Koupelový olej Litsea Cubeba s vůní energie


Nedávno jsem se tu rozplývala nad přírodními vůněmi do domácnosti od Saloos. Jedna z vůní byla nabuzující, energizující a tuze šťavnatá - Litsea Cubeba. To je vám taková osvěžující sladkost, se kterou si provoníte pokoj a pak máte chuť tancovat na Shakiru (nebo na jakoukoli sluníčkovou hudbu). Abych si vůně této kytičky, která se v češtině jmenuje Vavřín Kubébový, užila co nejvíc, dostala jsem na testování jednu lahvičku i do koupele. Koupelové oleje od Saloos ještě tolik prozkoumané nemám. Zatím jsem se koupala jen ve vůni Rozmarýny a vyzkoušela péči o intimní hygienu Intimia a považte, tu jsem si pořídila z vlastní kapsy ještě před tím, než mě ke spolupráci Saloos oslovili. Mám je ráda, značce věřím a o to víc mám radost, když vám můžu něco doporučit dál. Dneska si spolu zajucháme a popovídáme o naprosté energické bombě - koupelovém oleji Litsea Cubeba


Vždycky, když vyzkouším nějakou citrusovou kosmetiku, tak do recenze píšu, že sice citrusy zas až tak nemusím, ale v tomhle případě se mi líbí. A už jsem to napsala tolikrát, že se asi stalo, že mě začala citrusová kosmetika bavit. Je totiž neuvěřitelně povzbuzující, nabíjející, energizující a šťavnatá. Litsea Cubeba sice není přímo z rodu citrónů, ale po citrusech voní. Je to keř nebo malý strom z čeledi vavřínovitých a listy i jeho květy jsou krásně voňavé. Říká se mu taky tropická verbena nebo kubébový pepř, to kvůli plodům, které vypadají jako kuličky pepře. V čínské medicíně se používá už tisíce let jako prostředek proti zažívacím potížím, zimnici, různým bolestem a taky proti únavě a stresu. Právě na oživení a regeneraci organismu se zaměřuje řada Litsea Cubeba od Saloos. 


Představte si situaci, kdy jdete po celém dni domů utahaní z práce a nejvíc se těšíte na horkou sprchu. Ještě není tak pozdě, abyste pak rovnou zalehli do postele, ale zároveň už je dost pozdě na kafe. Čím se trochu osvěžit a vzpružit? Nu, v tu chvíli přichází do boje tento osvěžující koupelový olej. Trochu si ho nalijte do dlaně (pozor, je hodně tekutý) a jako mýdlem namydlete celé tělo. Olej nedělá žádné bublinky, ale to nevadí, to je naopak dobré, protože neobsahuje žádné vysušující sulfátové látky. Naopak - umývá šetrně a ještě u toho pokožku vyživuje. Další způsob použití, který jsem si zamilovala, je přidat pár kapek do napuštěné vany. To je vám vůně! Pak se natáhnout, prohřát si tělo (a hlavně moje vždycky studené nohy), zavřít oči a relaxovat. Tyhlety voňavé aromaterapie mají opravdu velkou sílu a jejich kouzlo objevuji postupně, pomalu, ale zato velmi silně. Není to tak dávno, co jsem napuštěnou vanou opovrhovala, bylo mi v ní moc vedro a nebavila mě. Teď se na ni naopak těším, někdy po ní celý den toužím a už si v ní umím dokonce i číst knížku! Ale musí být pěkně voňavá, protože to mě na tom baví úplně nejvíc. 


Když pak vylézám z citrusově vonící koupelny, přijdu si jako znovuzrozená. Na sílu citronů a citrusově vonících kytiček věřím. Víte, co jsem se třeba dozvěděla taky docela nedávno? Babskou radu na plné, těžké a "přežrané" bříško - voda s citronem! Citron je totiž zásaditý (fakt, i když je kyselý!) a neutralizuje překyselené bříško. Proto je bezpečné a velmi dobré pít vodu s citronem hned zrána i na lačný žaludek. A taky je to skvělé osvěžení během dne, i jako nabíječka energie. Zkuste si dát někdy vodu s citronem místo kávy a uvidíte sami :)


Osvěžení je další účinek, který sprchový olej od Saloos umí. Testovala jsem ho během uplynulých zimních měsíců jako povzbuzení a načerpání energie. Ale představte si, že je léto, vedro, horko, pařáky! V takovou chvíli bych se citronovala od hlavy až k patě. V létě se chodím vždycky osvěžovat do sprchy a miluju všechny citrusové lahodnosti, které mě nejen umyjí, ale i osvěží. Tahle lahvička Litsea Cubeba mi sice do léta nevydrží, už jsem skoro na dně, ale na léto si ji rozhodně pořídím do koupelny, aby mi osvěžovala hlavu během parna. 


Tak co, nalákala jsem vás? Koupelový olej Litsea Cubeba od Saloos vás jemně a šetrně umyje a ještě budete mít heboučkou pokožku jak čerstvě narozené miminko. Dokonce nebudete muset používat další pečující oleje nebo krémy, protože díky obsahu olejů (bio slunečnicový, bio sezamový, mandlový) pokožku při mytí taky vyživuje. A ta nádherná sladkocitrusová vůně jako zelené calippo vás přenese do dětských let a budete se cítit jako znovuzrození. Fakticky, čestný pionýrský :) Minimálně já se tak vždycky po vykoupání cítím. 

Moc děkuji Saloos za voňavou bombu do koupele ♥

Máte rádi citrusovou kosmetiku?


Komentáře

  1. Taky jsem ho měla a byla jsem s ním nadmíru spokojená. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Mám hrozně ráda tyhle oleje i citrusové vůně. Jak sama píšeš, taky je pro mě osvěžující a povzbuzující... :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska bych se teda zrovna radši zabalila do čokolády, protože je kosa, ale na léto zas vytáhnu svoje citrusové lásky, abych se osvěžila :)

      Vymazat
  3. O koupelovém oleji od Saloos jsem už slyšela :-) a moc mě láká. Měla jsem holící olej a moc mi vyhovoval :-)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky používám koupelový na holení, je to krásně šetrné a takové hlazení při sprchování :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥