Manifest za krásné vlasy, zn. Alverde


Vždycky, když jsem potřebovala nějakou kosmetickou radu, šla jsem hledat do světa blogů. Popisky od výrobců jsou jen plné superlativ a komentáře pod nimi jsou dost často zmanipulované a píší si je výrobci sami (jojo, dneska jsem nevěřícný skeptik). Ale bloggerky, to je jiná káva! Ty si servítky neberou. Při porovnání dvou tří recenzí vím, jak by mohl teoreticky přípravek působit na mě. Když jsem se rozhodla se taky vydat po stopách bjůty blogování, říkala jsem si, jestli to nebude fópá. Přišlo mi totiž, že všechny bjůty bloggerky jsou hrozně kosmeticky vzdělané, vědí, co to je swatch, pigmentace, haul, jaké je složení všeho, a jak si z ingrediencí z ledničky vyrobit vlastní pudr. No a já, já vím velký kulový. I přes to jsem se odhodlala to zkusit, protože tím se člověk nejlíp učí. Teď, po těch pár měsících, co to tu vedu, toho vím asi o milion víc, než na začátku. A jsem za to maximálně ráda.

Dneska bych ráda vyprávěla příběh svých vlasů. Musíme ale začít pěkně od začátku...

Bylo nebylo, byla jednou jedna malá Primadonna, která nemá čas na to tu vypravovat všechno od začátku, tak to radši vezmem hopem :D Chtěla bych říct následující. Když mi bylo 12, najednou se mi z ničeho nic začaly kroutit vlasy. Byla jsem kudrnatá jak ovečka a měla z toho obrovskou radost, ale zároveň jsem si toho moc nevážila. Ve třinácti přišla na řadu moje první barva na vlasy (z nějaké sámošky tipu Penny jako barevný šampon a byla, světe div se, FIALOVÁ). Pak jsem se poprvé sama ostříhala (byla jsem dost drsná a stříhala se sama už odmalička, protože hrozně nerada čekám a na termín u kadeřnice se čeká tak dva týdny a už jsem to nemohla vydržet :D Navíc takhle malé holčičky stříhají ještě maminky, takže prostě...). Nu, postupně pak přišly na řadu další barvy, různé speciální šampony a masky, žehlení, fénování, kroucení, peroxidování... Prostě jsem za ta léta na vlasy naplácala kdesi cosi. Takže smaozřejmě, že se mi vlasy mastí u hlavy a jsou suché u konečků, samozřejmě vydrží bez umytí max ob den a to už ten druhý den nosím culík, aby to nebylo tak vidět a zachraňuji suchým šamponem. Samozřejmě, že mě z toho prostě svědí hlava. No a samozřejmě, že už se mi nekroutí. po umytí se zvlní, ale do několika hodin je mám zase narovnané. 

Tak jsem se teď rozhodla, že se nevzdám bez boje a zkusím něco nového, a to přírodní kosmetiku. A vezmu to od Alverde. Doběhla jsem si teda do DMka pro šampon, kondicionér a ještě pro olej. Kokosový olej mi s vlásky moc pomohl, tak jsem si říkala, že vyzkouším i něco dalšího.

Když jsem si vlasy myla úplně poprvé, měla jsem takový nový pocit. Alverde šampon hezky mydlí a je příjemný a voní. Balzám je poměrně hutný, jako krém. Po vyfroténování (vyfroťákování? Jednou jsem takovéhle slovo slyšela a nemůžu si na něj vzpomenout), prostě po vysušení šamponem jsem viděla, jak se vlásky ohromně radují! Kroutily se jak divé a prováděly skoro oslavný tanec. Abych jim udělala ještě větší radost, dala jsem si rovnou i ten olej. Co mi nedošlo je to, že je to OLEJ, olejový olej, ne umělá napodobenina "oleje". Měla jsem nějaké výživné Gliss Kur olejíky od Schwarzkopf, které se nanášejí do vlhkých vlasů po umytí. I tenhle Alverde olej má napsáno nanesení do vlhkých vlasů. Ale na rozdíl od Gliss Kur je to opravdu olej. A olej dělá co? MASTÍ! Takže k mému překvapení mi vlasy hned umastil :D Nu, tak jsem ho přidala víc i do konečků a nechala ho na vlasech působit přes víkend, kdy jsem stejně byla doma. Co mě hned překvapilo bylo to, že ani druhý den od umytí mě nesvědila hlava. Ani malinečko. A tak se zrodila má láska k šamponům Alverde.

Dneska jsem upovídaná, snad vám to nevadí.

Ale hezky od začátku (a trochu stručněji). Můj první Alverde miláček je Shampoo Aloe Vera Hibiskus, neboli šampon s Aloe Vera a ibiškem. Cena v DMku 55 korun.


K šamponu jsem si vybrala i balzám Repair - Spüllung Avocado Sheabutter, regenerační balzám s avokádem a bambuckým máslem. Cena 63 korun.


Výsledek? Jako první jsem si všimla, že mě přestala svědit hlava. Permanentně. Stále jsem z toho v šoku především proto, že mi trvalo tak dlouho se dopracovat k přírodní kosmetice. První nanesení šamponu tolik nepění, proto ho dávám na vlasy dvakrát, na podruhé už pění víc. Ale není to taková ta pěna jak z reklamy na šťastně umytá miminka, je to "dobrá" pěna (ať už to znamená cokoli). Balzám je příjemný a hustý, vlásky se z něj radují a skoro vidím, jak se zacelují a uzdravují. První týdny byly takové zvláštní, vlasy byly viditelně zdravější, pokožka hlavy nesvědila, ale neměla jsem moc objemu. To bylo způsobené tím, jak se vymývaly silikony a parabeny, které vlasy nafukovaly jak bublinu a dávaly falešný pocit objemu a všeho pod kontrolou. Po nějaké době se tyhle umělotiny vymyly a vlasy získaly svůj přirozený tvar a objem.


Jako třetího pomocníka do party jsem si vzala olej Nutri-care Haaröl Mandel Argan. Cena 88 korun. Olejíček na suché vlasy s mandlovým a arganovým olejem. Podle návodu se nanáší na mokré vlasy. Jenomže proto, že je to pravý a nefalšovaný olej, tak vlasy zamastí (což je dobře, tak přeci olejíky fungují). Doporučovala bych ho brát jako masku, nanést třeba přes noc a ráno umýt vlasy, určitě to není stylingový přípravek, je to výživná kůra. Krásně voní (cítím citrony?) a vláskům dělá dobře.


Všechny tři přípravky jsou příjemné, vlasy chrání, vyživují a uzdravují. Doporučuji všem na vyzkoušení, přírodní kosmetika je vždycky cesta k lepšímu :)

Jaké jsou vaše zkušenosti s přípravky na vlasy Alverde? 
Které jsou vaše nej?


Komentáře

  1. Já oleje na vlasy snad sbírám, musím zkusit ještě tenhle, moje vlasy jsou suché a mám na hlavě spíše slámu.. :-) Díky za tip :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/must-havecerven.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, tenhle je fakt skvělý, krásně voní a je to samá příroda :) Moc mi pomohl i kokosový, to je taková klasika.

      Vymazat
  2. Tak to zní zajímavě a hlavně lákavě. Od Alverde jsem ještě nic neměla, ale ten šampon bych ráda vyzkoušela. Ještě k tomu začátku, jak jsi psala s tou neznalostí. Mám to podobně. Nedávno jsem se mamce přehrabovala v kosmetice a našla neotevřený, nepoužívaný krém proti vráskám od Biodermy. A já nechápala, proč tak kvalitní kosmetiku nepoužívá. Hned jsem ji vysvětlila co to je za krém, jak je drahý a uvědomila si, že před cca půl rokem bych o tomto krému nevěděla skoro nic. :-))
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš naprostou pravdu, mi přijde, že i během toho, co píšu článek, už zase vím něco dalšího, co vyvrací to, co píšu :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥