Nude není žádná nuda aneb Lakování s Avril


Co to asi tak může být ten přírodní lak na nehty? Bude držet stejně, jako chemické? Čím se odlišuje? Bude mít stejně pigmentovanou barvu? Asi tisíc otázek mi běželo hlavou až do chvíle, než jsem si pořídila první přírodní lak na nehty (respektive jsem ho dostala k nákupu v obchůdku NuSpring). Je hrozně prťavý, má jen 7 ml, což je oproti naposledy recenzovaného laku od Rimmel, který má 12, docela znát. Ale upřímně, radši bych volila menší (a kdyby to šlo, tak i levnější) laky, které budu mít někdy šanci vypotřebovat, než po pár letech od nákupu vyhazovat sice velký, ale z půlky nepoužitelný lak. Cena laků Avril je 79 korun.


Tak tedy ještě jednou. Avril je mladá francouzská BIO kosmetická značka. Není stopro přírodní, ale díky certifikátu Ecocert zaručuje, že minimálně 95% složek je z přírodního zdroje. Tyhle počty procent mi přijdou vždycky docela legrační. Rozhodně oceňuji šetrné složky a ingredience, ale asi jako každý se ptám "co obsahuje těch zbývajících 5%?" Laky na nehty mám z většiny nepřírodní. Používám přírodní Alverde jako base a musím říct, že to je tak strašně zvláštní lak, vlastně spíš takový nelak, pokud jste zvyklí na určitou reakci, strukturu a tekutost. Budete překvapení, co všechno ale taková "vodička" umí, až vám o něm konečně jednou napíšu. 


Z tohoto lakovacího prďolky od Avril v odstínu Nude No 566 jsem nadšená. Je to taková nude cihlová barvička, kterou jsem si zamilovala přes léto a díky které se letos těším dokonce i na podzim. Letošní podzim je pro mě ve znamená tlumených a nenápadných nude odstínů. Jak to máte letos vy?

Lak rychle zasychá, to musím pochválit. Výdrž má taky dobrou. Nepřijde mi, že by se nějak výrazně odlišoval třeba od laků Essence, které patří k mým nejoblíbenějším. Pigmentaci má velice slušnou, už první vrstva hezky kryje. Jsem ale zvyklá dávat dvě pro intenzivnější barvu.  


Štěteček má takový úplně obyčejný úzký. Nepracuje se s ním vůbec špatně. Osobně mám radši ploché a trochu širší štětečky. Lak Avril vám můžu doporučit. Není ani tak drahý, aby nemohl soupeřit s těmi levnými variantami z drogérek. Má šetrnější složení a kvalita "nátěru" je velmi dobrá.




Komentáře

  1. Tyhle laky se mi strašně líbí! Je mi právě sympatické i to malé balení a nízká cena. A samozřejmě složení, to je největší plus :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥