Keramický aroma a fototerapeutický difuzér Nobilis Tilia


Světelná show, která hezky voní a ještě zvlhčuje vzduch? Tak nějak jednoduše by se dalo popsat, co všechno umí Keramický difuzér od Nobilis Tilia, který jsem dostala od Míši z božského eshopu s přírodní kosmetikou Krásná každý den. Na následujících fotografiích uvidíte, jak nádherný tenhle bílý keramický difuzér je. A také uvidíte, jak se mi ho nepodařilo správně nasadit - omluvte prosím technické obtíže! :D Celé keramické víko doléhá přes udělátka, to jen já si s ním napoprvé nevěděla rady.


Co to vlastně difuzér je? Je to rozptylovač éterických olejů. Uvnitř konstrukce je "nádržka" na vodu, do které přidáte pár kapek (někdy stačí jedna) éterického oleje, zapnete a středem se začne vznášet voňavá mlha. Voda se odpařuje, provoňuje a zvlhčuje prostor a uvnitř to příjemně bublá, jako když se vaří nějaký lektvar, nebo jako když v dálce šumí potok. Není to nijak rušivé, naopak to beru jako jeden z báječných bonusů! Mám difuzér na pracovním stole a často se tak zaberu do práce, že pobublávání už vůbec nevnímám.


Barvy! Difuzér mění barvy! Svrchní stínítko propouští skrz dírky jemné barevné světlo. Difuzér nemůže posloužit jako lampička na čtení, ale splní všechny nároky na vytvoření útulné a hygge atmosféry. Barvy přecházejí a pozvolna mění odstíny - bílá, žlutá, červená, růžová, fialová, zelená, modrá... A všechny tóny mezi nimi. Když už vás diskotéka přestane bavit, můžete si zastavit jednu barvu - teď mám nejradši takovou "listovou" hnědooranžovou, která dělá teplo a pohodu. Taky mám ráda obyčejnou bílou, která je hezky elegantní.


Keramický difuzér je elektrický - má kabel a adaptér do zásuvky. Nemusíte se bát, že by to působilo nějakým rušivým dojmem. Jak se to zapíná? Na spodku/stojánku je čudlík, který se ovládá stlačením celého difuzéru. První stlačení difuzér zapne a začnou se měnit barvy. Druhé stlačení zafixuje vybranou barvu. Třetí barvu vypne a zůstane se pouze uvolňovat voňavý proužek mlhy. A čtvrtým se difuzér vypne úplně. 


Difuzér je taky ohromně chytrý! Červený čudl na horní fotce značí hranici vody - víc ani kapka! Ve chvíli, kdy se voda odpaří, se difuzér automaticky vypne - má  bezpečnostní pojistku. Chytrolín, že?


Dobře, dobře, ale k čemu je to teda dobré? Je to krásný a elegantní doplněk nebo dekorace do bytu. Hezky a nenásilně zapadne do interiéru a bude se na vás mo(u)dře usmívat. Ještě důležitější je však to, že kombinuje aromaterapii a fototerapii - terapii světlem. Příjemné (a nepříjemné) vůně nás velmi ovlivňují - mohou nám dodat či sebrat energii, povzbudit, pomoct s nachlazením, protáhnout nos, nebo ho ucpat, uklidnit a navodit spánek, nebo udržet bdělé a čilé. Správné vůně toho dělají spoustu. V kombinaci s barvami podporují naši momentální náladu, nebo ji umí nasměrovat a pomalu změnit. Barvy jsou důležité proto, že zapojují další smysl - zrak. Aromadifuzér tak kombinuje čich (éterické oleje), zrak (barvy) a díky bublání dokonce i sluch. Málokdo odolá, když mu na tři smysly působí něco příjemného a uklidňujícího. Proto ho miluju při práci - nastavím si hřejivou barvu, poslouchám jemné bublání, čuchám frézie a je mi blaze.


Důležité je ještě říct, že se difuzér rozptyluje éterické oleje pomocí ultrazvuku - oleje se nepřepalují a zachovávají si všechny blahodárné vlastnosti. Je to proto "bezpečná" hračka i okolo dětí (maminky, berte to prosím spíš jako podnět než návod s ohledem na vlastní děti) - není horký, nehoří tu svíčka, nezahřívá se, nikdo se nepopálí. A takové usínání s vůní levandule s oblíbenou (třeba fialovou) barvou? Pohádka! 


Dokud jsem Keramický difuzér Nobilis Tilia z eshopu Krásná každý den nevyzkoušela, netušila jsem, jak boží domácí kamarád to je - a jak mi vlastně celý život chyběl! Používám ho skoro každý den a libuju si s ním. V kancelářích, kde jsou požární hlásiče a nemůžou být svíčky, navodí ještě útulnější atmosféru. Odpařovaná mlha ovoňuje a podle mě i zvlhčuje prostor (což není oficiální informace, ale podle mě to tak určitě funguje taky). Miluju ho tak moc, že jsem mamce koupila k narozkám taky jeden - od stejné značky jsem vybrala variantu Zen difuzér (tady), který je dřevěný a nááááádherný. Tak pokud chcete udělat někomu radost na Vánoce, určitě doporučuju všema smyslovýma buňkama.




Komentáře

  1. V té bílé je to moc krásné, takové jemné a decentní

    OdpovědětVymazat
  2. To je nádherná věc, tento difuzérek, Verunko, musím se na něj také mrknout!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥