Lahodárná blahoda - kokos a čokoláda na tělo


Dnešní článek bude plný slintání, kokosu, čokolády a zamilovaných komplimentů. Popovídáme si totiž o jednom z mých nejoblíbenějších kosmetických produktů vůbec. Pokud milujete kombinaci kokosu a čokolády, tak jste na správném místě - hrdinou této recenze je Bio kokosová péče Kokos - Čokoláda od Saloos


Ještě v dobách, kdy jsem vůbec netušila, že nějaká přírodní kosmetika existuje, se u nás doma tradičně nadělovala tato čokokoko tělová péče. S mamkou tuhle kombinaci milujeme a byla to právě ona, kdo tuto štafetu odstartoval. První čuchnutí a pomazání si pamatuji jako naprostou extázi, výbuch slasti a nadšení. Takovou reakci jsem do té doby k žádné jiné kosmetice neměla. Už to by se dalo považovat za "znamení", že se jednou cestou bio přírodní kosmetiky vydám naplno.


Vůně je něco neskutečného. Opojné spojení sladké hořké čokolády s ještě sladším kokosem. Je to příjemná vůně, která není přislazená žádnou chemií, nemá žádný ocásek a je velmi autentická. Až tak, že mám chuť tělovou péči ochutnat a sníst. 😃 

Čokoládovo-kokosová symfonie představuje lahodnou kompozici přinášející pocit štěstí a dobré nálady.

Takhle popisují vůni přímo na stránkách Saloos a mají naprostou pravdu. Pokud jste se ještě s aromaterapií nesetkali, vůně je vám sympatická a chcete zkusit, jestli to funguje, pak můžete začít právě tímto produktem. Stačí odšroubovat plastové víčko, přičichnout a rázem jste ve sladkém nebi. Takhle nějak by to mělo vonět v Karlíkově Továrně na čokoládu.


Vůně kokosovo-čokoládové bio péče ale není to jediné báječné, co se pod víčkem ukrývá. Spojením kokosového oleje a kakaových bobů vzniká úžasný masážní a pečující zážitek. Kokosový olej při kontaktu s teplem taje, na pokožce se hezky rozpouští a dobře se vsakuje. V zimě a chladnějším období bývá zcela ztuhlý (ale ne na kost, nebojte), během léta a teplejších dnů je zase tekutý. Tuto péči speciálně nedávám do ledničky, protože v ní mi čistý kokosák ztuhne až moc a pak se s ním těžko maže. Strukturu si bio koko-čoko péče zachovává tak lehce nadýchanou a našlehanou.


Pokožka je po pravidelném používání hezky jemná a hydratovaná. Je to péče, která uklidňuje, nejradši ji používám po horké sprše na ještě rozehřátou kůži, oleje totiž všeobecně dobře pracují s "vlhkým podkladem", lépe se vstřebávají a nezanechávají mastný film. Ráda tuto péči používám jako zklidňující po holení, díky tomu se mi neudělají červené ďupky a nic nesvědí. Je to velmi jemná péče, která nijak neštípe (samozřejmě pokud máte alergii na kokos, asi bych se jí radši vyhla).


Doufám, že už taky slintáte! Při psaní recenze mám šroubovací krabičku u sebe, učuchávám a slastně přivírám očiska, abych si tu vůni co nejvíc vychutnala. Rozhodně to patří k péči, kterou si šetřím a nechávám na slavnostní chvíle, kdy nespěchám, ale mazání si užiju. Zatímco se olej rozpouští na pokožce a jemně ho vmasírovávám, vůně se rozline celou koupelnou a ocitám se ve sladkém snu. Miluju to! Jestli nějakému produktu zůstanu věrná, tak je to Bio kokosová péče s čokoládou.

Kde ji seženete? Na eshopu Saloos, v DMku, Rossmannovi a dalších drogériích, v bio obchůdcích a dalších místech.

Znáte tuto péči? Máte rádi spojení kokosu a čokolády?


Komentáře

  1. Tohle jsem měla, i tu stejnou vůni a bylo úplně mňam :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Tento peeling je úplně ten nejlepší snad ze všech :) hrozně moc pěkně voní.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kombinace čokolády a kokosu mě fakt nenechává chladnout :D Miluju jí!

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥