Saal Digital potřetí: Foto obraz


Myslím, že první reklama, kterou jsem od Saal Digital na Instagramu viděla, byla "Máš zrcadlovku?". Moje srdíčko se rozbušilo rychleji a já klikla na reklamu. Protože mě reklamy baví, chci si o nich povídat a ty nej-lepší/horší si schovávám, abych si o nich mohla později popovídat :D Fakt. Reklama mě nalákala, že si můžu za recenzi vyrobit nějaký foto produkt. Jako první jsem si u nich mohla vyrobit fotosešt, po něm fotoknihu a nakonec se mi povedlo ulovit fotoobraz. S ním bylo nejvíc trápení, ale výsledek stál za to.


Můj největší problém u všech tří foto produktů spočíval v tom, že jsem si nemohla vybrat, co vlastně chci :D Vím, že něco chci, ale nevím přesně, co by to mělo být. Taky to tak máte? U fotoobrazu to bylo nejtěžší. Nevěděla jsem, jestli to udělat decentní, vtipné, s lidmi, dát tam kočku nebo třeba fotku kávy, protože určitě jednou budeme mít kavárnu. Stáhla jsem si bambilion fotek z fotobanky, prošla snad všechny svoje "umělecké" fotky a nakonec, asi po dvou hodinách zírání na obrázky, jsem si řekla, že na to prdím a vybrala jsem si tuhle. Tu jsem fotila na podzim a mám ji ráda. 


Má druhá mýlka spočívala v tom, že jsem si myslela, že si za kupon v hodnotě 1400,- vytvořím víc obrázků. Nejdřív jsem měla v plánu 2 - 3 menší, ale když jsem začala prohlížet varianty, zjistila jsem, že mi to vystačí na jeden kvalitní. Zrovna byl ve slevě GalleryPrint, což má podle mých výzkumů být nejkvalitnější zpracování fotoobrazu, který se používá v galeriích. Vybrala jsem si velikost 30 x 45, v programu na zpracování fotek jsem si to všecko hodila do košíčku a vesele šla objednávat. Musím říct, že fotoobraz je oproti fotoknize a sešitu jednoduchý na výrobu, protože prostě hodíte jednu fotku a hotovo. Hodila jsem do košíčku, zadala kód a i když moje původní cena nepřesahovala hodnotu kuponu, stejně se mi tam načetly nějaké peníze k zaplacení. Tak znovu, zadat jinak, pokaždé se mi načítalo něco jiného. Došlo mi, že se tu asi slevy nesčítají, takže jsem obrázek zmenšila na 20 x 30 a na to už mi kuponek stačil. 


Saal Digital posílá přes PPL. Na jednu stranu jsou tyhle dopravní společnosti super, protože jsou spolehlivé, rychlé a nehodí vám papírek do schránky, i když jste doma. Jenomže musíte být doma. Kurýr nejdřív píše SMS, že vám ten den bude doručovat balíček, jenže já zrovna nebyla doma, tak jsem mu volala, jestli mi to může dovézt zítra. Domluvili jsme se a já na druhý den čekala doma. I třetí den. To bylo minulý týden před svátky. Nu. Kurýr nikde a telefon nezvedal. "Sledování zásilky" má PPL nevím proč v němčině. Tak jsem čtvrtý den psala na podporu Saal Digital na dobu doručení balíčku a že se s kurýrem nemůžu zkontaktovat. Na to mi nikdy odpověď nepřišla... Po svátcích jsem se akčně znovu snažila dovolat kurýrovi a úspěšně. Dozvěděla jsem se, že sice minulý týden přijel, ale protože nejsem napsaná na zvonku, na balíčku není můj telefon a on si neuložil moje číslo, tak mi nemohl balíček dát. Logicky. Trochu jsem si poťukala na hlavu, protože jsem si do té doby myslela, že mají třeba nějaký systém a když nějakou informaci nevím, šikovný správce/asistent/sekretářka/podpora mi tu informaci doplní. Nu. Nakonec jsme to dokázali a já si balíček převzala. 


Z balíčku na mě vykoukl krásný obrázek o velikosti A4 a dva hliníkové nalepovací háčky na zavěšení. U háčků byly taky takové dvě nalepovací bublinky, které ale vůbec netuším, na co mají být. Že by na spodní stranu obrazu, aby byl ve stejné "dálce" od stěny jako háčky? Musím říct, že tohle je opravdu asi vrchol vší technologie, která může v tisknutí fotek být. To je vám fakticky jako opravdický obraz! Svrchní deska je skleněná a lesklá, spodní je asi plast? Tyhle technikálie si asi radši načtěte, protože v tomhle moc dobrá nejsem. Přes horní skleněnou desku byla ještě nalepená ochranná fólie.


Fotoobraz se mi hrozně líbí a vlastně mě ani do té doby nenapadlo, že bych si mohla vytisknout fotky tímhle způsobem. Pořád mám totiž v hlavě to, že fotka se dá dát jen do rámečku (a tímhle způsobem jsem ještě o Vánocích tiskla fotku pro babičku a pak sháněla všude rámeček přesně na rozměry fotky. Příště to udělám tímhle způsobem). Obrázek je opravdu ve výborné kvalitě a nemůžu se na něj vynadívat. Skleněný povrch bude supr i na údržbu, hadříkem setřu prach a otisky prstů a nemusím se bát, že obrázek poničím. 


Teď mu ještě musím najít nějaké místečko, zatím jsem ho cvakla jen opřený o stěnu. To je totiž taky velká věda. A následné lepení háčků a věšení, aby to bylo všechno rovně... :D


Co vy a fotky? Tisknete? Už jste si někdy zkoušeli vytisknout takovýhle fotoobraz? Jak se vám nápad líbí?

Děkuju Saal Digital za kupon na obrázek.



Komentáře

  1. Akorát jsem využila kupon na fotoknihu a po přečtení článku už začínám stresovat, že jak to bude s dopravou u mě, když mi to mají doručit až na Slovensko. Jinak jsi vybrala krásnou fotku. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martinko, v pohodě, nestresuj, dojde ti to v pořádku :) To já jsem jen takový specialista, že jsme se s kurýrem prostě nedomluvili líp. Jinak všechno dorazí tak, jak má. Těším se na tvou fotoknížku!

      Vymazat
  2. Jop, myslím, žes to vystihla přesně. Vím, že něco chci, ale nevím přesně, co by to mělo být. A já bych ještě dodala, že: "nepřestanu být protivná, dokud to nedostanu" :-D

    Primadonnko, fotosešit i fotoknížka mě u tebe hodně zaujaly, ale tohle zatím vede. Některé fotky si z dovolené tiskneme a dáváme do zasklených rámečků a věšíme na zeď, ale takovýhle obrázek... Panečku, to by bylo něco! Strašně moc se mi to líbí! Jen bych nevěděla, kterou fotku vybrat. V hlavě jich mám vymyšlených asi milion :-))

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anooo! Ta protivnost, tos vystihla dokonale :D

      Asi bych se pokoukla i po dalších poskytovatelích fotoobrázků, jestli taky nebudou mít nějaké takovéhle nabídky :D Taky jsem zvyklá tisknout do rámečků, o těhle vymoženostech se mi dřív ani nesnilo :D

      A snad by si to člověk dokonce mohl vyrobit i doma, viděla jsem nějaký tutoriál (a zkoušela jsem k vlastnímu poloúspěchu) - dřevo (prkýnko, na které budeš obtiskávat), fotku vytisknutou z tiskárny (ale zrcadlově) a lepidlo (zkoušela jsem herkules) - nějak se to na to nalepovalo a fotka se z papíru přenesla. Mi se teda celá potrhala, ale tutoš vypadal spolehlivě :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥