Květinová voda pro princezny - Neroli od Saloos


'Bože, to je vůně!' říkám si pokaždé, když na sebe cáknu spršku osvěžující květinové vody Neroli od Saloos. Jestli je nějaká kosmetika, která mě fakt nepřestává bavit, tak to jsou právě květové vody. Doma musím vždycky alespoň jednu mít, protože je používám skoro na všechno, od osvěžení, přes péči o pleť, až po péči o vlasy. Dlouho jsme si o žádné vodičce nepovídali, poslední článek jste si mohli přečíst v dubnu! To jen dokazuji, jak rychle letošní rok letí. Nebo se čas zrychluje, čím jsme starší? Co myslíte? Každopádně, ať se nezamotám do filozofování, dneska si popovídáme o květinové vodě Neroli s tak božskou vůní... však uvidíte sami ♥


Co to vlastně ta květinová voda je? Jsou to jednoduše řečeno vylouhované kytičky, odborně tomu říkáme destilát z jedné nebo více květin. Neroli obsahuje čistý destilát z květů hořkého pomerančovníku. Svůj název získala vodička podle princezny Anne Marie z Neroli, která používala čerstvé pomerančové květy ke koupelím a do parfémů. Už se vůbec nedivím, že mám květinové vody tak moc ráda, když jsou vlastně inspirované princeznami! 


Kdo ještě Saloos nezná, tak je to prosím pěkně česká značka, která vyrábí přírodní kosmetiku. Bydlí u mě v koupelně odnepaměti a znali jsme se ještě dřív, než mě vůbec napadlo, že budu někdy blogovat o kosmetice. Má mou absolutní důvěru a vím, že si na sebe mašluju jen samé dobré věci. To jde poznat i na složení, kterému rozumím a není nijak složité. V tomto případě by se mohlo zdát, že díky tak jednoduchému složení bude i vůně jednoduchá - ale vůbec to tak není! U některých květinových vodiček je vůně slabší, u Neroli je ale výrazná. Nedokážu ji jednoduše pojmenovat, protože mi to připomíná celou louku. Jako bych si na tvář cákla směs tísíců květinových vůní, které se postupně proměňují a zaoblují do jemné nasládké a nahořklé vůně se svěžími kořeněnými a citrusovými tóny. Je to neskutečně svěží vůně, která mě omamuje a jsem z ní ohromně nadšená.


K čemu se dají květinové vody používat? Nu, způsobů použití je asi bambilion. Velký "návod k použití" jsem psala už před rokem v článku o květinové vodě Rosalina, dneska si ho trochu připomeneme.

Jak používat květinovou vodu?
  • Osvěžení - hlavně přes léto bylo příjemné si osvěžit obličej i celé tělo sprškou omamné voňavé vodičky
  • Odličování, tonizace a čištění pleti - jednou dvakrát cáknu na odličovací tamponek a "lehký" makeup odlíčím, případně dočišťuji poté, co vylezu ze sprchy
  • Fixování makeupu - tohle moc často nedělám, ale vyčetla jsem, že lze květinovou vodou lehce přecáknout výsledný namalový obličejík a tím všechno zafixovat
  • Sérum, podklad pod krém a pleťový olej - tento způsob použití mám moc ráda. Když používám mastnější pleťovou péči, vlhčí pokožka ji pak lépe nasává. Především olej by se měl dávat na vlhkou pokožku.
  • Příprava pleťových, tělových i vlasových masek - tohle je taková moje klasika, u které se bez květinové vody skoro neobejdu. Když si připravuji masku na pleť z prášku, míchám ji s květinovou vodou a tím dodávám dvojnásob výživy. Zároveň taky květinovou vodou pleť navlhčím před nanesením a zvlhčuji i během zasychání masky, když mám pocit, že mi na pleti moc pne.
  • Zalití naolejovaných vlasů - tohle je zase moje úplná novinka, kterou jsem začala dělat nedávno. Tak, jako je lepší dávat olej na navlhčenou pokožku, tak to platí stejně i pro vlásky. Většinou, když vlásky olejuju, nanesu olej buď na suché vlasy, které pak květinovou vodou přestříkám a tím je zaleju, dodám vláhu, aby mohly hezky olej sosat a růst, nebo naopak nejdřív navlhčím a pak na ně nanáším olej. Prostě podle nálady.
  • Osvěžení vzduchu - kdekoli a kdykoli, květinové vody jsou super na zvlhčení a provonění vzduchu. Zdaleka to nemusí být jen koupelna, moc příjemné je to i v ložnici těsně před spaním.
  • Rozčesávání vlasů - občas po vykoupání a umytí vlásků je prosušené ručníkem ještě přecáknu květovou vodou, protože se říká, že se pak lépe rozčesávají. Já je ale mokré téměř nikdy nečeču, tak je to vlastně jen takový bonus, aby hezky voněly :D Květinová voda ale dokáže zklidnit vlasovou pokožku.
  • Po holení - osobně mám nejradši nějaký mastný krém, kterým ošetřím oholenou pokožku. Pokud po ruce nic jiného nemám, pak na zklidnění používám květinovou vodu.
  • Harmonizace a koncentrace - představte si, že přijdete domů unavení z práce a nejradši byste si ponořili celou hlavu do studené vody, ale nemáte rádi studenou vodu :D Pak stačí zavřít oči a plnou parou si tu jemnou rozprašovací mlhu cáknout na tvář. To je vám takový relax! A když si vyberete svou oblíbenou vůni, harmonizace přijde coby dub. A co se koncentrace týče, představa vodní spršky mě osobně probudí hned, takže se vám květinová voda hodí třeba i na řízení, do práce, do školy, před zkoušky, když potřebujete zklidnit... Prostě kdykoli, kdy potřebujete osvěžení do kapsy.


Květinová voda Neroli od Saloos je skvělá pro všechny princezny i proto, že má ke skleněné bytelné lahvičce z mléčného skla velice praktický rozprašovač. Rozprašovač je podle mě jeden z nejlepších lidských vynálezů, společně s pumpičkou a kapátkem. Vypotřebované lahvičky od květinové vody si schovávám a používám třeba k rosení pokojových kytiček. Rozprašovač je totiž ohromně jemný a dává tak akorát přesné množství vody, které osvěží, ale není ho moc, aby z vás voda crčela jak z vodopádu.

Moc děkuji Saloos za božskou kosmetiku k testování ♥


Jaký je váš oblíbený způsob používání květinové vody?

Komentáře

  1. Ja kvetinové vody používam väčšinou na tonizáciu, alebo ich pridávam do práškových masiek. Do Tariky som zvykla pridávať ružovú a nevysušovala potom tak výrazne. Momentálne používam kadidlovú :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do masek je mám taky moc ráda a máš pravdu, že když dám květinovou vodu místo obyčejné, tak fakt nevysušují! :) Kadidlová zní velmi zajímavě, to si prozkoumám. Musí vonět ♥

      Vymazat
  2. Pleťovou vodu mám a to s vůní levandule. Tahle by se mi také moc líbila :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levandulová musí krásně vonět! Jakou máš? Taky od Saloos? :)

      Vymazat
  3. Jéé tak tu musím zkusit :-) voňavé pleťové, osvěžující vody mám moc ráda.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juuu, to mám radost, že poznávám dalšího závisláka na květinových vodách :)

      Vymazat
  4. Letošní rok letí rychlostí blesku! Onehdá jsem se podivovala nad tím samým. Vždyť ještě před chvilkou bylo jaro! Kdy se stal podzim?! :-D

    A taky se neobejdu bez květových vod. Zrovna testuju hydroláty od Bio Bachovek a nemůžu se jich nabažit! Si připadám vždycky v koupelně jak blázen, když čichám ve vzduchu a fakt si to užívám. Neroli vůni miluju a dokázala bych se v ní koupat! Kolikrát třeba v zahradnictví jdu schválně do oddělení citrusů a k těm rozkvetlým čichám. Miluju je! :-)

    Jo a děkuju za parádní tip, jak využít lahvičky s rozprašovačem! Si je taky schovávám, ale nikdy mě nenapadlo je využít na rosení kytek! No je to možné toto? :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před chvilkou byl konec září a najednou už je tu skoro listopad! Fofr ten letošek, fakt!

      Květinové vodičky, to je prostě láska na první posprejování :D ♥ Ještě, že je máme :)

      Rozprašovač je tak užitečná věc! Když nerozprašuju na kytky, tak zalévám vodou i vlasy s olejem :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥