Zelené jablíčko od DKNY


"Jéé, ty hezky voníš! Zelené jablíčko?" otočila se tuhle ke mně kolegyně. Mírně konsternovaná jsem nejdřív odpověděla jen "Eeeeee?" než mi došlo, na co se to vlastně ptá. Voňavky jsou pro mě neodmyslitelnou součástí outfitu (no, popravdě jsem jen chtěla takovou větu napsat, protože to často čtu na lifestyle blozích :D). Takže, voňavky MÁM a používám. Mám dokonce i svoje favority (pivoňkovou od L'Occitane a Black Opium), ale jinak je zas tak moc neřeším. I přes ty hrůzy, co prý obsahují a jak nám škodí, jak si někdy masochisticky o voňavkách čtu, používám převážně nepřírodní verze. Zatím jsem mezi těmi přírodními totiž žádnou absolutní vítězku nenašla. 


Voňavky, když na to přijde, si vlastně ani moc nekupuju, většinou je dostávám k svátkům, narozkám a Vánocům a vydržím mi ukrutně dlouho. Ty oblíbené si samozřejmě šetřím. :D Víte, co by mě zajímalo? Podle čeho vybíráte voňavky pro druhé vy? Nám svůj trik loni prozradil taťka - když očuchává voňavky, řídí se tím, co by se mu na mamce líbilo. Tedy, jak by se mi líbilo, aby ten druhý voněl. A to je docela příjemné, protože když vybírám voňavku já metodou "Šmarja, co se mu bude líbit? Bude jí to vůbec vonět?" tak je to spíš utrpení.


Tak, jdeme na to jablíčko! Voňavka se celým správným jménem jmenuje DKNY Be Delicious a má tvar takové zplacatělé koule. Musím říct, že ať je tvar jablíčka sebevíc cool, tak se mi docela blbě chytá a párkrát už málem letěl na dlaždičky. Co ale naopak oceňuju je to, že nemá žádné víčko, takže můžu voňavku jen rychle popadnout, ovonět a běžet. I když ji nosím denně, když jdu ven, tak protože se voním až jako poslední krok, často je to ve spěchu při současném obouvání bot. Nevím, jak to děláte vy, ale já jsem sundavač víček - všemožné krémy, spreje a voňavky, které mají ještě víčko, nechávám bez něj, abych je mohla jen popadnout a použít. Mám pak v koupelně různě rozestavěná víčka, ke kterým málokdy najdu právoplatného majitele.


Jak Be Delicious voní? Při prvním očuchání ucítíte sladkou vůni, která se pomalu rozprostírá do jemnosti a zemitosti. Není to vůně sladkých bonbónů, ale taková dospělá a vyzrálá sladkost. U popisků jsem vyčetla, že je to svěží ovocno-květinová vůně, ve které se mísí vůně okurek, grepu a magnólie. Srdce mají tvořit jablečné tóny. Okurka je přesně ta zemitost a klid, kterou ve vůni cítím. (říkáte okurka, nebo okurek?) Z jablíček tam zůstává vyzrálá sladkost, ale ne kyselost. Grep necítím vůbec. Po nějaké době, když se vůně rozvoní do své celé krásy, je něžná s dotekem květin, možná té opojné magnólie. Vůně je to výrazná, ale rozhodně ne nepříjemná.


Představuji si, že tuhle vůni budou milovat už trochu vyzrálejší ženy (jako já, že :D), není to taková ta prvotní růžičková sladkost, kterou jsem vyhledávala v teen letech. Je to svěží voňavka, která z vás dělá dámu. Zároveň myslím, že je tak líbivá, že si ji zamilujeme skoro všechny. A důležitá informace - vonět z vás bude celý den.

Jaká je vaše nejoblíbenější voňavka?



Komentáře

  1. Tuhle vůni nepoznám, ale vypadá, že by mi mohla vonět. Navíc ta výdrž je skvělá. Já jsem si třeba oblíbila parfemované olejíčky od Frais Monde.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. To može byť krásna vôňa. Moja najoblubejšia je Chanel Chance Eau Fraiche. Je to moja stálica a používam ju už pár rokov. Samozrejme vždy mám v zásobe ešte aj pár iných parfemov, ktoré dostanem ako darčeky, no Chanel doposial žiadny neprekonal.

    OdpovědětVymazat
  3. Mala som ju niekedy dávnejšie, ale po nejakom čase sa mi trochu sprotivila práve tá uhorka v celkovej kompozícií (čo nechápem, lebo uhorku inak zbožňujem). Moja topka je momentálne Jo Malone Poppy&Barley a zo vzorky som si nedávno zamilovala Coach Dreams. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥