Weleda: Ovesná regenerační kúra


Co voní po marcipánu, ale není to marcipán? Ovesná regenerační kúra na vlasy od výrobce přírodní kosmetiky Weleda! Musím začít vůní, protože jsem z ní konsternovaná. Marcipánová péče byla to první, co jsem si od Weledy pořídila a vždycky si užívala tu marcipánovou sladkou vůni, která byla sice slabá a s mou neustálou alergickou rýmou někdy neučichatelná, ale byla tam. O to víc mě překvapilo, když jsem poprvé nanesla na vlasy tuto pečující kúru a nadšeně čuchala tu nasládlou a intenzivnější vůni, která mi nejdřív připomíná sladké seno, pak sluníčko, následně marcipán, potom máslové sušenky... Úplně čistý marcipán to není, ale cítím ho tam. Taky mám hodně bujnou fantazii, takže buhví proč. Máte tuto kúru doma taky? Jak voní vám? Napište mi to v komentářích!


Regenerační maska na vlasy Weleda obsahuje jojobový a kokosový olej, bambucké máslo a výtažek z ovsa. Účinné složky se mi líbí, protože všechny působí blahodárně na výživu a regeneraci vlasů. Na masky, péče a kúry o vlasy jsem o něco méně náročná, než na šampony, protože je dávám jen ke konečkům a tudíž se mi ani ty chemické nedostanou k pokožce hlavy, kde mohou způsobovat svědění nebo podráždění pokožky hlavy. Ovesná kúra Weleda je ale fajn. Nenuceně, postupně a stabilně vyživuje při pravidelném dlouhodobém používání konečky vlasů, které nezatěžuje, jako to masky někdy dělají. Je jemná a lehká, i strukturu má takovou nezatěžující. Vlásky jsou po ní jemné, ale ne přehnaně jako po lecjakém kondicionéru. Konečkům dodává vitalitu. Roztřepené sice znovu neslepí (což ani nejde a kdo říká, že ano, ten slibuje kouzla a zázraky), ale dlouhodobě pomáhá k předcházení třepení. Čím mám vlásky delší, tím víc se mi i třepí konečky, proto si přes léto s touto maskou úplně libuji. 


S péčí o vlasy se tentokrát Weleda u mě opravdu trefila do černého. V kombinaci s Pšeničkým šamponem proti lupům, rozmarýnovým tonikem a olejem se s mými vlásky díky Weledě dějí zázraky. Pomalu se prodlužuje nutná doba umývání, díky toniku a šamponu vlasy nesvědí a nepadají, rostou o trochu rychleji a zůstávají déle krásné a konečky se mi tak moc netřepí. Fakt, čestný pionýrský. Samotnou mě překvapuje, jaký rozdíl je vidět, i když si myslím, že už mám vlásky bezvadné. Teprve před rokem jsem začala používat přírodní vlasovou péči a když si vzpomenu na tu hrůzu na hlavě, kterou jsem měla loňské léto. Ono je totiž důležité nepolevit a vytrvat, což platí nejen pro péči o vlasy, ale i o celý přístup k životu. Jó kdybych byla takhle motivovaná i u cvičení, tak je ze mě už dávno Olympionik.

Závěrem ještě jednoduché shrnutí. Ovesná regenerační kúra Weleda je krásně voňavá, pomáhá proti třepícím se konečkům, vlasy nezatěžuje, ale dodává jim potřebnou výživu a regeneraci. Všemi deseti nahoru říkám velké ano!

Společnosti Weleda moc děkuji za možnost regenerační kúru vyzkoušet, udělali jste mi obrovskou radost :)



Komentáře

  1. Kúru na vlasy doma nemám, ale věřím, že voní nádherně. Třeba ji jednou taky někdy vyzkouším. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to mňamka! Pro člověka posedlého svými vlasy ideál :D

      Vymazat
  2. A kvůli tobě budu zase utrácet.. :/ ahcjo.. já bych ty blogy neměla číst.. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Weledu milujem, zatiaľ všetko, čo som vyskúšala mi veľmi vyhovovalo. No na vlasy som zatiaľ nič nevyskúšala, no toto ma po tomto článku veľmi láka. Hlavne rozštiepené končeky sú môj veľký problém :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maska je moje oblíbená, z vyzkoušené vlasové péče asi top :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥