Zdravý make-up z ovocných pigmentů od 100% Pure


Znáte ten vtip, jak si holka vybírá make-up podle obrázků na internetu, netrefí se, a pak má obličej jako antuku? Ne? Asi to bude proto, že to žádný vtip není. Bohužel je to velmi smutná realita. Ze strachu, že se mi něco takového taky přihodí, jsem se makeupům z internetu dlouho bránila, protože mám někdy problém poznat správnou barvu i v drogérce. Fakticky. Pod tím umělým světlem a mým naučením "mejkapy se zkoušej na ruce" si občas domů přinesu barvu, která je o několik tónů úplně mimo mou mísu. Tímto strašidelným začátkem se dostáváme k tématu dnešní recenze - přírodnímu makeupu z ovocných pigmentů od 100% Pure, který jsem na testování dostala od Míši z nejmilejšího obchůdku Krásná každý den. Jak to s ním je? Čtěte dál :)


Od Míši jsem vyzkoušela makeupy hned dva. Tím prvním byl Ovesný make-up Ere Perez. Udělala jsem totiž konečně zásadní krok ve svém kosmetickém království a vyhodila poslední nepřírodní (a prošlý) tekutý makeup a vydala se na cestu zkoušení a hledání té nej přírodní varianty. Protože mám v těch přírodních velmi nejisté kramfleky, pustila jsem se do většího zkoumání a na průzkum si pořídila i dva Alverďácké, abych pak mohla porovnávat kvalitu s kvantitou. K těm kvalitním patří i značka 100% Pure, kterou jsem si zamilovala hlavně díky bezkonkurenčním řasenkám, a věděla jsem tak, že výběrem nešlápnu mimo.  


jenže, jak vybrat odstín jen podle obrázků na internetu? Je to vždycky trochu risk, takže jsem hodně přemýšlela, porovnávala a zkoumala, až jsem se rozhodla pro odstín Peach Bisque, který je zhruba střední s teplým podtónem. Moc se mi líbí název "zdravý make-up", protože právě tekuťáky mohou dělat pleti peklo, mohou ji dusit, zanášet póry a způsobovat víc problémů než krásy. Kosmetika 100% Pure je ale přírodní, barvy získává z výtažků z ovoce a zeleniny. Makeup je bohatý na antioxidanty a vitamíny, které pleť ochraňují. Obsahuje také pozoruhodné výtažky ze super ovoce, jako je goji, acai, granátové jablko, maqui, hrozny a magostan. 


Ohromně praktická je pumpička, krásná a čistá bílá, kterou poctivě čistím, abych ji nenechávala ušmudlanou od barvičky. Každý si musí sám vyzkoušet, kolik pumpnutí bude potřebovat, ale jedno je někdy až až. Lahvička je skleněná a uzávěr s pumpičkou se dá odšroubovat. Na 100% Pure se mi líbí stylový design i papírová krabička, ve které je makeup při transportu ochráněn. Ta navíc dělá zvuk jak bouchání šampaňského, když je prázdná, takže mi slouží i jako taková antistresová hračka.


Co je ohromně praktické, je obrázkový návod odstínů makeupů právě na krabičce. Při jeho zkoumání bych asi šáhla po úplně jiném odstínu, o pár tónů světlejším. Myslím si totiž o sobě, že mám "střední" barvu pleti, protože v drogérkách prostě dřív takový výběr nebýval a já si zvykla vlastně jen na tři kategorie - světlá, střední, bronzová. Dneska je výběr mnohem širší a přihlíží se i na podtóny. Proto, když jsem chytře při prvním okukování makeup nanesla nejdřív na ruku, vyděsila jsem se, jak moc je oranžový. Pak, když jsem ho nanesla na pleť, jsem zjistila, že jsem se netrefila jen o krapítek. Ale hned vysvětlím.

Nevím, jak vám, ale mně se barva pleti během roku mění podle toho, jak moc se opaluju. :D V létě je logicky tmavší se sluníčkovým nádechem, kdy sahám přesně po těchto odstínech. Na léto mi makeup perfektně sedne. Jenže, zapomínám na to, že v zimě pleť vybledne a letní odstíny mi nesedí. Začala jsem si proto odstín míchat s dalším tekuťákem. Používám k tomu jeden výprodejový od Alverde, který je zase moc "zelenkavý" a vypadám s ním jako mrtvola (navíc má nepochopitelně stupidní kapátko, které ale hutný makeup vůbec nenasává, takže slouží jako dlouhá špachtle). 


Makeup od 100% Pure je na pleti příjemný, dělá takový hezký ucelený a matný finiš. Má až nečekaně dobré krycí schopnosti a vydrží celý den. Pokud ho ale nanesete moc, pokožka může působit jako suchá. Samotný jako takový ho nosím jen přes léto, kdy mi stačí malé množství jako základ pro pleť, která je díky tomu celá taková hezky ucelená, hebká a zdravá. Jakmile mi pleť začne světlat, přidávám k němu kapku světlejšího makeupu. Tu musím vyzdvihnout skvělou spolupráci s dalšími makeupy, výsledný odstín podle mého gusta je příjemnou alternativou k mnoha různým lahvičkám, které bych si jinak musela pořídit snad na každý měsíc.


Na co si dát ale pozor? Pokud jste vlastníky suché pleti a přes zimu vám třeba šupinkatí nos (taky se hlásím), tak doporučuji dbát na krémovou péči, kterou jsem se naučila používat se sérem. Případně můžete přidat i do samotného makeupu ždibíček krému nebo oleje (tady je to ale pole experimentů a zkoušení, ne všechno se se sebou snese). Stejnou pozornost bych radila i lidem, kteří trpí na ucpávání pórů. Dobré čištění je základ, bez něj budete asi z každého makeupu nešťastní.

Za sebe můžu Fruit Pigmented Zdravý make-up Peach Bisque doporučit. Pokud si nejste jisti odstínem, tak Míša nabízí i možnost zakoupení vzorečků, což moc chválím. Občas jsem sama překvapená, jak jsem o nějakém odstínu přesvědčená, a nakonec mi vůbec nesedí. Co se výdrže týče, tak počítám, že mi make-up vydrží už navždy. Za 8 měsíců používání (několikrát do týdne si ho namíchám) snad vůbec nic neubylo! Doporučená doba spotřeby je na krabičce uvedená jako 6 měsíců, ale za tu dobu se spotřebovat nedá, to byste se museli mazat každé dvě hoďky. :D

Míše moc děkuji za další boží kosmetiku na testování a od vás mě zajímá, jaký je váš nejoblíbenější makeup :)


Komentáře

  1. Super Verů, přesně ze stejného důvodu se make-upům vyhýbám, poté by mě to příliš mrzelo.
    Vzorečky jsou naprosto skvělý nápad....☺♥

    OdpovědětVymazat
  2. Poznat správný odstín make-upu je fakt těžké, na internetu i v obchodě. Proto, ačkoliv to vůbec nedělám, jsem minule poprosila slečnu o pomoc a také o vzoreček. Jednalo se tedy o makeup od Esteé Lauder, takže i jeho cena byla vyšší a je tedy super, že dávají vzoreček než do něj investuji. Také bych raději nějaký přírodní, ale bohužel mi přijde, že na pleti vůbec nevydrží, a už vůbec ne v létě, snad se mi jednou podaří nějaký najít. I tento vypadá slibně, moc se mi líbí i skleněná lahvička a že jde vršek odšroubovat.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥