Tělové mléko z islandských kytiček lind líkamskrem


Nějakou chvíli ještě potrvá, než budu v Islandštině zběhlá natolik, abych si zapamatovala správný název produktu. Můj první pokus o napsání jména tělového mléka, o kterém je dnešní recenze, se moc nepovedl. Primadonnčin mozek si krém zapamatoval jako lind líndskram, správný název je lind líkamskrem. Najdi 10 rozdílů. Názvy recenzovaných produktů si vždycky kontroluji, abych se podobným fópá vyhnula. U přírodní kosmetiky z Islandu si musím dát o to větší pozor, protože je to pro mne jazyk nový a neznalý. Říká se, že aby si váš mozek zapamatoval nové slovo, musíte ho použít alespoň 7x - proto funguje biflování věcí do školy nazpaměť. Moc dobře si pamatuji doslovné učení se něčeho, co si už dneska vůbec nepamatuju. Každou větu jsem si x krát opakovala, na zkoušku ji uměla nazpaměť a další den ji mozek zapomněl. Říkám to proto, abyste si název tělového mléka z Islandu lind líkamskrem dobře zapamatovali. Je totiž rozhodně proč.


Z minulé lekce islandštiny už víme, že graedir znamená zelená a hendur ruce. Dneska se dozvíme, že lind znamená fontána (doufám) a líkamskrem tělové mléko (podle gůgl překladače). Za svůj amatérský překlad bych ruku do ohně ale rozhodně nedala. Až si ale budete chtít na Islandu koupit tělové mléko, stačí říct líkamskrrrren! Výrobcem hydratačního tělového mléka lind líkamskrem, o kterém je dnešní povídání, je islandská značka přírodní kosmetiky Sóley, která do svých produktů využívá vzácných islandských kytiček podle starých receptur. Na krému je použití kvalitních ingrediencí rozhodně znát. 

Struktura krému je ohromně zajímavá. Připomíná mi polevu na dort, takový ten tekutý stav, kdy šleháte sníh, ale ještě z něj není pěna. Krém je poměrně tekutý, ale ne vodovitý, na pokožce se neroztéká, naopak hezky drží při sobě. Hebký je jako obláček a mazání je s ním moc příjemné. Do pokožky se vsakuje rychle, zanechává ji hebkou jako ten obláček, voňavou a hydratovanou. Krém je lehoučký jako pírko, ale výživný. Přijde mi jako univerzální mazadlo do všech ročních období. Umí dostatečně vyživit, takže pomůže suché pokožce na podzim, zároveň je lehký, takže osvěží po horkém dni i přes léto. Zní to dobře, že?


Vůně je taky ohromně zajímavá. Vlastně si nejsem pořád jistá, jestli je mi příjemná, nebo ne. Přírodní tělové mléko z Islandu lind líkamskrem voní po kytičkách a půdě. Voní jako země po dešti, jako hromada listů na podzim. Jako když se pálí navlhlé dřevo. Jako když plejete plevel z vlhké půdy. Jako spíž plná koření. Na první počuch mi přijde intenzivní, postupně se ale rozvoní, stejně jako třeba prašná cesta po dešti. Vůně se trochu změní, zjemní a zpříjemní.

Krém obsahuje spoustu krásných ingrediencí, jako je kokosový olej, bambucké máslo, mandlový olej, extrakt z březových větviček, extrakt z medvědice lékařské, extrakt z řebříčku, olej z pačule, olej z listů pomerančovníku, grapefruitový olej nebo pepřový olej. Když si tenhle výčet čtu, začíná mi do sebe zapadat i zvláštní vůně. Špetka pepře, smítko z břízy, trochu grapefruitu, kvítek řebříčku... Všechno tohle dohromady mi vyrazilo dech. Třeba zrovna ten řebříček je jednou z mých nejoblíbenějších a nejvíc oceňovaných kytiček. Má specifickou chuť i vůni. Stejně jako ten pepř. Ani se mi nechce věřit, kolik krásných přísad tělové mléko má. Nu, taková už přírodní kosmetika je. Samá hezká kytička a olejíček, využívání síly přírody a nadšená reakce vaší pokožky.


Kdysi jsem byla zvyklá na krémy z drogérky, hodně za pár kaček, které jsem nanesla na pleť a za pár minut o nich ani nevěděla, že jsem je použila. Přišlo mi, že je vlastně používání tělových krémů zbytečné, když je tělo tak velké a ty krémy nic moc nedělají. Pak jsem začala zkoušet různorodé krásy z přírodních kosmetických dílen a zjistila jsem, že jsem prostě používala špatné produkty. Tělové mléko lind líkamskrem je přesně ten produkt, který vám ukáže, zač přírodní kosmetika stojí. Účinek je znát hned, pokožka je najednou taková, nu, jiná. Jemnější, hebčí, veselejší.

Islandskou kosmetickou péči včetně tělového mlíčka z dnešní recenze seženete v eshopu Zdraví z Islandu. Produkt jsem dostala k recenzování a moc za něj děkuji!



Komentáře

  1. Slyším o tom poprvé, ale velice mě to zaujalo. Já jsem dřív na tělové mléka prďěla, a vůbec se mi nechtělo. Ale teď se bez nich neobejdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Islandské kosmetiky jsem se vážně zamilovala a tohle tělové mlíčko je tak neuvěřitelné! Určitě vyzkoušej :)

      Vymazat
  2. Krásný a jednoduchý obal to se mi líbí! Určitě se na něj mrknu.
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V jednoduchosti je jednoznačně krása. Pumpička je dokonalá :)

      Vymazat
  3. No já koukám, líbí se mi že produkt má pumpicku na dávkování to se totiž jentak nevidí :) Musím říct, že mě tohlě mléko také zaujalo :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pumpička je fakt skvělá, Miško :) Určitě se po něm koukni :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥