Šedé vlasy Děda Vševěda

Zdroj
Poslední dobou se rozmáhá mezi fashion lidmi nový trend (i když mi přiijde, že už tak rok tomu bude, co jsem ho viděla na instáči prvně). Šedé vlasy + mladý člověk, rádoby nespojitelná kombinace. Líbí? Nelíbí?

Tak předně bude asi třeba ujasnit, že bychom tomu měli říkat stříbrnááá, a ne šedivá. Stříbrnou nosí mladí hype suprcool lidé, šedá je pro babičku. 

Mi se tyhle vlasy líbí. Mám nějakou úchylku na "podivné" módní výstřelky, líbí se mi netradiční barevné rtěnky, líčení, oblečení i barva vlasů. Jenomže na mě by to vypadalo docela podivně, tak to většinou okukuju jen na internetu. Naživo jsem ještě nikoho se stříbrnými vlásky neviděla (krom babiček v MHD, ale to se asi nepočítá), takže vlastně nevím, jak to ve skutečnosti vypadá.

Když jsem tuhle barvící mánii zaznamenala poprvé, tak jsem se hrozněmoc zaradovala, protože je to svým způsobem oslava stáří. Přirozená příčina šedivění vlasů je z postupného oslabování funkce Melanocytů, které vyrábějí barvu našich vlasů. S věkem
Zdroj
prostě přestávají pracovat a vlasy tak svou původní barvu ztrácejí. Vliv na šedivění vlasů mají také (a hlavně) geny, může to být i příčina nemocí nebo velkého stresu. Šedivé vlasy ale nejsou nic hrozného, jen si vzpomeňte na krásnou hřívu Stelly Zázvorkové (tu jsem obdivovala pokaždé, když jsem jí někde viděla s rozpuštěnými vlasy a těšila se, že jako babča budu mít taky takové), nebo u Gearge Clooneyho, kterého si bez nich ani neumím představit (a ani jemu to nezabránilo v plnohodnotném životě, vždyť jak se pěkně oženil :D). Celebritám se vůbec tahle barva líbí, viz Kelly Osbourne nebo Lady Gaga.

Zdroj
Mě tenhle trend uchvacuje i z jiného úhlu pohledu. Celý kosmetický průmysl je nastavený tak, aby předcházel známkám stárnutí. Dělá se ti první vráska od smíchu s kamarádkami v družině? No tak to šupito presto používat ranní, denní, odpolední a noční krém proti vráskám 12+. První šedé vlasy ve vlasech jsou důvodem k několikadennímu pláči a důvodu nevycházet z domu, PROTOŽE SI TOHO VŠICHNI VŠIMNOU A CO SI PAK O NÁS POMYSLÍ. Pomyslí si o nás asi nic, aby bylo jasno. Jeden šedivý vlas není žádná ostuda. Natož pak celá šedivá kebule. Uvidíme ale, co budu říkat, až taky nějaký šedáček u sebe najdu :D Upřímně doufám, že to vezmu sportovně a obarvím si tak celou hlavu. Alespoň budu konečně vypadat starší :)

Zdroj
Obarvit si dobrovolně hlavu na šedo (teda pardon, stříbrno) je podle mého názoru takový malý manifest proti konvencím. A možná i forma, jak překonat strach ze stárnutí. Lidé za šedé vlasy nemůžou, je to součást přirozeného procesu stárnutí a podvědomě v nás tahle barva u lidí vzbuzuje úctu, protože starý člověk je (nebo by měl být) i moudrý. Bohužel tohle pravidlo už dávno neplatí (hlavně u těch čiperných staříků při nákupu v supermarketu nebo při šťouchání holí do všech v MHD, aby je pustili sednout). Navíc taková šedivá vypadá asi milionkrát líp, než ty modré, fialové a růžové přelivy, které tyhle MHD babičky nosí.

Takže jo, já jsem jednoznačně pro. Ať už je to "jen" trend, nebo manifest, líbí se mi to. Pro každého znamená jeho barva vlasů něco jiného, takže svobodě názoru a výběru barvy se meze přeci nekladou. Pro mě je to forma vyjádření svobody, nesvázanosti se stylem, který nám diktují módní časopisy (i když je teď tohle nejnovější trend, který se v nich objevuje), boj proti konvenci, určitá forma umění, ale taky poznání, že není čeho se bát, že stříbrné vlasy můžou být krásné v každém věku, když se o ně dobře pečuje.


Co si myslíte o šedivých vlasech? Která šedovláska se vám líbí nejvíc?
Máte taky stříbrnou hřívu? Pošlete mi svou fotku na PrimadonnaRealness@gmail.com, uděláme soutěž o nejhezčí stříbrovlasokrásku :)



Komentáře

  1. U někoho se mi šedé vlasy hodně líbí, ale u někoho nechápu, jak to může nosit.. :D

    PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY, budu ráda, když se zapojíš!:)
    www.lovies47.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím co jsem viděla na instagramu, nebo na facebooku se mi holky s touhle barvou líbili, docela jim to sedělo a vypadalo to fakt pěkně, někomu to prostě sedí a někomu ne, určitě tato barva se pro každou mladou slečnu nehodí, ale mě se to docela líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi to líbí, na instagramu a FB jsou holky vždycky hezky upravené a mají vlasy doplněné nějakou krásou, tak to vypadá hezky. Ve skutečnosti to může působit jinak :)

      Vymazat
  3. Strieborné vlasy sa mi páčia, rovnako ako aj modré. Takýmto spôsobom sa "približovať" starobe nie je zlé, o to horšie sú však babičky, ako si písala, ktoré sa chcú vrátiť do mladých čias tým, že si dajú ružový preliv. No obdivujem takéto dievčatá, ktoré to nosia, akurát že im to aj pristane. :))

    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžové babičky jsou legrační, barva asi na šedých vlasech špatně chytá. Je to zajímavý trend :)

      Vymazat
  4. Veľmi pekný článok, predtým som nad tým tak nepremýšľala. Takže sa mi to páči ešte viac :) A nemala by som veľký problém si to dať sama, keďže zo všetkých farieb na vlasy by som chcela mať bielu a táto je celkom podobná :D
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :) Když dáš šedivou, tak ji chci určitě vidět! :)

      Vymazat
  5. Velmi se mi to líbí! Zvláště na dlouhých vlasech :o) já mám černé, takže asi smůla. Stahování té černé by bylo peklo a myslím, že by se vlasy dost zničily...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, když máš krásné černé vlasy, tak je škoda je ničit kvůli takovému trendu :)

      Vymazat
  6. Mne osobne sa veľmi páči tento nový trend! :) Sama som mala chvíľu strieborné melíry vo vlasoch, ale to bolo omylom po farbení :) Neviem, či by som mala odvahu na niečo takéto, ale možno v budúcnosti sa do toho pustím :D Aj keď je pravda, že takéto "šialené" farby na vlasoch vyzerajú pekne iba na upravených vlasoch :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stříbrné melíry znějí zajímavě, třeba to bude nový trend :)

      Vymazat
  7. Někomu to sluší, ale já osobně si myslím,že si šedých vlasů užiju ve stáří až až, takže zatím asi zůstanu u blond....:-D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥