do dlaní, zuřivě pak žmužlám obličej včetně zavřených očí, s prskáním na sebe namířím sprchu a smývám. Takhle opakuju, pokud je to nutné. 


Nevěřila bych, ale bez čistící pěny mi to moje večerní umývání a odličování nepřijde kompletní. Jako kdybych se sice vykoupala, ale nepoužila mýdlo. Co se mi líbí, tak je ten pocit čisté a odmaštěné pleti, která ale vůbec není vypnutá a suchá, naopak je taková pružná a připravená na další péči. S pěnou se kamarádím a ještě dlouho budu, fakt mi přijde nekonečná. 

Moc děkuju Weledě, že mi pěnu poslali na zkoušení ♥


Komentáře

  1. Taky mám tuhle čistící pěnu doma a je velmi příjemná. Jen na můj vkus je ta vůně dost výrazná. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, vidíš, a mě zase přijde vůně jemná :D Asi ji srovnávám s tím tonikem. Nebo při mýdlování obličeje moc nevdechuji :D

      Vymazat
  2. Vystihla jsi to naprosto přesně, Primadonnko! :-D U mě to ještě pokračuje dvěma způsoby - buď věc dopotřebuju, když nemám náhradníka ze stejné skupinky, nebo nasadím něco nového a pak kosmetiku rozdávám :-)
    Mě se pěna taky moc líbila a příjemně mě překvapilo, že vůbec nevysušuje! :-)

    Bebe

    PS: poznámka o skvělé matce mi rozslzela oko :-DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě ještě spousta kosmetických mazátek končí na nohách :D Jakože "recenze dopsaná, musím se přesunout jinam, no co, že to je olejíček na pleť přesně v 9 hodin večer za úplňku za šest stovek, namatlám to na nohy, to musí fungovat stejně" :D

      Vymazat
  3. Wow, to je krásné, líbí se mi, jak se weledí sortiment kosmetiky rozrůstá. Jinak já zkoušela čistící pěnu od Alverde a ta byla moc fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám radost, jak se Weleda rozrůstá, jsou tam hrozně šikovní :) Pěnu od Alverde jsem nezkoušela, moc děkuju za tip, Alverde já ráda :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥