Pohodář: Lahodný čaj pro pohodu těla i duše


Víte, co miluju? Když zalévám horkou vodou čaj a z konvičky stoupá voňavá bylinková pára. To je jeden z těch malých momentů v životě, který si moc užívám. Taková maličkost, na kterou se vždycky těším. Čajíčků jsem si od podzimu užila habaděj a vždycky potřebuju mít doma alespoň 4 různé druhy, abych byla spokojená a mohla si vybírat podle nálady. A to nepočítám sušené bylinky ve sklenicích, které se už pomalu nevejdou na polici a ze kterých si míchám vlastní směsi podle nálady a (n)emocí.

Pohodáře mám doma už hrozně dlouho, dvě balení jsme si přivezli ze Sluníčkového bylinkobraní. Dneska zalévám poslední sáček a zatímco se bylinky louhují, nasávám jejich vůni a chci vám ji ještě zatepla předat.


Pokud Sonnentor ještě neznáte, tak je to česko-rakouská firma, která vyrábí bylinky, čaje, koření a všechno dobré kolem. Ale nejsou to jen tak ledajaké bylinky! Sonnentor je přední firmou na poli udržitelnosti a férovosti. Bylinky se pěstují v biodynamických podmínkách bez použití jedů, pesticidů a takových těch hnusů, po kterých všechno roste, ale nikdo to nemá rád. Vykupují je taky od malých českých i zahraničních farmářů a pěstitelů, čímž pomáhají udržovat zdravou a živou půdu. Víte, jak se říká, že každým svým nákupem rozhodujeme o naší budoucnosti? Čím dál tím víc tomu začínám přicházet na kloub i na chuť - když si koupím balíček Pohodáře, moje peníze pomáhají udržet Sonnentor na trhu, takže může dál pěstovat a vykupovat bylinky za lepší cenu pro farmáře a nestlačovat ji níž a níž, tím pádem mohou pěstitelé pěstovat v dobrých (a ne "levných") podmínkách, nezamořuje se tak zdravá půda, jedy se neprosáknout do hloubkové vody, neodtečou do řek a nevrátí se zase zpátky k nám.

Samozřejmostí je u Sonnentorů taky recyklace, znovuvyužití a kompostování. Letos na obalech opravdu zapracovali a postupně nahrazují krabičky za ještě lepší - všechno je recyklovatelné a kompostovatelné, ale pozor, ne v zahrádkářských podmínkách, tam se takový celulozový sáček budou rozkládat hodně dlouho.


Složení Pohodáře je báječné! Všechny bylinky a kytičky byly vypěstované na Jižní Moravě, pocházejí z Veselé bio farmy Velké Hostěrádky. V čaji najdeme mátu, chrpu, echinaceu (která je báječná na imunitu), meduňku, měsíček a černý bez. Božská kombinace, to vám povídám! Lehká a dohromady krásně vyvážená. 

Při prvním napití cítím slunce, energii a absolutní pohodu. Je svěží, vyrovnaná, jarní, plná pohody, klidu, ale také energie. Díky složení uklidňuje a navozuje příjemnou atmosféru. Je ideální na večerní naladění příjemného večera po práci, nebo třeba během dne, kdy se cítíte hekticky ve stresu a potřebujete nějak vypnout, přepnout, dát mozku trochu odpočinku. Nejvíc cítím svěží mátu s medovou meduňkou, zakončenou takovým zemitým měsíčkovým nádechem.


Pohodář je další ze Sonnentořích čajů, které jsem si zamilovala. Je to takový picí univerzál, hodí se každý den na každou příležitost. Až dopijeme poslední šálek, poběžím hned (co budu mít cestu kolem) do obchůdku v Praze v Jindřišské zase doplnit zásoby. Sonnentor, koření a čaje přerostly od spolupráce po zamilovanost a každodenní používání. Když má něco dobrou myšlenku a dobré poslání, stojí mi za to si pár korun připlatit, udělat něco pro své zdraví a pomoct zachovat tu naši vzácnou přírodu.



Komentáře

  1. Ich čaje mám veľmi rada, musím skúsiť aj tento :)
    xoxo | https://lipstickverse.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej :) Včera mi zrovna přišla objednávka čajovokořeníčkového balíčku, tak mám zase další zásobu dobrot :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥