Nebe s vůní marcipánu - Švestkový BIO olej


Kdyby byl už poslední na světě, tak se kvůli němu klidně poperu. Klidně ho někomu vyrvu z ruky. I s tou rukou... O co jde? O Švestkový olej od Saloos, letošní novinku a tu nejvoňavější věc na světě, kterou prostě fakt musíte mít. Teda jen pokud máte rádi sladkou vůni marcipánu a olejovou péči na pleť. 


Kosmetika mi prostě musí vonět, zvlášť ta, kterou používám na pleť. Když nevoní, tak se musí o to víc snažit a předložit mi celý seznam báječných účinků. Když vyloženě smrdí, tak může být sebelepší, ale do mých oblíbenců se nedostane (jako například smraďoch nimbový olej, který má sice supr účinky, ale abych byla schopná tu specifickou vůni snést, přidávám do něj esenciální levandulový olej). Na druhou stranu, když potkám nějakého lahodného voňaváka, tak jsem ochotná odhodit všechny sebelepší produkty a na poličce mít jen ten jeden. Vůně na mě fungují různě, ale pokud je to dobře udělané, tak na mě vždycky působí čokoláda, káva, med, perníček a marcipán. 


Jak to, že švestkový olej voní jako sladký marcipán? To je jedna z největších záhad vesmíru :D Věděli jste, že se právě švestkový olej přidává do mandlové kosmetiky, aby voněla po mandlích? Takže třeba mé oblíbené mandlové krémy vlastně ovoňuje švestička. Pozoruhodnosti toto. 

Saloos oblékli novinky do nových kabátků. Skvělá skleněná lahvička i praktické kapátko zůstávají, navíc je k tomu nový design přelepky, která se mi moc líbí. Na stránkách mají ještě starou, tak můžete porovnat a v komentáři mi dát vědět, která verze se vám líbí víc - nová, nebo stará?


Na co švestkový olej je? Kromě nádherné vůně, která okamžitě zklidní hlavu a přenese vás do obláčků marcipánové cukrové vaty, má také protizánětlivé schopnosti, proto je vhodný i pro problematickou a náročnou pleť. Já mám tvář spíš suchou, takže oceňuju péči, která hydratuje, ale je lehká a neucpává mi póry. Švestkový olej hydratuje do hloubky, obsahuje vitamín E a omega mastné kyseliny. Navrací pleti mladistvý vzhled, vyhlazuje ji, bojuje proti vráskám i stárnutí, dokonce minimalizuje i pigmentové skvrny. Prostě takový malý zázrak ve voňavé skleničce.  


Oblíbila jsem si ho i proto, že se skvěle vstřebává. Na pleti cítím, že je dostatečně hutný, aby mi ji vyživil, ale krásně se smísí s navlhčenou pokožkou, vpije a po chvíli o něm vůbec nevím. Každá (nebo každý) z nás si tu svou olejovou rutinu musí vymyslet podle toho, jak mu vyhovuje. Já nanáším na navlhčenou pleť tři kapky (čelo a tváře) a ty pak vmasíruju do obličeje. Vyhýbám se očnímu okolí, to jen tak lehce přetřu, protože mi oleje na očka moc nesedí. Pak zavřu oči a chvilku tu nádhernou vůni jen nasávám a užívám si marcipánové pohlazení. Pleť mám jemnou, hebkou a zdravou. Při pravidelném používání to i vidím, jak je pleť hezky hydratovaná a nevysouší se tolik. 

Švestkový olej od Saloos zkouším už od března, to je pět mesíců, a jsem těsně nad polovinou. A to ho opravdu používám téměř denně. Pár kapek stačí a jedna lahvička mi tak vydrží skoro na celý rok. Moc vám ho doporučuju, pokud někde natrefíte na tester, tak ho určitě očuchejte, protože ta vůně... ♥ To je nebe samo.

Jaký přebal se vám líbí víc? Starý, nebo nový?


Komentáře

  1. Tak to vypadá úžasně, úplně si mě na tu vůni navnadila a skoro mám chuť pro něj hned běžet! :O

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běž! :D Minimálně si k němu čuchnout (jestli existují testery :D). Jestli máš ráda marcipán, tak ho budeš chtít i sníst :D

      Vymazat
  2. Musí byť ozaj výborný, prírodné oleje milujem <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělý. Saloos je na oleje machr, zatím mě žádný jejich nezklamal, ale tenhle má tak nádhernou vůni... ♥

      Vymazat
  3. Fiha, vobec som netusila, ze by mohol takto pekne vonat. Vyskusam :-)

    ☁☼☁ Kaviareň u mačky ☁☼☁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je opravdu nádherná, milovníci marcipánu jásají :D ♥

      Vymazat
  4. Nový přebal je úplně top! ♥ Já pomalu začínám objevovat kouzlo olejů a tento švestkový se přidal na seznam olejíčků, které bych chtěla vyzkoušet :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nový přebal je moc krásný, mi se líbily i staré, ale ty nové jsou prostě krása :) Určitě vyzkoušej, jsem s ním moc spokojená :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥