Saloos: Zelený jíl


Zrovna mám na obličeji masku ze zeleného jílu a protože špatně vidím, mám čumák asi deset centimetrů před obrazovkou počítače. Musím si totiž nutně zapsat všechny své dojmy, abych na ně nezapomněla. Můj nejzásadnější dojem se týká přípravy jílových masek. Vždycky jsem postupovala tak, že jsem do mističky dala trochu práškového suchého jílu a následně jsem přidávala vodu. Prakticky pokaždé jsem měla buď moc nebo málo vody a k přípravě té pravé konzistence bylo zapotřebí přidávání a ubírání obou surovin. Nedávno jsem to ale zkusila obráceně. Nejprve jsem do mističky nalila vodu a teprve poté přidala jíl. A víte co? Jíl sám nasákl vodu a tato forma přípravy je mnohem bezpečnější a příjemnější! Hurá!

V dnešní recenzi si budeme povídat o klasice všech jílů, kterou je Zelený jíl od Saloos. Zelený jíl (a všichni jeho další bráškové) našly v kosmetice své využití hlavně pro detoxikační účinky a blahodárný vliv na pokožku. Dokáží totiž zázračným způsobem z pleti vytáhnout toxické láky (nejdřív jsem napsala lásky) a nečistoty, je preventivním kamarádem proti černým tečkám. Vyhlazuje, zpevňuje, očišťuje a regeneruje. Takové chvály! 


Abych pravdu řekla, ze všech vyzkoušených jílů (marocký a bílý) je mi zelený nejméně sympatický. Je totiž takový "nejdrsnější" a myslím, že by si ho oblíbili především majitelé mastné pleti. Nemyslím tím, že by byl hrubý, ale je to prostě takový drsňák všech jílů, který pokožku nejvíc stahuje a nebere ohled na to, že nejsem jako princezna zvyklá na hrubé zacházení. Když mezi sebou jíly porovnávám, tak si tento zelený představuji jako takovou drsnou kosmetičku, která zvolá "se na to teda podíváme na to nadělení" a drsnou metodou, u které pravděpodobně polovina brečí, vám z unavené pleti udělá krásnou a čistou.


První pokus se zeleným jílem jsem vzala pěkně velkolepě a jíl nanesla nejen na pleť, ale taky na dekolt, ruce a nohy. Píše se tam totiž, že je vhodný k přípravě masek pro celé tělo. Doba působení je docela dlouhá, patnáct až dvacet minut. Nechala jsem masku působit a snažila se vydržet to štípání, které jsem po celém těle cítila. Není to štípání, jako když se vám dělá vyrážka. Je to od toho, jak jíl stahuje kůži. Moc dlouho jsem to nevydržela a brzy šla do sprchy. Od té doby ho používám jenom na obličej, kde je mi nejpříjemnější.


Jíl s postupným vysycháním vody pleť hodně stahuje. Až tak, že jsem si říkala, jestli mi náhodou nelezou oči z ďůlků. I na pleti trochu štípe, což jsem u jiných jílů nezažila. Třeba aplikace marockého jílu se doporučuje na mokrou pleť. Zelený jíl se mi ale na mokré pleti vůbec nechytá a nejde rozetřít, takže ho nanáším na sucho.


Kromě toho štipkání a stahování obličeje (raději radím menší nátěr) je zelený jíl skvělý. Pomáhá mi s hojením takových těch drobných pupínků (říkám jim pupínky z čokolády), které mi vždycky během nějakého těžkého stresového období vyraší na čele a nejlépe pěkně uprostřed. Nejvíc pozoruji účinky hlavně když pravidelné maskování opomenu a třeba týden/čtrnáct dní si pleti nevšímám. Hned je nepěknější. A s maskou ze zeleného jílu se zase do tří dnů od použití uklidní, vyhladí, rozjasní. Pupínky ustupují. Prostě bájo. Na velké stahování už jsem si za čas používání zvykla, ale raději pro příště zvolím buď marocký nebo bílý, který mám úplně nejraději.

Zelený jíl od Saloos seženete třeba v déemku a více informací si o něm můžete přečíst na oficiálních webovkách.

Znáte zelený jíl? Jakou s ním máte zkušenost?



Komentáře

  1. Taky mě láká tyto jíly od Saloos vyzkoušet. Zelený jsem měla od jiné značky a už byl "namíchaný" a taky při schnutí stahoval pleť, ale dalo se to vydržet. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Zelený jíl Saloos jsme také zkoušela a byla jsem s ním spokojená, akorát jsem si ze začátku nemohla zvyknout na to stahování, to jsem se pak nemohla ani zasmát nebo mluvit, protože to strašně bolelo :D

    14. 5. 2017 | Den matek

    OdpovědětVymazat
  3. Nějaký jíl od Saloos chci zkusit, nejvíc mě zaujal ten bílý :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥