Malinovka v koupelně - Bio Malinový olej


Když jsem před pár týdny zamávala prázdné lahvičce od Bio Malinového pleťového oleje, moc dobře jsem věděla, proč jsem ho spotřebovala tak rychle. Malinový olej, ač překvapivě nevoní po malinách, protože se vyrábí z jadérek a ne z dužinky, je pro mě takovým univerzálním pomocníkem, který jsem zdaleka nepoužívala jen na pleť. Matlala jsem si s ním třeba i čerstvě oholené nohy, přidávala ho do míchání masky na vlasy nebo jsem se s ním odličovala, když jsem neměla po ruce nic jiného. Je totiž jemný, dobře se vstřebává a tím, že nevoní, nepřebíjí vůně jiné kosmetiky, takže se dá vlastně použít i jako takové podkladové sérum. To se mi na přírodní kosmetice líbí - spoustu produktů můžu používat "univerzálně" a experimentovat až do halelujá.


Bio Malinový olej mi od Saloos přišel jako překvápko v obálce. Patří totiž k jejich letošním žhavým novinkám. Jeden malinový olej jsem už před rokem zkoušela a v článku píšu, že jsem zvědavá, jestli mi vydrží do letošního léta. A víte, co? Vydržel, protože ho nahradil tenhle malý Salusovský bráška. 

Proč je malinový olej v poslední době takové haló? Díky svým vlastnostem se řadí mezi vzácné oleje, které umí všechno - hydratovat, omlazovat, zklidňovat, regenerovat... ještě kdyby uměl vyplňovat daňové přiznání a byla by to dokonalost sama. Bio Malinový olej má silné hydratační účinky, pro které si ho ceníme. Dokáže totiž po nanesení na pokožku vytvořit lipidovou bariéru, která jakoby uzamkne vlhkost a nenechá pokožku zbytečně vysušovat. Díky tomu ji dlouhodobě a efektivně hydratuje. A kde je hydratace, tam je mládí!


Kdo dnes vidí Saloos olejíčkovou lahvičku poprvé, tomu o ní trochu povyprávím. Saloosovské lahvičky mají jedno společného - jsou z mléčného bytelného skla, díky kterému je produkt uvnitř uchráněn přímému světlu a přímé nešikovnosti jeho majitele. Nedoporučuji sice házet lahvičkou na dlaždičky, ale z vlastní zkušenosti vím, že vydrží kde co. K tomu má lahvička vždycky krásný přebal s obrázkem nebo motivem. U tohoto olejíčku je víčko z plastu a je šroubovací. Má totiž kapátko s gumovou nácuckou (takové to, jak se to zmáčkne a vcucne to olej dovnitř), přes to je ještě průhledný plastový čepeček. Samotné kapátko je pak ze skla. Ve světě olejů je pro mě kapátko neskutečně převratným objevem, protože zlepšuje manipulaci a nanášení a mám pocit, že olejem neplýtvám, naopak nanáším přesně takovou dávku, jakou potřebuji.


Už v úvodu jsem naznačovala, že malinový olej nevoní po malinách. Jak je to možné? Nu, pravděpodobně proto, že se jedná o čistý ze semínek za studena lisovaný olej bez žádných zbytečných parfumovadel a dalších ovoňovadel. Voní vlastně jako takové semínko, spíš jako něco jemně nahořklého, oříškového, jemného... vůni jsem brzy přestala vnímat, protože nijak nedráždí, ale ani není tak přitažlivá, abych si k ní chodila čuchat jen tak. 


Už víme, že Bio Malinový olejíček umí skvěle hydratovat. Díky tomu udržuje pokožku mladou, pevnou, vyživenou, čímž předchází vzniku vrásek a seschlého těla. To je na něm jedna z těch vzácných vlastností a díky tomu je stále oblíbenější. Je jemný a tak akorát hustý a tekutý, že se dobře vpíjí. Zvykla jsem si dávat buď na podkladové sérum, nebo vlhkou pleť, nebo ještě na už sice suchou pleť, ale těsně po sprše. "V nouzi" jsem ho používala i ráno, jinak je pro mě olejíček spíš večerní péče. A taky jsem si už našla svou přiměřenou dávku, takže na pleť dávám opravdu jen pár kapiček, které mi ji vyživí, ale nezmastí. 

Další vlastností a superschopností je regenerace - olejíček pomáhá hojit jizvy, škrábance a další nesrovnalosti na pokožce. Má taky protizánětlivé a antioxidační účinky, tudíž se hodí i jako takový univerzální lék. Mi se osvědčil třeba jako péče na spálenou pokožku (ať už od sluníčka nebo od spáleniny z vaření). 


Olejíček můžete dokonce i papat! To jsem zkoušela hned na začátku, ale protože ho je jen 20 ml, tak mi ho přišla škoda vyzunknout. Vyhrála jsem si s ním totiž na celé tělo. Kromě klasické péče o pleť jsem ho mixovala s kokosákem a mazala s ním celé tělo, nohy po holení i po letním slunění. Používala jsem ho i na vlasy, buď samotný na konečky, nebo v kombinaci s jiným olejem na celou hlavu. Někdy jsem ho použila i jako odličování, ale tu musím být trochu opatrná, olejíčky k očím moc ráda nemám, takže dávám opravdu jen pár kapiček na navlhčený tamponek. Věřím, že těch způsobů použití může být skoro nekonečno, od zábalů a výživných masek na ruce a nohy, až po vaření :)


Jak dlouho mi olejíček vydržel? Zhruba tři měsíce, a to jsem ho používala opravdu ve velkém. Není ho potřeba moc, takže naštěstí i při denním použití vydrží docela dlouho. 

Moc děkuji Saloos za další boží olejíček, se kterým mi bylo ctí se seznámit ♥


Znáte malinový olej?



Komentáře

  1. vyzerá super, aj keď malinový som ešte neskúšala! však tiež som sa teraz dala na olejovú sféru - už dlhé roky zbožňujem argánový olej od joanny na vlasy a teraz som si kúpila ricínový olej od musk :).

    THE WORLD BY KEJMY | @LADY_KEJMY.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mmm arganový a ricinový, to jsou kouzelné oleje ♥ Na vlásky i na pleť jsem je taky zkoušela a byly božské. Bez olejů už ani ráno :)

      Vymazat
  2. Super olejíček, také jsem si ho oblíbila :-) Já ho používala, hlavně po opalování, a že letos se tedy hodil :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po opalování je moc příjemný, pravdu díš :) Letos se hodil výborně! :D

      Vymazat
  3. Malinový jsem ještě nezkoušela, teď momentálně se chystám na rakytníkový :)

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
  4. Na malinový olej som doteraz počula samé chvály, musí byť fakt super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl moc skvělý, úplně tu chválu chápu a přidávám se k ní :)

      Vymazat
  5. Malinovy olej som zatial neskusala. Skor si kupujem sipkovy. I maliny vsak vyzera vcelku dobre.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šípkový ještě v koupelničce mám, to je pro mě takový podzimní olejíček a zase na něj začínám mít chuť :) Malinový jsem si naopak užívala přes léto.

      Vymazat
  6. Přesně tento olej mám doma a nevyměnila bych ho za nic! Nenašla jsem zatím nic, co by hydratovalo tak dobře :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týjo, to ráda slyším, že jsi si ho tak oblíbila. A souhlasím, hydratace je opravdu božská ♥

      Vymazat
  7. Malinový olej mě láká už dlouho!! :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  8. To mě na přírodní kosmetice fascinuje - že věci nejsou striktně dané jen pro jeden účel, ale dají se využít na milion dalších způsobů :-)
    Jo a taky mě baví kapátka na oleje. Přijdou mi mnohem šikovnější, než jakékoli jiné dávkovače. Přece jen - oleje člověk nepotřebuje moc.
    A obávám se, že kdyby si lahvička dokázala poradit ještě s daňovým přiznáním, spousta lidí by byla ochotná si připlatit i několikanásobnou cenu :-DD

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojojo! Přesně tak :) Občas mě napadne minimalistická myšlenka mít jeden kokosák na všechno a jedno univerzální tělové a vlasové mýdlo, ale pak, když vejdu do koupelny, kde na mě mávají všechny ty lahvičky... :D

      Náhodou nevymyslela jsi nějaký geniální způsob, jak dál využít kapátka po spotřebování oleje? Napadá mě jen krmení malých opuštěných koťátek, ale těch mám v současné době nedostatek :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥