Recenze, na které jsem zapomněla

Vždycky, když si domů přinesu nějakou kosmetiku, tak jí jdu jako první vyfotit. Pak si fotky hodím do blogovací složky, postupně a pomaličku se jimi propracovávám, přednost mají vždycky spolupráce. Asi po půl roce blogování jsem už měla víc materiálu, než jsem byla schopná sepisovat. A teď, po třech letech, už se to přesunulo do fáze, kdy jsem na polovinu věcí úplně nebo skoro zapomněla. Nedávno jsem si tu svou složku procházela a řekla si, že bude nejlepší, když se těch fotek zbavím takhle - upřímnou recenzí o produktech, které mi prošly pod rukama, ale o kterých vůbec nevím, co jsou zač :D A možná, že mi dokonce dokážete poradit právě vy. Pokud jste některou z následujících kosmetik zkoušeli, napište mi to do komentáře. A třeba mi pomůžete oživit vzpomínky :)


První čtyřka jsou dva Baleácké a dva Ívrošácké produkty. Na ty Yves Rocher si jakž takž pamatuju. Ostružinový sprcháč krásně voněl a hruškový byl zase takový luxusní. Oba jsem spotřebovala už před lety. Balea hand cream si vůůůůbec nepamatuju, netuším, jak voněl, jaké měl účinky... nebo že jsem ho vůbec měla :D Když se dívám na poslední citrónový Balea peeling, tak se mi matné vzpomínky vybavují, ale vůbec netuším, kdy jsem ho měla, jaký byl... asi zapomenutelný. 


Řasenku ze Sephory si vůbec nepamatuju. Byla vůbec moje? Netuším. Kdo z vás ji vyzkoušel?
To druhé je sérum pro růst řas, které jsem si přivezla z výletu do Londýna. Pamatuju si jen to, jak jsem ho nanesla moc nebo špatně, dostalo se mi do očí a ŠÍLENĚ pálilo. Samozřejmě, že mi po něm žádné božsky dlouhé řasy nenarostly. No vidíte, nakonec si to přeci jen pamatuju. Možná jsem měla článek nazvat "krátké recenze, které se mi nechtějí sepisovat".


Tekuté linky jsem vždycky chtěla nosit. Aktivně jsem si je malovala asi půl roku a když už jsem měla v ruce jakž takž oukej grif, při kterém se linky na očích alespoň podobaly, přestalo mě to bavit. Od té doby si je nemaluju. Linky jsem ale měla od Gabči Salvette a protože jsem jiné nevyzkoušela, tak nevím, jestli jsou super, nebo hrozné. Přišly mi docela fajn, občas se drolily, občas z očí slézaly, ale nic extra, co bych vychvalovala do nebe.

To druhé je moje první (a poslední) konturovací tužka od bůhvíkoho. Konturku jsem si pořídila s první rtěnkou, protože jsem myslela, že tak se rtěnky nanášejí - nejdřív obkroužit pusu konturkou, pak tu pusu celou vybarvit, pak nanést rtěnku. Nu. Takhle jsem použila asi dvakrát. Konturka i rtěnka leží někde zaprášené jako dvě mumie.

To třetí je prosím pěkně velice užitečná věc, kterou vůbec netuším, kde je jí konec. Vyhodila jsem to? Ztratila jsem to? Darovala jsem to někomu? Nevím. Ale protože si krabičky většinou schovávám, asi jsem ji někde tragicky ztratila nebo zašantročila. Je to tuhý parfém od L'Occitane. Dřív jsem to nosila s sebou v kabelce a když bylo potřeba, mázla za uchem nebo v podpaždí. Nebo že bych to zapomněla v nějaké kabelce, kterou teď nenosím? Záhada.


Přišla jsem do DMka, uviděla tekutý olejíček na rty od Alverde, zaplatila, vyšla ven, rozbalila a vidím, že to je Balea! Nevím, co to bylo za zkrat v mozku, každopádně to bylo něco příšerného a okamžitě jsem to někomu udala. Ani už nevím, komu to bylo.

To uprostřed byl tělový pudr od Marks and Spencer, který jsem dostala k nějakým narozeninám. Měla jsem ho strašně dlouho a vůbec nevěděla, co s ním budu dělat. Miluju mazání, ale zásyp? Jsem snad opruzelé miminko? (spíš zpruzené miminko :D) No, nakonec jsem ho vypotřebovala (protože pokud to jde, nevyhazuju nic). Myslím, že poslední sypání šlo do bot, zasypávala jsem si sandály a bačkory, aby voněly. 

To poslední vpravo je slupovací maska od Avonu. Nikdy jsem si sama od Avonu ani Oriflejmu nekoupila, protože jsem nikdy žádnou Avon a Oriflame lejdy nepoznala a nákup přes katalog mě nelákal. Možná jsem přišla o spoustu zážitků, možná ne. Tuhle masku jsem u někoho vyhrála a byla zajímavá. V té době mě tyto zasychací a slupovací masky dost bavily. Dneska už jedu spíš jílové a vyživující. 


Kočička vlevo je tělové mléko od L'Occitane (víme všichni, že se to čte loxitán?), ale jak vonělo? Netuším. Druhé je tělové mléko Eveline, které jsem dostala jako dárek k nákupu, myslím. Nepamatuju si o něm nic. Prostřední je Lactacyd, umývání na holčičí partie. Občas jsem si něco takového pořídila, protože jsem si myslela, že mě to spasí. Pak jsem se dozvěděla dvě věci - jednak se to "tam dole" obhospodařuje samo a jakékoli mýdlo a spol tomu akorát narušuje rovnováhu. Druhak laktózová intolerance = oslabení střev = příčina kvasinek. Přestala jsem s mléčnými výrobky, posílila imunitu střev a jsem bez problémů. Pokud si teda nedám "cheat day" a kinder čokoládu. To pak můžu začínat nanovo.

Dvě věci vpravo jsou krém na nohy a deodorant na nohy Yves Rocher. Krém si moc nepamatuju, ale deoš byl silně naprd, tak divně zasychal a nic nedeodorantoval. 


Nahoře vlevo "polštářky" s maskou na vlasy, které jsem svého času milovala. Fakt jsem měla pocit, že je vlásky milují. A svého času asi milovaly. Hrozně se mi líbil ten gumovoplastový obal (to se dneska ale nesmí říct nahlas, protože oceán trpí a my s ním), vydrželo mi to tak na tři/čtyři umytí. A už jsem je tak tři roky nepoužila. Nahoře vpravo je balíček vzorečků, které jsem chtěla zrecenzovat, ale nakonec jsem je asi rozdala. Kdo ví. 

Dole vlevo je balíček růžové kosmetiky + tvářenka Essence, které jsem vyhrála. Bylo tam mejdlíčko, něco na rty a dva vzorečky. Vonělo to jako "babička" a to na rty bylo dost nepříjemné. Mýdlo jsem vymydlila, ale co se stalo s tím na rty, to netuším. Tvářenku pořád mám a jednou za půl roku použiju společně s bronzerem. Respektive tmavým pudrem od Alverde z limitky Oriental Bazaar, která byla krásná, ale celkem naprd. Pudr se mi brzy rozbil, přesypala jsem ho do krabičky a používám jako bronzer. 

Vpravo dole je můj první balíček z LoveLula, kde jsem si koupila vzorečky John Masters Organic a dva balzámy. Simply Bee si už vůbec nepamatuju, Hurraw mám ráda dodnes, občas si ještě nějaký koupím. Vzorečky se mi líbily a od té doby po Džonovi toužím.


Vlevo jsou krémy na ruce, chtěla jsem o tom napsat recenzi v začátcích blogování. Nikdy jsem nenapsala. V té době jsem vlastně věděla o kosmetice docela kulový.

Uprostřed jsou krémy na bebíčka, o těch jsem taky chtěla napsat recenzi. Traumaplant a to prostřední už asi nemám, kostivalovou mastičku používám na záněty šlach na rukou, tu mám doma permanentně. A Voltaren, ten snad máme doma na natažené tělo všichni. Dneska bych tam přidala ještě hřejivou Cannaderm Thermolku, která mi kolikrát zachránila ztuhlý krk a skříplý nerv.

Vpravo je balíček, který jsem taky vyhrála. Lak tuším taky k někomu putoval, o Argan Oil jsem recenzi dokonce sepsala. Borůvkový Lip Butter voní božsky jako borůvkový jogurt, ale na rty mi nevyhovuje, druhý voní krásně po čoko koko, je to vlastně vazelína a na rty taky nic moc. Oba rtové ještě pořád mám, s vazelínovým si mažu lokty a borůvkový na svůj úděl ještě čeká.


Balíček vlevo je z dob, kdy byl pro mě Yves Rocher bůh. To trvalo asi půl roku, než jsem vyzkoušela spoustu věcí a zjistila, že mi zas tak moc nesedí. Takhle krásně ale zabalili dáreček pro tátu. Ani nevím, co to vlastně dostal.

Uprostřed je nějaký pokud o článek o tužidlech a pěnách na vlasy (o stylingu jsem asi chtěla napsat), ale protože jsem je přestala časem používat a vůbec si je nepamatuju (hlavně ty přední dvoje, ten modrý ještě tuším, ale co bylo to malé vpravo?), tak z toho sešlo.

Vpravo je další pokus o souhrnný článek na téma zdraví a péče, ale na jaké zaměření? To nevím. TeaTree olejíček je ale (doufám) součástí každé domácnosti. Kosmínem jsem zase mazala vždycky nos během rýmy, stejně tam tím helle balzámem. A vpředu je tygří mast, kterou nikdy neumím otevřít, prosím muže kolem sebe a nebo ji páčím nožem a nůžkama na nehty :D Kam se hrabou zavařovací sklenice od okurek, tohle je prosím pěkně terno! Tak tu jsem si dřív dávala, když mě bolela hlava. A teda, pálí to jako čert. Kde ji asi tak dneska mám?


Tak, to byl poměrně neužitečný článek o tom, co jsem měla, ale nepamatuji si to :D Znáte některý z produktů? Chtěli byste na tohle téma další článek, nebo to dneska úplně stačilo?




Komentáře

  1. Fúú bolo toho veľmi veľa :D Prečítala som jedno a zabudla o tom čo bolo predtým alee tak pobavil ten Lactacyd, tiež bol môj dôvod nákupu ten, že ma to spasí. Sme občas naivné :D

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D To jsi statečná, že jsi to všechno přečetla, máš můj obdiv! A pro příště si budu pamatovat, že bych to měla psát stručnější :D Jsme občas dost naivní, to máš pravdu :D

      Vymazat
  2. Tak to věřím, že ten ostružinový sprchový gel od YR musí vonět dokonale. Úplně si tu vůni dovedu představit, ale raději bych si jí očichala doopravdy :-D Ty masky v těch polštářcích, jak jsi je hezky nazvala. To se mi líbí! To mě nenapadlo :-D jsem také zkoušela. Viděla jsem je u pokladny v Teta drogérii, jeden polštářech stál pár kaček, tak jsem si ho na zkoušku vzala. Zkusila jsem růžový, ten byl s vůní Maracuja a jo jako žádný zázrak, ale taky nic co bych si znovu nekoupila.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pamatuju si, jak jsem kvůli těm polštářkům obíhala drogerky a hledala je v těch jejich tajných stojanech a vždycky je měli někde schované a byly tam třeba jen tři druhy a já ulovila nějaký medový a radovala se z toho :D Dneska je vidím spíš jako vzpomínku na teenage roky :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥