Kamilka - Bylinkový pleťový krém s heřmánkem


"Ty nějak zajímavě voníš," řekne mi Kocourek pokaždé, když se nakrémuju Kamilkou a čuchne si ke mně. Pokaždé. Jeho mužský nos spolehlivě vůni pozná a spolehlivě si ji neodpustí komentovat. Poznatek hned na začátek - mužům možná heřmánek nevoní. Alespoň tomu mému ne. Mně naopak voní moc, ještě nikdy jsem neměla kosmetiku, která by voněla PRAVÝM heřmánek - tak, jako voní heřmánkový čaj a jak musel vonět i krteček, když heřmánek pro myšku konečně našel.


Heřmánkový pleťový krém jsem si vybrala na testování v mém oblíbeném eshopu s přírodní kosmetikou Krásná každý den. Míša stále zařazuje do své nabídky nové značky a já je moc ráda prozkoumávám. Kamilka je denní krém slovenské značky přírodní kosmetiky LIQOIL, kterou tu u mě na blogu tímto vítám a doufám, že se s ní nevidíme naposledy! Kamilka mi totiž učarovala od prvního namazání. Krém je mléčně bílý střední hustosti - tak akorát na celoroční mazání. O vůni budu mluvit ještě několikrát, protože když jsem poprvé vmasírovala krém do pleti, byla jsem v heřmánkovém obláčku štěstí. Pokud se s bylinkami ještě nekamarádíte, tak heřmánek patří k základní výbavě. Má protizánětlivé, dezinfekční a uklidňující účinky. Jako čaj pomáhá při nachlazení, nevolnosti, křečích i nespavosti. V kosmetice se využívají jeho léčivé účinky při vyrážkách a zánětech, otocích a ránách, které se špatně hojí. Prý pomáhá i na bolest zubů.


Bylinkový krém s heřmánkem Kamilka obsahuje heřmánkový extrakt, měsíčkový olej a bambucké máslo. Má pečující účinky, pomáhá se suchostí pleti, zklidňuje, ošetřuje a zvláčňuje. Ráda ho používám jako denní péči, kdy mi pocit pružnosti vydrží po celý den, i jako noční krém - to nanesu o trošku víc a nechám vstřebat. Krém se skvěle vstřebává, nezanechává žádný nepříjemný film. Po namazání je pokožka na dotek hebčí a jemnější. 


Moc se mi líbí i balení a praktická pumpička. Černý kabátek je elegantní a sexy. Jediné mínus, které jsem musela usilovně hledat, protože je krém dokonalý, může být to, že nevidíte dovnitř a nevíte, kolik ho ještě zbývá a kdy teda udělat zásobu. Spousta kosmetiky má však neprůhledné obaly, které chrání produkt a nepustí dovnitř vzduch, čímž se udržuje i delší doba trvanlivosti (alespoň myslím, kdyžtak mě opravte prosím). 


Kamilka je prostě boží. Pokud milujete bylinky nebo pokud rádi zkoušíte nevšední vůně a taková ta "sladká neutrální" vás omrzela, bude se vám moc líbit. Účinky jsou báječné, o pleť je skvěle postaráno a úžasná vůně pravého heřmánku je jen dokonalou třešinkou na dortu - jo, jsem jí naprosto uchvácená, protože jsem doteď netušila, že se dá tak autenticky přenést i do kosmetiky. Heřmánkový pleťový krém seženete u Míši se spoustou dalších krásností nejen na pleť. ♥




Komentáře

  1. Heřmánek mám moc ráda a taky mi voní. Krém vypadá příjemně, určitě by se mi taky líbil.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    já mám heřmánek a celkově bylinkové vůně v kosmetice moc ráda. Krém mě podle tvého popisu dost zaujal, mrknu po něm, až dodělám domácí zásoby:-) Díky za tip! Měj se krásně:-)
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá zajímavě a tu značku vůbec neznám... mám co dohánět! :)
    Ela

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Verů, krémík jsem zaznamenala na tvém IG a zaujal mě hned. Vím, že celkem dost lidí je na heřmánek alergická, ale já mám ráda jeho typickou vůní a léčivé účinky. Líbí se mi i praktické balení s pumpičkou. No krásně jsi to zpracovala. ☺♥ Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  5. Verunko heřmánek mám moc ráda. A ten název je krásnej! Kamilka :) Budu muset mrknout k Míše a něco si objednat zase :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥