Originální balíček k pročištění organizmu od Dr. Popova

Tak já tu měsíce smolím článek a nakonec na něj zapomenu! Primadonno, ty vostudooo! Takže s obrovským zpožděním si dneska můžete přečíst průzkumnický článek o detoxikačním balíčku Dr. Popova, který byl mou úplně první výhrou na poli bjůtyblogů. Tak jdeme na to :) 

Pořád si ještě připadám jako takové bjůtyblogging miminko. Tento blog nemám ještě ani rok. O to větší bylo moje překvapení, když mi jednoho dne večer přišel email od Bebe z blogu Růžový chroust o tom, že jsem vyhrála v její soutěži Originální balíček k pročištění organizmu od Dr. Popova. Kdybyste viděli můj výraz nadšení a oslavný tanec! Nikdy totiž nic nevyhrávám. Všeho všudy jsem vyhrála v minulosti dvakrát. Jednou CDčko s klipem (respektive s reklamou) We will rock you od Pepsi. Pamatujete si na reklamu? Už je to asi sto let zpátky. Moje druhá výhra byla větší, vyhrála jsem boty dle vlastního výběru, z čehož jsem se radovala samozřejmě mnohem víc. CDčko se dnes válí v cédéčkové krabici, boty už dávno nemám. A teď se na mě usmálo štěstí po třetí a vyhrála jsem něco dobrého pro své zdravíčko.

Tohle jsem psala vážně před několika měsíci, od té doby se mi docela zadařilo v GA :D

Kdyby si chtěl někdo připomenout tuhle zásadní reklamu :D


Nebyla bych to já, kdyby všechno proběhlo normálně a bez komplikací. Vůbec jsem nevěděla, kdo a kdy mi balíček doručí, takže když jsem našla jeden den nepřijatý hovor od neznámého čísla, logicky jsem předpokládala, že jde o něco pracovního. Volám proto zpátky a tam PPL pán, že mi něco veze, ale nedozvonil se u nás. Byl hodný a slíbil, že se u mě otočí až pojede večer domů, tedy po deváté večer. Celý den jsem byla natěšená, co mi to kdo posílá, a večer jsem se konečně dočkala. Byl to krásný balíček od Dr. Popova! 

Hned jsem se dala do rozbalování a zkoumání. 

Už jsem vám říkala, jaká jsem nešikovná? Určitě ano, malé havárie jsou u mě na denním pořádku. Takže, jsem ve stádiu zkoumání obsahu balíčku, vezmu do ruky dózu s Psylliem a že se jdu podívat, co je vevnitř. Odendám plastovou část, abych mohla otevřít nádobku, ale nejde mi to. A protože jsem pitomá a místo toho, abych požádala svého siláka o pomoc, jsem začala páčit víčko vším, co jsem měla po ruce. Úspěšně jsem víčko (které je normálně šroubovací) vypáčila a s posledním trhnutím na sebe vysypala i to Psyllium... Naštěstí jen trošku, takže škody jsou minimální, ale alespoň vidíte další důkaz mé zbrklosti a pitomosti :D Silák všemu přihlížel a se záchvatem smíchu běžel pro košťátko a vysavač.


V krásné krabičce jsem našla 5 balíčků Univerzálního čistícího čaje, Psyllium Dr. Popova a Aloe Vera Gel. Balíček obsahoval také návod, jak během šesti týdnů, po které kůra trvá, mám postupovat a krásný výherní dopis od Dr. Popova.


Každá krabička Univerzálního čistícího čaje obsahuje 20 čajových sáčků, čaj se pije 2x denně, ráno na lačno před snídaní a hodinku po večeři. Čaj obsahuje plno bylinek na pročištění a povzbuzení organismu. Čaj má nasládlou bylinkovou chuť, chutná mi moc! Některé bylinkové čaje moc dobré nejsou, ale tenhle je chuťová lahůdka.


Aloe Vera gel obsahuje šťávu z Aloe Vera. Během čistící kůry se užívá od třetího týdne hodinku před obědem, v užívání se pokračuje až do úplného spotřebování i po skončení očistné kůry. Jeho chuť je (už jako zředěný s vodou) taková trochu nakyslá, určitě to není moje nejoblíbenější pití, ale není to hnusné, to ne :D Jen nečekejte takové ty přeslazené "aloe vera nápoje". Konzistence gelu taky vůbec není gelová, ale vodičková. Účinky - čistící a detoxikační funkce, napomáhá udržovat přirozené funkce střevního traktu, udržuje normální hladinu cukru v krvi a, to je taky zajímavé, při vnějším použití má zklidňující účinky na pleť při spáleninách nebo odřeninách. Prostě další zázrak :) Co mě potěšilo asi nejvíc je to, že lahev je plastová! Jsem industrializační dítě a raduji se z plastů :D Ono to má ale hlubší význam, protože skleněné lahvičky mám často strach převážet a už nějakou dobu hledám něco, kam si při cestování přeliju kloktadlo Stopangin (což se asi nemá dělat, ale jsem rebel).


Třetí složkou očistné procedůry je Psyllium, což je rozpustná vláknina, jedná se o vyčištěné obaly semene jitrocele indického. Psyllium se rozpustí ve vodě a vypije asi půl hodiny před obědem. Psyllium se v reakci s vodou obalí gelovým povlakem. Pak je důležité ho ještě zapít vodou. Účelem Psyllia je vytáhnout přebytečnou vodu ze střev a čistí je tak. Ve střevech se nafoukne a vytvoří tak pocit zasycení, takže jej lze používat i při dietách redukujících váhu. U mě pocit zasycení zas tak moc nefunguje :D


Tady vidíme Psyllium v reakci s vodou a předtím jako suchá semínka.


Poslední (a nejdůležitější) je průvodní návod k celé kůře, který jsem ani nečekala, ale bez kterého bych netušila, co dělat. Je krásně sepsaný a takový milý, člověk má při čtení popisu čistící kůry pocit, že bude zachráněný a všechno bude dobré :D


Den 1 - začátek šestitýdenní kůry 17.4. 2015
Ráno začínám čajíčkem (miluju bylinkové čaje!), před večeří si dám Psyllium a po večeři zase čajík, tak to bude teď následující 2 týdny. Měla jsem z Psyllia trochu strach, aby to nebylo nechutné nebo tak nějak, ale není to vůbec cítit. Po kontaktu s vodou se Psyllium obalí takový gelem (slizem?) stejně jako třeba chia semínka. Nemá žádnou chuť, nejvíc mi to evokovalo třeba pití rýže (což jsem nikdy nedělala a ta podobnost s tím je nulová :D). Ráno jsem se už těšila na další čaj a snídani. Budu se během půstu jíst zdravě, pětkrát denně po malých porcích, hodně ovo a zele a bez kávy (muka!) a cukru (dvojí muka!). Protože Psyllium neznám a nevím, co se mnou může udělat, jsem se celou noc probouzela a zkoumala, jestli mi z toho není zle a podobně, přeci jen to jsou vlastně "jen" šlupky z jitrocele. Přišlo mi, že mám trochu křeč na levé dolní straně břicha a v močáku. Ráno jsem se pak probudila se zalehlým uchem a rozbolavělými zády :D Samozřejmě jsem začala být hysterická, než mi došlo, že jsem si den předtím pitomě smývala zkrášlovací masku na vlasy stranou, takže mi natekla voda do ucha, a dostala jsem na rehabilitacích nové cviky, ze kterých mi všechno bolí. Odpoledne ucho odlehlo, záda jsem namazala Voltarenem, na močák si vzala Triurin a bylo zase dobře.

Den 2
Na návodu se píše, že mě Psyllium zasytí a k večeři mi bude stačit jen malá porce. Musím říct, že to asi bude pravda, že se hned po vypití Psyllia cítím zasycená, ale po půl hodině, kdy má přijít na řadu večeře, už mám zase hlad. Jenomže já nejím k večeři běžně šestnáct párků a tři kýble zmrzliny, dávám si normálně menší a lehčí porce, tak nevím. Dneska je mi dobře, močák odezněl (byl asi překvapený z toho množství bylinek, budu vyměňovat raději bylinkové čaje za vodu, abych to s nimi nepřeháněla) a už jsem nevypila Psyllium "na ex" jako včera, což byla docela pěkná blbost, pila jsem ho hezky postupně, přeci jen je to i se zapitím půl litru vody, to není zrovna maličko.

Den 5
Přes můj původní strach z toho, co se může stát, jsem maximálně spokojená. Obrovský příliv životní energie jsem zatím nepocítila, ale určitě se cítím líp, hlavně po ránu, to jsem celá svěží. Už teď jsem rozhodnutá, že budu vždycky na jaře tuhle kůru praktikovat, protože je to moc příjemná věc. A není ani nijak časově náročná, prostě do jídelníčku zařadím čajíky, které jsou docela maličké (a výborné, moc mi chutnají) a před večeří Psyllium. Těším se pak na aloe vera gel, ale to až od třetího týdne.

Den 7
Už začínám pociťovat ten příval energie! Po týdnu mám pocit, že se mi zrychlilo trávení, cítím se celkově taková "čistší" a energičtější. Dneska jsem si dala dopoledne kávičku v práci a asi to byla chyba, hned se mi začalo chtít spát :D Myslím, že to bez ní vydržím, protože si tělo umí vyrábět energii přeci samo. Mám radost, jak dobře tahle detoxikační kůra působí!

Den nevímkolik
Mám za sebou dva týdny a zítra přidám k očistě i Aloe Vera gel, na který jsem dost zvědavá. Dvakrát jsem vynechala večerní proces Psyllium + čajík, protože jsem byla do noci venku, snad to nevadí. Jinak poctivě piju čajíčky i Psyllium a mám hrozně hezký pocit, hlavně po ránu si přijdu celá zregenerovaná a čistá na duši i na těle. Už si ani nedokážu představit, co budu dělat, až kůra skončí, asi mi bude něco v prvních dnech chybět a budu mít pocit, že jsem na něco zapomněla :D Čas od času ještě doplňuju stravu probiotiky a mikroflórou, která se doporučuje po skončení kůry. Já jí čas od času zobu už jakou dobu, na posílení střev a v boji proti neúmorným kvasinkám.

Třetí týden
Už jsem se naučila správné dávkování, už týden piju i Aloe Vera gel (a vím, kolik si ho dát, aby nebyl moc kyselý), na čajíčky se ráno a večer už těším, protože jsou výborné. Cítím se hezky, poslední týden jsem trochu porušovala to doporučení nepít kávu a nejíst tolik sladkého.

Čtvrtý týden
Třetí a čtvrtý týden se užívá aloe vera gel. Na konci čtvrtého týdne mi tam ještě trochu zbylo. "Pokud vám na konci období Aloe zbyde, pokračujte v užívání do úplného spotřebování." píše se na letáčku. Doufám, že to znamená pokračovat nepřetržitě, ne až na konci kůry. Abyste věděli, instrukce mi dělají docela problém, protože nevím, jestli je pochopit doslovně, respektive doslovně tak, jak si je můj mozek přeloží. Prostě to budu užívat až do úplného spotřebování. Dnes mám za sebou čtvrtý týden a ještě mi zbývají tak tři čtyři dávky. Už jsem si tolik zvykla na tuhle kůru, že ani nevím, co budu dělat po jejím skončení (což už jsem říkala).

Pátý týden
Přijde mi, že ta kůra trvá úplnou věčnost :D Už jsem si ale tak zvykla, že i návrat jen k čaji a Psylliu mi přišel podivný. Aloe Vera mi vydržela o dva dny déle, než je její doba užívání, a teď mám pocit, že jsem před obědem na něco zapomněla. Je to zajímavé, jak rychle tělo navykne na pravidelné rituály a když pak skončí, je celé zmatené. Každopádně mám za sebou pátý týden a čeká mě týden poslední :)

Závěr
Kůru Dr. Popova (a nejen ji, i ostatní produkty mají dost super) vřele doporučuji úplně všem. Kdo by rád vyzkoušel nějaký detox, který však není drastický pro tělo, ale je naopak výborný a zdravý, tak vyzkoušejte tento. Ne všechny detoxy jsou totiž zdravé, dejte si raději pozor, protože pokud vám nějaké zaručená detoxikační kůra radí, že musíte jíst měsíc jen mrkev, tak to není nic zdravého. A druhá věc - zdravé tělo je schopné se o sebe samo postarat a detoxikovat. Takže, upřímně, "detox kůry" je hlavně reklamní výraz, jak přimět lidi, aby si něco koupili. I přes to mi přijde tahle kůra skvělá. Naučí vás totiž jíst pravidelně a kdo nepije, tak mu dodá i tekutiny.

Dlouhý článek, že? A to ještě štěstí, že jsem si nezapisovala poznámky každý den z těch šesti týdnů!

Nakonec bych ještě ráda poděkovala Bebe za krásnou soutěž a Dr. Popovi za výhru, kterou do soutěže věnoval. 

Jak jste na tom vy a detoxikační kůry? Zkoušeli jste nějakou?


Komentáře

  1. Super! Výrobky od Dr. Popova mám moc ráda! Většinu znám a používám :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľmi pekný článok! :) Žiadny detox som ešte neskúšala, ale možno v budúcnosti skúsim, ale iby nejaký ľahší, čo by telo veľmi nezaťažoval. Takže tento by bol asi ideálny :)
    GlitterCircus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě! S detoxy je to těžké, protože některé jsou moc náročné pro tělo, kdežto tenhle byl čistě přírodní a úžasný. Teď, měsíc od konce, mám pořád strašně dobrý pocit a jsem i o pár kil lehčí (i když večeřím nutellu :D), něco na tomhle detoxu bude :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥