Kneipp: Cestovní sada olejíčků


Už je to měsíc, co jsme si spolu rozbalili balíček od společnosti Kneipp. Našla jsem v něm sadu masážních olejíčků ve třech různých voňavých variantách. Dneska vám o nich něho pěkného popovídám. Na začátek bych ale ráda představila Sebastiana Kneippa, kněze a lidového léčitele, jehož myšlenky stojí za filozofií značky. Kneipp chápe člověka, jeho životní styl a okolní přírodu komplexně, jedno ovlivňuje druhé jak pozitivně, tak i negativně. Příroda hraje v našich životech velkou roli. Ne nadarmo se říká, že na každý neduh a nemoc má příroda lék. Kneipp se sám vyléčil z tuberkolózy, což byla v 19. století nevyléčitelná nemoc. Poté začal zkoumat léčivé účinky vody ve spojitosti s rostlinami. Prevence nemocem podle Sebastiana Kneippa není nic jiného, než dodnes platná kombinace pravidelného pohybu, zdravého stravování a duševní a fyzické rovnováhy. Kneipp byl průkopníkem celostního pojetí medicíny. Všem doporučuji si prostudovat stránku o Kneippově filozofii, která vám poradí úplně jednoduché, ale přitom často opomíjené způsoby pro zdravější život. Třeba to, že bychom měli jíst spoustu ovoce a zeleniny, dostatečně pít a pohybovat se na čerstvém vzduchu. Často stačí vyměnit schody za výtah nebo vystoupit o zastávku dřív...

Takhle bych mohla pokračovat donekonečna. Nebudu vás ale zlobit a pustíme se do olejíčkování.


MILUJU oleje a budu vám to opakovat pořád dokola. Tuhle zimu jsem si přišla čím dál tím vysušenější a jen díky zásobě olejovacích pomocníků se mi ruce nerozpadly na kousky suchých pařátků. Moc mi pomáhal i setík olejů Kneipp

Co se mi na olejíčkách taky líbí? Jsou prťavé! Moje zalíbení v miniaturkách jsem už párkrát zmiňovala. Proč mít velké produkty, když existují jejich miniaturky, které můžu tahat všude s sebou? Většinou dělám to, že si lahvičky od cestovních verzí nechávám. Když dojdou, jen doliju z velkého balení (takhle s sebou nosím třeba šampony a roztok na čočky). Jakmile vidím nějakou miniaturku, už začnu slintat blahem. Někdo se rozplývá nad miminky, někdo nad štěňátky. Já taju roztomilostí nad malými šamponky :D Olejíčky od Kneipppu mají skleněnou lahvičku o objemu 20 ml. Olejíčku stačí maličko na poměrně velkou plochu kůže. Tahle "testovací" sada tak vydrží docela dlouho. Já si je oblíbila na ruce, protože se mi moc líbí i vůně, takže si je vlastně šetřím, aby mi vydržely co nejdéle. Každý jsem vyzkoušela i na tělo a bylo to ohromně příjemné.


Sada obsahuje tři různé masážní oleje: Ylang-ylang, Staré dobré  časy (červený mák a konopí) a Mandlové květy. Staré dobré časy pobavily svým názvem, Ylang-ylang (neboli kananga vonná) jsem chtěla už dlouho vyzkoušet a cokoli mandlového miluju. Lépe se mi do vkusu trefit nemohli :)


Olejíčky obsahují účinné látky rostlinného původu. Jsou bez konzervantů, parafínu, silikonů a minerálních olejů. Jsou příjemné k masírování, protože svou vůní uvolňují mysl a harmonizují naše čakry (tím jsem si po bohatých zkušenostech s voňavými olejíčky naprosto jistá. Moje čakry jsou poslední dobou tak harmonizované, až tím štvu všechny kolegy v práci :D). Co se mi na olejíčkách taky moc líbí a proč jsem si je oblíbila na ruce je to, že nezanechávají mastný film. Namažu si packy, chvilku počkám a po pár vteřinách je olej vsáknutý a nemám ruce mastné. Ylang-ylang mám v práci a ze začátku jsem si vždycky pár kapek nakapala jen na hřbety rukou a následně rozetřela, teď už ale mastím i konečky prstů a zatím nemám místo klávesnice olejomalbu.


Jako první jsem se vrhla na Ylang-ylang. Voní zajímavě. Vůně se mi líbí, je taková skoro vanilková, ale výraznější a jinější, s takovým nádechem zeleného listí a vůně mýdla od babičky, přitom ale jemná. Jako vanilkový lusk a cukr a trochu jako vonný vosk. Ale pozor, chlapům nevoní! :D Když jsem si s ním jednou večer namazala ruce, chlap se ode mě odtáhl a říká "fuj, co to máš na rukách?" S chlapama je to vůbec těžké, nemají cit pro jemné a nevšední vůně. Proto jsem si chudáka Ylanga nechala do práce, kde se s ním můžu nabažit podle vlastní chutě.


Mandlový květ mě trochu překvapil. Čekala jsem nějakou marcipánovou vůni (což je moje zdravé mlsání bez přibírání), ale ve skutečnosti voní mandlový květ jako kytičky. Jako rozkvetlý mandlový strom. Připomíná mi nějakou kytičku, která rostla na zahradě u babičky, ale zaboha si nevzpomenu, která to byla. Nebo že by to byla pivoňka? Je to nasládlá čerstvá vůně, která je taková jarní a tlumená a líbila by se mi i jako voňavka. Možná mi připomíná trochu růžovou voňavku? Je to milá a holčičí vůně, která si mě hned získala. Olej mandlové květy je vhodný pro suchou a citlivou pokožku, protože má skvělé hydratační účinky.

Až budete s olejíčky manipulovat, doporučuji naklonit lahvičku jen zlehka, aby se olej lépe dostával ven. A pozor, olejíčky jsou hezky tekuté, takže zacházet opatrně, ať nepřijde žádná kapka nazmar.  


Staré dobré časy neboli červený mák a konopí voní jemně, skoro nenápadně. Něco mi hrozně připomíná, nějakou vůni z dětství (asi proto Staré dobré časy). Je to taková jemná vůně, možná nějakého dětského krému, pudru nebo mýdla. Určitě by vám vůně taky něco připomínala. Je jemná, lehce sladká, ale ne moc. Tento olejíček zklidňuje podrážděnou pokožku. 

Oleje jsou hodně tekuté a jemné. Vždycky mě fascinuje, že není olej jako olej. Každý má jinou konzistenci a hustotu a samozřejmě i účinky a vůně (to myslím všeobecně). Zatím mě olejíčky Kneipp rozhodně neomrzely. Střídat je můžu podle nálady, čehož hojně využívám. Kromě krásných vůní a harmonických účinků na dušičku mají také skvělé hydratační a výživné účinky. Během zimy se mi občas tvoří vyrážka mezi prsty, po namazání těmito olejíčky hned mizí. Hlavně těm mým ručičkám proto dopřávám tuhle blahodárnou masáž a přečkávám díky olejům Kneipp zimu bez úhony. Oleje můžete využít i na masáž celého těla. Zrovna teď před Valentýnem jsou takovéto masážní olejíčky vhodným dárkem pro drahou polovičku nebo pro sebe sama :)

Seženete je třeba na eshopu Kneipp.





Komentáře

  1. Umíš moc hezky popisovat vůně. Kneipp olejíčky jsem ještě neměla, ale mám od Salosu olej ylang ylang a má tedy opravdu zvláštní vůni. Jo a mému chlapovi nevoní z kosmetiky snad nic. Takže když se namažu, působí to na něj jako "repelent" :-D Ale i tak mě to neodradí a patlám na sebe spousty olejů, balzámů a krémů. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslela, že řekneš "Ale i tak mě to neodradí a šahám na něj" :D Ylang ylang je zvláštní, ale mě se hrozně líbil. Tím spíš, že to není taková ta klasická vůně :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥