Pleťový krém Garnier Very Dry Skin


Bylo nebylo, v jednom nedalekém městečku nafotila si Primadonnka do zásoby asi tisíc fotek vší kosmetiky, kterou měla. Nestíhá je zpracovávat, takže se někdy stane, že když se konečně dostane na řadu pleťový krém Garnier, tak Primadonnka vlastně neví, co o něm chtěla před těmi dlouhými měsíci zpátky říct. 

Dřív, než jsem vůbec věděla, že nějaká přírodní kosmetika existuje (protože takové znalosti se ve škole neučí), používala jsem na pleť hlavně Garnier. Když neměli růžový Garnier, přišel na řadu růžový Dermacol. Růžové krémy pro mě totiž bývaly symbolem holčičkosti a jistoty, že vůně bude kytičková a tudíž hezká. Dnešní článek bude mít dvě části (óóóó změna). V první části si něco povíme o pleťovém krému Garnier Very Dry Skin a ve druhé si dáme srovnání dvou pleťových krémů, které jsem používala spoustu let, a kterým tímto příspěvkem dávám vale. Berme proto dnešní pohřební článek nostalgicky a vzpomínkově na dobu, která byla fajn, ale už není. 


Proč jsem používala pleťový krém Garnier? Nivea mi na pleť nesmí, Dove mě nezaujalo, L'Oréal na patnáctiletou Primadonnku byl moc drahý a Garnier byla zlatá střední cesta. Byla jsem s těmito pleťovými krémy ohromně spokojená, protože dobře hydratovaly, hezky voněly, byly jemné a nedělaly mi na pleti žádnou neplechu. To platí i o krému Very Dry Skin, tedy pro velmi, ale velmi suchou pleť :D Zase až takovou velmi velmi suchou pleť nemám (a myslím, že lidé s vysušenou pletí by se měli poohlédnout spíš v lékárně, než v DMku), ale sklony k suchosti mám, proto mi krém vyhovoval. 

Zaboha si nemůžu vybavit vůni krému. Asi krémová? Vím, že jsem po této "žluté" verzi sáhla opravdu jen proto, že můj oblíbený třešňový zrovna nebyl. Osobně bych doporučila spíš ten, protože kromě krásného pocitu na pleti získáte jako bonus i kytičkovou vůni. 


Ve druhé slibované části článku si srovnáme dnešní Garnier Very Dry Skin  a Dermacol s extraktem z květů třešně Juicy & Beauty, o kterém jsem psala docela nedávno. Při tom focení do zásoby jsem si krémy nafotila spolu a můj mozek se těšil na pořádný souboj. Všechny argumenty pro a proti jsem samozřejmě zapomněla, takže dnešní "souboj krémů" bude pravděpodobně stát na argumentech "toto je krém a toto je růžový krém".


Žádné logické vysvětlení, proč srovnávat Dermacol a Garnier, mě nenapadá. Jsou to dva cenově dostupné krémy z drogérky, které se pohybují ve střední cenové linii (řekla bych). Velice chytře jsem si vyhodila krabičky, takže ani složení spolu neporovnáme. Ajajaj.


Čas od času diskutujeme s kamarádkami a kolegyněmi o kosmetice (kdo ne, že?). Při doporučování krémů většinou vyslovuji mainstreamové značky, mezi které tyto dvě dnešní rozhodně patří. Za mě vítězí Garnier. Proč? Protože je jemnější a lépe se vstřebává. Dermacol je taky dobrý, ale jejich pleťové krémy (hlavně ty růžové :D) jsou hutnější. Na zimu fajn, přes léto se ale radši mažu dotekem ochmýřené pampelišky. 


Dlouho, dlouho jsem vás používala, milí krémoví Dermacolové a Garnierové. Vůbec to s vámi nebylo špatné! Komu bych vás doporučila? Všem, kdo mají smíšenou pleť se sklony k suchosti a milují vůně růží a třešní. Růžová řada krémů obou značek je opravdu skvělá, voňavá a vysoce hydratující. Použít se dají jak jako denní, tak jako noční krémy. Z téhle dvojky bych Garnier doporučila jako denní, protože je jemnější, Dermacol pak jako noční krém, protože je o něco hutnější.


A teď už sbohem, drogérkové chemči na pleť. Bylo mi s vámi hezky, ale teď jsem zamilovaná do někoho jiného. Doufám, že zůstaneme přáteli! :D Loučím se s krémy na pleť z chemické laboratoře a vydávám se na cestu krémů na pleť z přírodní (chemické) laboratoře. Doufám, že jsem vás tímto dnešní podivným článkem moc nezmátla (i když, upřímně, kdo z vás opravdu čte celý text? Schválně zkouška do komentáře - máte radši palačinky na sladko, nebo na slano?)

Se kterou kosmetikou jste se rozloučili a už nepoužíváte?




Komentáře

  1. Zrovna palačinky mám ráda na slano i na sladko :-) Garnier si z dřívější doby pamatuji více než Dermacol. Tyhle krémy od Garnieru ve stejném obalu ale na jiné problematiky jsem vyzkoušela nespočet a souhlasím s tím že jsou jemné, nezatěžují a příjemně voní. Snažím se taky vyhledávat spíše přírodnější kosmetiku ale je pravda že té chemické se člověk nevyhne a prostě občas na to nedbám a tu chemii si koupím.

    OdpovědětVymazat
  2. Já nemám ráda palačinky vůbec. :-D Garnier mám ještě v zásobě a taky jsem s jejich krémy na pleť byla nejspokojenější. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nechápu :D Já už se zásob zbavila, tohle byla má poslední várka :)

      Vymazat
  3. Sladké! Já jsem používala před tím, než jsem přešla na přírodu, hlavně L'óreal. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem nikdy moc nepoužívala, Garnier byl pro mě vždycky cenově přijatelnější :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥