Cicaplast: Pomoc z lékárny na suché tlapky (1. díl)


Zima až praští, venku se to bělá čerstvým snížkem a já v zoufalosti patlám na své ručičky cokoli mastného. Jsou suché a nechtějí spolupracovat. Šupinky zdobí celý hřbet, kůže nepříjemně táhne a suchými ručičkami se zachytávám o oblečení. Brrr. Husí kůže mi z toho běhá po zádech...

Takhle vypadaly každoročně moje zimy. Přechody z tepla do zimy, změny počasí z jara do sibiře, časté mytí rukou a sucho ve vytopených místnostech dělá s mýma ručičkama naprosté peklo. Vyzkoušela jsem bambilion krémů na ruce, přírodní i chemčovské. Něco pomohlo, něco nefungovalo vůbec. Dneska mám pro vás jeden z nejzajímavějších krémů, jaké jsem kdy vyzkoušela. Dostala jsem ho od lékárny Benu a jmenuje se Číčaplast. Teda Cicaplast, ale jinak než číča mu u nás doma nikdo neřekne. 


Krémy z lékárny jsou pro mě takový mezistupeň mezi přírodní a konvenční kosmetikou. Strašně ráda bych na holý pupík přísahala, že se nepřírodních mazátek už nikdy nedotknu, ale ono jde někdy do tuhého a do lékárny běžím s prosbou o záchranu. Na první vlnu zkoušení kosmetiky z lékárny jsem si vybrala hned tři různé krémy na ruce od třech různých značek. Přiznám se, že značku LA ROCHE-POSAY jsem vůbec neznala, takže jsem docela dost gůglila a četla. Dozvěděla jsem se, že se jedná o značku péče o citlivou pleť a pokožku, dermatologicky testovanou, ba co víc, že jsou jedním z předních výrobců dermokosmetiky. Složení (naleznete tu) by mělo být k pokožce šetrné.


Na papíru vypadá spousta věcí krásně, ale pak to jsou ve skutečnosti docela tragédie. Co krém na ruce CICAPLAST MAINS a proč jsem ho vybrala na recenzi jako první? On je totiž úplně jiný než všechny krémy, které jsem dosud zkoušela. O řadě Cicaplast jsem se dočetla to, že funguje podobně jako náplast. Na kůži vytvoří malou vrstvičku, která následně ochraňuje před vnějšími vlivy a pomáhá urychlovat hojení. A to doopravdy funguje. Jakmile se s krémem namažu, cítím na rukou jemnou hebkou vrstvičku, takový film. Je to zajímavý pocit a je dost příjemný, jako bych měla najednou takové sametové, hebké a trochu gumové rukavice. O krému se dočteme taky to, že tahle vrstvička je voděodolná. Proto má své místečko v kuchyni, kde si s ním promazávám ruce nejčastěji. Tam je totiž nejvíc namáhám a nejvíc umývám - během mytí nádobí a vaření. 


Krém je takový bezbarvý a mléčně zakalený, tuhý a trochu gelovitý a nemá vůbec žádnou vůni. To hodnotím jako plus, protože určitě všichni víme, že parfemace bývají často spouštěčem alergických reakcí. 


Na namazání mi stačí takový malý bobík krému a bohatě s tím namažu celé ruce. Na fotce níž aplikaci krému a jak vypadá uvidíte a to množství je tak na dvě až tři namazání. Ta ochranná vrstvička je tuze zajímavá věc. Na jednu stranu mám opravdu pocit, že je voděodolná a když se namažu třeba deset minut před mytím nádobí, tak pak nemám ruce tak vysušené. Na druhou stranu je to ale trochu zvláštní, protože ji na rukou pořád cítím, jako by byly takové mazlavé a lepkavé, ale přitom vůbec mastné ani nijaké nejsou a žádné stopy třeba na klávesnici nenechávají. Krém se vstřebává docela rychle a vrstvičku zanechává slušnou. Když pak do kontaktu s vodou nepřijdu, tak ji cítím hodně dlouho. Během mytí nádobí se ale krém samozřejmě smyje. 


Péče o pleť v zimě je pro mě neskutečně důležitá a často se mi stává, že to, co funguje přes rok, najednou přestává v zimě účinkovat. Vysvětluju to reakcí pokožky na vlivy počasí, které se mění. Ale ne vždycky stihnu zareagovat. A už vůbec nemám doma šuplíček s nálepkou "zimní kosmetika", i když by to bylo dost praktické. Místo toho naopak zpanikařím a začnu hledat, co je s krémem, který doteď fungoval, špatně. Naštěstí moudřím věkem (a hlavně zkušenostmi) takže na tu letošní zimu jsem se připravila včas. Před dvěma lety touhle dobou jsem měla ruce suché, rudé, popraskané... takový krásný atopák, který jsem léčila kortikoidní mastičkou. A to už nikdy zažít nechci, proto jsem s přípravou na chladné dny začala už s předstihem a moje krásně promazané ruce letos utrpěly minimální škody. 


Číčaplast (no uznejte, že to tam taky vidíte!) mi přijde nejzajímavější právě tou "voskovou" ochrannou vrstvičkou a voděodolností. S voděodolnou kosmetikou jsem se zatím setkala jen v oblasti řasenek a opalovacích krémů. A přitom právě ručičky jsou to, co si umývám nejvíc, takže to dává smysl. Někomu ta vrstva bude příjemná, někomu ne. Já se řadím k té první skupině. Co se účinků krému týče, tak jsou vynikající. Nic jiného ale od krému z lékárny ani nečekám. Mažu se s ním nejen před a po mytí nádobí, ale taky když jdu ven a chci mít na rukách tu ochrannou vrstvu. Taky před spaním nebo prostě jen tak během dne. Ručičky krásně hojí a rozhodně je udržuje ve zdravém a hebkém stavu. 


Krém na citlivou pleť Cicaplast Mains od La Roche-Posay mi udělal velkou radost a pokud patříte k lidem s citlivou pokožkou a ručičkami náchylnými ke změnám počasí, tak udělá radost i vám.

Krém na ruce CICAPLAST MAINS od LA ROCHE-POSAY seženete tady.

Moc děkuji lékárně Benu za produkt k testování. 

Jak pečujete o své ruce v zimě?


Komentáře

  1. Jej, dala si mu super nazov. To budem pouzivat i ja :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :D Mi to naskočilo hned, co jsem ho viděla. Ale odteď mu budu říkat Mačkaplast :D

      Vymazat
  2. Na krémík je velká chvála, já měla jednou vzoreček, a také jsem byla moc nadšená :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
  3. Číča, to by mě asi nenapadlo. :-D Krém na ruce se mi líbí. Je to asi jeden z pečujících výrobků, bez kterého bych se neobešla. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, Martinko. Bez krému na ruce (a balzámu na rty) se taky neobejdu. Nejradši mám takové krémy, které v případě nouze zastoupí i další - krém na obličej nebo právě ten balzám :) To jsem ale u Cicaplast nezkoušela.

      Vymazat
  4. Vypadá fajn, ale asi bych ho už nevyužila. Můj přírodní je super a můžu se na něj spolehnout.

    OdpovědětVymazat
  5. Přesně s tímhle produktem zkušenosti nemám, ale se značkou ano. Je fakt skvělá a hlavně ta kvalita je tam znát.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaké produkty jsi od značky vyzkoušela, Nelinko? :) Budu ráda za doporučení.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥