Jak to bude dál?

Nikdy jsem nechtěla udělat s blogem jednu věc. Konec. A taky, že ho neudělám, i když to s ním v posledních letech táhnu jako se žvejkou, co se přilepí na spodek bot. Neudělala jsem totiž jednu hrozně důležitou věc, kterou jsem pochopila až díky svému freelancování - neudělala jsem si žádný plán. Jsem jen tak napůl plánovací člověk, v duši bych nejradši fungovala jen spontánně na momentální náladě, ale prakticky vím, že řád a plán je to, co mi vyhovuje, co mě uklidní a přinese pohodu do života. Nesnáším ten pocit nestíhání, nejasností, toho, že nevím, jak to všechno bude a jak to zvládnu. Články jsem nechávala na poslední chvíli, nebo ještě lépe "až budu mít čas a chuť" a sama jsem z toho pak byla smutná, protože chuť byla pořád, ale čas nikdy. A tak to udělám strašně jednoduše. Řeknu sama sobě a vám tady plán.

Články budou vycházet vždy v sobotu ráno.


A to je ono, to je ten plán! Překvapivě pro mě samotnou mi trvalo čtyři a půl roku od založení blogu, než jsem pochopila, že plán je klíčem k úspěchu. Bez plánu bych nemohla pracovat a pokud do něj nezahrnu své odpočinkové psaní, kterým je třeba blogování, nebo práce na druhé knížce, neudělám nic.

Když to budu stíhat, což se s plánem klidně může stát, články budou vycházet dva, jeden ještě v pracovním týdnu. A tady bych od vás potřebovala pomoct - kdy ve všední dny chodíte číst blogy? V úterý ráno? Ve čtvrtek večer? Ve středu o polední pauze? Budu ráda za každý návrh, vždyť to tu tvořím hlavně pro vás ♥

S tím je spojeno i mírné nasměrování budoucích věcí a vlastně takové vrácení se ke kořenům. V prvních letech jsem psala víc odpočinkových článků, víc jsem zkoušela domácí DIY masky a od toho jsem kvůli nedostatku času upustila. Vrátím se k tomu, protože mě to moc bavilo a dneska, jako mnohem starší, zkouším nové věci - eko péči o domácnost třeba například.

Tak, to jsem vám chtěla dneska říct, prosím, dejte mi v komentářích vědět, jaký druhý den by se vám líbil a budu se těšit zase nejpozději příští sobotu ráno u kávičkového čtení blogů, protože tak to mám sama nejraději :)



Komentáře

  1. Ahoj :) já tento plán mám už neskutečně dlouho, vydávám jeden článek ve středu a druhý o víkendu. U víkendu nemám jasně určený čas. Mít tento plán je super, takže chválím za rozhodnutí! :)
    Ale s tím, když ve všední dny čtu blogy, ti bohužel neporadím... Čtu je vždycky, když na to mám chuť :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za nahlédnutí do tvého plánu, bez něj to už v dnešní blogové době prostě nejde :) Jsem zvědavá, jak ho sama budu dodržovat a jestli se mi povede ho dobře nastavit k čtenářově spokojenosti :)

      Vymazat
  2. Já když jsem ještě psala pravidelně na blog, tak jsem taky měla tendence si takhle plánovat. Plánovala jsem si i v jaké dny bude vycházet jaký typ článků, ale bohužel nikdy jsem to nedodržela. Myslím si, že je lepší psát když na to má člověk chuť a ne vyloženě se do toho "nutit" v nějaký konkrétní čas ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze začátku jsem měla plán "článek ob den", ale jak přišlo víc povinností a práce, tak jsem přestala stíhat, ale stejně to tak v hlavě měla nastavené... a až teď jsem si řekla, že než se hnát za nějakým kvantem, radši budu psát míň, ale pravidelně :)

      Vymazat
  3. Já už takový plán mám docela dlouho a zatím se ho držím. Články plánuji vždy na úterý 7:30 a ani nevím proč jsem si tento den a čas vybrala. S druhým dnem ti neporadím. Většinou komentuju večer a ve dny, kdy mám čas.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsi mě k tomu i inspirovala, Martinko :) Mít plán je opravdu dobrá věc, pro čtenáře, i pro nás pisatelky :)

      Vymazat
  4. Mne je to prakticky jedno. Ved ten clanok sa nestrati ako instastorys. Precitam si ho, ked budem mat naladu :-) Ale ved si aj sama mozes pozriet v statistike, ktory den a o kolkej ti pride na blog najviac citatelov.

    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě to tak, aby se články ztrácely po 24 hodinách :D Ale možná k tomu v budoucnu taky jednou dojde.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥