Mandlový olej od Soaphoria


Vždycky, když píšu články, tak si pustím písničky, většinou jsem po víkendové snídani, na stole konvičku s jasmínovým čajem a jedu. Píšu, co mě zrovna napadá, dávám dohromady slovíčka a na chvíli nevnímám kolem sebe vůbec nic. Podvědomí dává dohromady popisy vůní, barev, konzistencí a tvarů. Tyhle útěky od reality miluju, a proto mi blogování s přestávkami vydrželo tak dlouho. Někdy, když mám za sebou dlouhý týden, mám o víkendu mozek unavený a chci si hlavně odpočinout. Psaní článků je pro mě relax. Někdy se ale stane, že mám mozek tak unavený, že pletu páté přes deváté. Když jsem vypisovala následující odstavec, tak jsem s naprostým přesvědčením o své pravdě psala o meruňkovém oleji. Pak se podívám na obrázek a koukám, že to není meruňka, ale mandle! Meruňkový olej má Soaphoria na svědomí také, ale dneska si budeme povídat o mandlovém oleji

Příběh o mě a mandlovém oleji je jako příběh Romea a Julie, ale se šťastným koncem. Po mandlovém oleji od Soaphoria jsem toužila už delší dobu, ale když jsem se odhodlala o něj Míšu z eshopu Krásná každý den poprosit na vyzkoušení, nebyl na skladě. Musela jsem si chvíli počkat. Na něco stojí za to si počkat a jednoho dne byl  mandlový olej u mě doma. Oleje od Soaphoria mám ráda. Vyzkoušela jsem třeba ostropestřecový a mé nadšení z něj přetrvává. Ostropestřecový olej mi totiž zachránil vlasy, které se na podzim rozhodly opustit mou hlavu a vypadávaly takovým způsobem, až jsem se bála, že mi na hlavě ani vlásek nezůstane. Jedinou výtku, kterou k olejům této slovenské přírodní kosmetiky mám, je to, že nejsou určeny k jídlu. Tenhle požadavek je ale stejná pitomost, jako je jedlá modelína nebo jedlý papír. Chemie na třetí, která se tváří být v poho, ale nic zdravého to není. Radši si tedy nechám zajít chutě a budu si přírodu ve skleněné lahvičce užívat zvnějšku. 


Na co je mandlový olej dobrý? Krom toho, že je z mých oblíbených mandliček je taky zdrojem krásy. Trochu mě mrzí, že nemá žádnou znatelnou vůni (čekala jsem marcipán alá Weleda), ale ono to nakonec vůbec nevadí. Olej zlepšuje pružnost pokožky, vyživuje ji, hydratuje ji a chrání před stárnutím. Můžete ho použít i v boji proti celulitidě. Konzistencí je (ve srovnání s tím ostropestřecovým) o něco hustější. Olejuje hezky a je vhodný na všechny části těla, doslova od hlavy až k patě. 


Používám ho ráda na vlasy, na nohy po koupání a po holení a na celé unavené tělo. Hezky vyživý, pokožka je ráno hebká a jemná. Roztírá se fajn a olejuje na jedničku. Kdo miluje oleje, musí si zamilovat i tento mandličkový. Kdo nemá rád mastnou pokožku, ten po něm asi tolik prahnout nebude, jako my sušenky. Na vlásky je příjemný, ale není to takový WOW efekt, jaký jsem měla u ostropestřce, kdy mi ze dne na den přestaly padat vlasy. Výživu ale splňuje na jedničku, takže vám ho doporučím určitě a velice ráda.

Děkuji Míše za splnění mého olejového snu! Olej koupíte v obchůdku Krásná každý den.



Komentáře

  1. Tak neco na vyziveni by se mi libilo. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyživí až až, určitě nějaký olejík vyzkoušej :)

      Vymazat
  2. Tak to tě obdivuju, že si při psání článku pouštíš písničky, protože já musím mít vždy absolutní klid :D Mandlový olej vypadá fajn. P. Míša je moc hodná, že ti splnila tvůj sen! :)


    #ThinkPositive

    OdpovědětVymazat
  3. Olej vypadá moc dobře, určitě se po něm mrknu!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Ale no tak.

    "Jedinou výtku, kterou k olejům této slovenské přírodní kosmetiky mám, je to, že nejsou určeny k jídlu. Tenhle požadavek je ale stejná pitomost, jako je jedlá modelína nebo jedlý papír. Chemie na třetí, která se tváří být v poho, ale nic zdravého to není."

    Silně zavádějící až nepravdivé tvrzení a čtu to na více blozích, tak jdu hlásat světlo a pravdu. Mandlový olej je naprosto v pohodě a až na riciňák tuším lze konzumovat všechny oleje od Soaphoria. (Neznám nabídku zpaměti, doporučuji tedy zagooglit.)

    A než začnete prsakt, že próč teda je tam upozornění, že nejíst, tak je důvod naprosto jednoduchý. Soaphoria nemá své výrobky testované na použití v potravinářství, je tedy povinná tuto větu uvádět. U kosmetické firmy je to nákladná zbytečnost, která by prodražila produkt. Jednak samotné testy něco stojí, druze by na výrobu byla pravděpodobně přísnější pravidla.

    Je tedy bezpečné tyto oleje bez cerefikace, že k jídlu, jíst? Jako pokud se někomu ekluje voda ze studánky v lese, tak to nechte být. Jinak to nějak znečištěné výrobou dovolím si tvrdit nebude, byste to pak na obličej taky nechtěli dávat, ne?

    (Dobře, jsem cíťa a veškerá má kosmetika je prostě jedlá, protože po čem je blbě mně, je blbě i mé kůži. Rozhodně tímto nechci nikoho navádět, aby začal jíst své vlastní kosmetické zásoby ve velkém. Určitě to nedělejte, pokud nerozumíte složení a nemáte sepsanou závěť. Nepanikařte však, sní-li vám kočka vaši super bio rtěnku. Nebo krém.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšu to sem proto, že jsem se na Ostropestřecový olej a jeho konzumaci ptala přímo Soaphorie a říkali, že ne. Bylo by krásné, kdyby člověk mohl sníst vše a bez obav :D Díky za komentář, i když "unknown" pro mě není dostatečně spolehlivý zdroj informací na to, abych se začala těmito olejíčky ládovat :D

      Vymazat
  5. Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je ze sladkých nebo hořkých mandli, protože prý sladké mandle umějí hezky rozjasnit pokožku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuji za otázku. Ve složení se píše "PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL", což by měl být olej ze sladké mandle. Ruku do ohně bych za to nedala, doporučuji se zeptat přímo u Soaphorie, určitě rádi podají více info :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥