Inspirace na dárek pro muže: elegantní pánské kravaty a motýlky

Jedna z největších hrůz v mém životě jsou mužská výročí. Je jedno, jestli je to táta, děda, milý nebo kamarád, pokaždé tápu a chytám se čehokoli, co mě inspiruje k nějakému hezkému dárku. Čím jsem starší, tím je to horší, protože jsou i daní pánové starší a mě straší částky za to, co by si upřímně přáli (a nebudeme si lhát, na "poršáka" v kasičce opravdu nemám). Blíží se nejen všemožné narozeniny, ale i Vánoce (které se blíží naprosto pořád, ať je srpen nebo 26. prosince). Usilovně se připravuji na několikero výročí a chtěla bych se s vámi podělit o svůj skromný výzkum v oblasti pánských doplňků. 

Máte-li doma fešáka elegána, pak není nic jednoduššího, než doplnit jeho (pravděpodobně velkou) sbírku doplňků o nějaké hezké kravaty. Vzpomínám si na svá pubertální léta, kdy byla Avril Lavigne ještě rockerka a kdy jsme i my holky nosily pánské kravaty jako sexy doplněk. Vybrat hezkou a šmrncovní kravatu taky není to nejjednodušší (zvlášť, pokud vybíráte tak, abyste k sobě při elegantních příležitostech ladili. Tento způsob je sice krásný, ale značně nepraktický, protože kromě kravaty musíte pořídit sami sobě ještě šatičky, střevíčky a kabelku). Při výběru je pro mě zajímavá nejen cena, ale především materiál. Každý muž v mé rodině má jiný oblíbený materiál a vyjít všem vstříc bývá někdy pěkný oříšek. 
Pánská kravata (zdroj)
Aby doplněk muže uspokojil, musí to být rozhodně luxusní kravata (nebo taková, která luxus navozuje). Chodit na důležitá jednání s kravatou, které se třepí okraje, je v mužském světě přeměřování sil absolutní faux pas. Přemýšlím při tom svém hledání elegantních doplňků o tom, jaký je poměr mezi holčičími a klučičími obchody. Během všedních "nákupních" dnů v obchodních centrech si toho nevšímám, protože myslím převážně na sebe, ale když pak sháním něco pro chlapa, trnu, jak málo těch možností mám. Vzpomínám si, jak jsem před spoustou let kupovala pro jednoho z minulých chlapců sluneční brýle a nutila nějakého ruského cizince, aby si je vyzkoušel, protože jsem nevěděla, jak budou na klučičím obličeji vypadat. Pánské kravaty jsou v tomto ohledu jednodušší, protože stačí znát oblíbené barvy a případné kombinace s košilemi. 
Pánský motýlek (zdroj)
Zdroj
Jednoho muže potěší kravata, druhého zase motýlek. Speciálně pánské motýlky mi přijdou jako záležitost našich dědečků štramáků, ale které se díky široké nabídce barev a vzorů vrací i k mladším ročníkům (a samozřejmě díky hipsterům). Zrovna tuhle jsem jela autobusem s mladým pánem, který byl oblečený do košile, vesty, sáčka a motýlku. Byl mladý a vypadal naprosto skvěle. Kdybych byla módní policie, dala bych mu jedničku za elegantnost a lízátko za motýlka. Jeho pánský motýlek byl totiž komixový a já na něm mohla oči nechat. Takový divoký by ale dědečkovi radost neudělal (respektive by ho pobavil, slušně by poděkoval a navždy ho uložil do skříně vedle dalších povedených dárků), takže hledám nějaké elegantní pánské motýlky. V dědečkově případě není nad jednobarevnou klasiku (černá, červená, krémová) a musí se jednat o kvalitní materiál, který bude doplňovat dědečkovy stoleté košile, které stále drží a jsou kvalitnější, než převážná většina obsahu mé skříně. 
Kapesníček do saka (zdroj)
Vrcholem vší elegantnosti jsou kapesníčky do saka. Přesvědčila jsem se, že ač je na první pohled obdarovávaný muž drsňák, jakmile se přiblíží plesy, promoce, svatby a podobné události, kapesníčky do saka a manžety začnou být horkým zbožím, které se během doby nepoužívání záhadně vytratily a nejsou k nalezení. Kapesníček do saka sice není na každodenní nošení, ale když už, tak by měl doplňovat kravatu nebo motýlka. Měla by jich být také solidní zásoba, protože se často stávají prvním náčiním, které utírá rozlitou skleničku vína nebo slzičky při smutných či dojemných obřadech. Ač jsou kapesníčky do saka považovány za módní doplněk, z vlastní zkušenosti vím, že jsou nejfunkčnější částí mužského oblečení. Osobně jsem pro jemné materiály, nejlépe čistou bavlnu. 

Hezkým módním dárkem jsou také hodinky.  Často sahám i po univerzálních darech, jakými jsou alkohol, knížky, hezké psací pero nebo třeba flash disk. 


Čím obdarováváte své muže vy?


Komentáře