Dove: Sprchový gel + tělové mléko

Dneska bych se ráda pozastavila na chvilku u takových evergreenů a klasik, ke kterým snad někdy přičuchl každý. Jedná se o tělové mléko a sprchový gel od Dove. Dostala jsem je od nějakých příbuzných k něčemu, sama bych si je asi nevybrala. I když sprchový gel s vůní pistácií, který jsem měla předtím, jsem si moc oblíbila. Tak se jdem podívat na tyhle dva dnešní případy.


První si vezmeme na paškál sprchový gel Dove Deeply Nourishing Shower Gel, protože se nejdřív přeci vymydlíme ve sprše, a pak se teprve namažeme nějakým příjemným krémíkem. Tak tedy, na obalu se dozvím stručně to, že je to vyživující sprchový gel. Když se pokusím o přelouskání polštiny, tak se dozvím, že je to unikátní kompozice obohacená o lipidy identické s přírodními něčím, dokonale vyživuje při koupeli a dlouhodobé používání pomáhá zachovat přírodně vypadající něco a zachovat to na dlouhý čas. Tolik moje znalost Polštiny :D Doufám, že tam není napsáno něco úplně jiného :D Každopádně si z toho vyvozuji, že se má jednat o hydratující a výživný sprchový gel. Co je na něm zajímavé je to, že vůbec není gelový! Je naopak úplně krémový! Osobně preferuji právě ty gelové sprcháče, ale Dove má v tomhle trochu výjimku, protože, jak už jsem říkala, ten pistáciový mě vážně potěšil.


Balení má 500 ml a připomíná mi kapku vody. Gel je bílý, hustší konzistence a dobře se roztírá a hezky pění. Ta hustá konzistence bude určitě to, co má tělo při koupeli hydratovat. Tyhle podmínky splňuje, nevysouší. Co se mi ale na něm nelíbí, což je taky jediný důvod (ale pro mě dost zásadní), proč už si tuhle klasik verzi už nikdy nepořídím, je vůně. Ráda se koupu v kytičkách, čokoládě, kávě, prostě ve všem, co mě hezky provoní, abych šla i do postýlky voňavá a měla hezký pocit v pelíšku. A tady to je u Dove sprcháče kámen úrazu. Nemůžu tu vůni vystát. Je hrozná! Silně parfemovaná a trochu nakyslá, není mi z ní vůbec dobře a není mi s ní vůbec příjemně. Kvůli té intenzivní nepříjemné vůni mám zkreslený pohled na celý sprcháč, který, kdyby voněl třeba po vanilce, by byl určitě mým oblíbeným. Za mě tedy ne, jen kvůli vůni, která je ale tak silná, že se to nedá překousnout.


Nejdřív špatná a pak dobrá zpráva. Tak teď jdeme na tu dobrou. Dove Body Milk Essential Nourishment Dry Skin, tedy vyživující tělové mléko pro suchou pokožku. Tenhle Dove krém je docela milý, takový normální, nijak neurazí, ale že by něčím předčil ostatní, to říct nemůžu. Voní jemně, obyčejně. Není špatný, přijde mi takový hutný, ale dobře se vstřebává a vyživuje, to se mu musí nechat. Voní prostě tak nějak normálně, jako různá Dove tuhá mýdla a krémy, prostě tak nějak obyčejně a nenápadně.


Mlíčko má 400 ml. Obal slibuje hydrataci nejen vnější vrstvy pokožky, ale také intenzivní výživu do hloubky svrchní vrstvy pokožky. Prostě svrchní vrstva pokožky bude hydratované skrz naskrz :D 


Upřímně, já složením zase až tak moc nerozumím. Poznám chemické od přírodních (někdy) a dávám sem fotky složení proto, že když někdy hledám info o produktech, u kterých mě zrovna složení zajímá, tak často chybí. Můj pohled zachytila ingredience Helianthus Annuus Hybrid Oil, protože mi to přišlo jako dost srandovní jméno, ale je to vlastně "jen" slunečnicový olej.


Konzistence je taková polotuhá, něco mezi tělovým máslem a tekutějšími krémy. Při roztírání je taky tužší, rychle se vpije do té svrchní vrstvy pokožky a je poznat, že jsem jím namazaná, ale nezanechává žádnou nepříjemnou vrstvu. Je to docela hezký produkt, neurazí. Ale víc by se mi líbilo, kdyby třeba voněl po vanilce. Dneska mám nějakou vanilkovou náladu :)

Dove je docela príma. Mám ráda jejich hodně staré reklamy. Dove a Nivea mám zafixované z dětství jako takové obyč značky, které patří ke klasické domácí výbavě a vždycky se mi v hlavě odehrává takové nějaké srovnávání těhle dvou. Dove mám o něco radši, často používám různé jejich tělové krémy a sprcháče. Nivea mi není tolik příjemná, kdysi jsem se jako malá osypala po nějakém krému na obličej a trochu se jich teď bojím. Měla jsem naposledy nějaký hoooodně hutný a vyživující, který jsem používala čas od času v zimně na obličej, ale nejvíc na ruce, protože hodně promastil a se suchou kůží to udělalo divy. Teď mám ještě Nivea odličovací vodu a jsem s ní poměrně spokojená.

A teď ještě jako bonus ta reklama, z doby, kdy se ještě nevědělo, že elektronika do vany nepatří :)

Zdroj

Jaké máte zkušenosti s Dove? Používáte jejich krémy a sprcháče? 
Jaké jsou vaše nejoblíbenější Dove výrobky?



Komentáře

  1. Já naopak tu klasickou vůni Dove miluju :) Vždycky se k ní vracím.

    OdpovědětVymazat
  2. Dove kosmetiku mám ráda, ale je fakt, že si ji moc nekupuji. Spíše čekám, jestli něco vždycky dostanu od známých :D Nejraději mám tělová mléka, protože mi přijde, že se dobře vstřebávají a i celkem obstojně hydratují.
    No, asi bych si měla jít něco od Dove koupit! :D
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dove vůbec není špatná kosmetika, ale taky si jí sama moc nekupuju, jen třeba krémy na ruce, protože ji dostávám od známých jako ty :D

      Vymazat
  3. Já dove nějak nepoužívám. V drogerce mě zatím ničím neohromili abych si něco od nich koupila. Taky mám ráda, když mi sprchový gel voní a vůně zůstává i po osprchování. Já teď používám sprchový gel od Yves Rocher zelený čaj a je úplně skvělý. Svou funkci provonění pokožky zvládá dokonale. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně voní třeba pistáciový Dove sprcháč, ten určitě alespoň očuchej :) Díky za tip na YR, teď mám ostružinový :)

      Vymazat
  4. Dove mam velice rada to samei s Niveu,. Od dove jsem si oblibila sprchove gely a od nivei telove mleko do sprchy. Tedbtreba mam odlicovaci ubrousky, jo na vsechno jeste bude recenze. :D
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Dove mám ráda, jejich tělová mléka jsou super.. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥