Proti pocení: Driclor


Pocení - naprosto přirozená funkce těla, díky které se tělo zbavuje nečistot a škodlivin, reguluje se teplota a odplavují se nepotřebné látky. Jenomže je to taky estetický problém. Potíme se všichni, někdo víc a někdo míň, ale všichni chceme nosit úplá barevná trička a být krásní bez tmavých kruháčů v podpaží. Co s tím? Dneska představím své zkušenosti s jedním produktem - Driclor.

Klasickým začátkem při problémech s nadměrným pocením bývá Driclor. Jeho používáním si prošla spousta lidí, včetně mě, tak vám tu popíšu své zkušenosti s tímto přípravkem.

Když jsem se poprvé začala pídit po něčem ostřejším proti pocení, než jsou stříkací fáčka, tak jsem prolezla celou řadu diskuzí a recenzí a v každé z nich se objevoval Driclor - někdy opěvovaný, někdy zatracovaný. Tak jsem hned letěla do lékárny a koupila si malé 20 ml balení na vyzkoušení. 

Pečlivě jsem si prostudovala návod a na umytou a usušenou pokožku poprvé před spaním nanesla vrstvu Dricloru. Téměř okamžitě to začalo příšerně štípat, pokožka mi zrudla a nevydržela jsem to ani 10 minut a musela přípravek smýt. Musím ale říct, že i takhle malá a krátká doba stačila k tomu, aby se pocení snížilo. 

Musím říct, že se správnou dávkou jsem bojovala celé první balení. Další Driclor jsem kupovala přes internet - velké 75 ml balení. Alespoň tedy dodnes doufám, že se jedná o stejný přípravek a ne nějaký fejk. Máte s tím zkušenosti? Dejte mi vědět!

Po čase jsem se naučila, že moje správná dávka je jen maličko máznout do podpaží a rozetřít prsty. Stačí opravdu malinko, což by se dalo označit jako výhoda.

Driclor není můj nejoblíbenější přípravek, to přiznávám. Používala jsem ho střídavě skoro 5 let a časem jsem se naučila nejen potřebnou dávku, ale i různé triky. Věděla jsem, že na oholené podpaží ho nesmím nanést, protože bude strašně pálit. Podpaždí jsem měla vysušené - suché - a musela jsem mazat výživnými krémy. Protože mám citlivou pokožku, tak se mi často dělaly záněty žláz, byla jsem s tím i u obvoďačky, tak mám naštěstí skvělou mastičku (Fucidin, ale je jen na předpis. Třeba mají ale nějakou volně prodejnou alternativu). 

Používala jsem Driclor několikrát do týdne, vždy, když jsem začala cítit, že se mi ucpávají žlázy, tak jsem na chvíli přestala. Taky ho nelze používat pořád, po čase si na něj tělo zvykne a přestane účinkovat, tak je to takový koloběh - několik týdnů, než účinkuje, pár měsíců blaha, najednou přestane účinkovat, nutnost vysadit na pár měsíců a znovu a znovu. I přes to jsem ale Driclor nezatracovala a dlouhodobě používala, protože je účinný.

Přestala jsem ho používat na podzim, protože znovu přestal účinkovat a najednou se přidal i zápach, se kterým jsem nikdy neměla problém. Říkám si, že to už byla naprostá varovná stopka, kterou mi tělo říkalo, že je něco špatně. A protože nechci být žádná smrdutá holčička, tak šel Driclor do háje (respektive do skříně, kde vyčkává, jestli si to náhodou nerozmyslím, což je docela pravděpodobné, třeba za půl roku).

Pro

  • Omezuje pocení
  • Stačí ho malinko

Proti

  • Vysušuje pokožku
  • Účinek není navždy
  • Po určité době přestává fungovat
  • Štípe a pálí
  • Nevhodný na čerstvě oholenou pokožku
  • Dělaly se mi z něj záněty potních žláz
  • Po čase sice omezil pocení, ale přidal se zápach!!!



Máte s Driclorem zkušenosti? Jaké přípravky proti pocení používáte?







Obrázky tady, tady a tady.

Komentáře

  1. No koukám, že negativa převažují :-( Já to s ním nějakou dobu zkusím, pak snad už jedině botox a to je pěkně drahá sranda a taky ne napořád.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel převažují :( Uvidíš, když ti nebude dělat problémy a bude fungovat, tak hurá :) Botox je podle mě až úplně poslední možnost, často pomáhají právě ty krystaly a přírodnější formy líp, jak Driclor (k mému absolutnímu překvapení, protože jsem taky myslela, že už nic po Dricloru není D:)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥