Nová láska jménem Urtekram

Najít vhodný šampon je pro mě utrpení a zkoušení milionu přípravků. Když jsem se tuhle ptala kamarádky, který šampon používá, řekla mi "ále, nějaký ten nejlevnější, asi Balea", závistivě jsem se dívala na její krásné husté vlasy a ještě závistivěji poslouchala "ne, mě hlava nesvědí". Co naplat, každý jsme jiný. Po fiasku s Low Poo shamponem z Yves Rocher (které zas tak přírodní nejsou) jsem zamířila do Biooo. Teda, ono to nebylo tak jednoduché. Nejdřív jsem svou svědící hlavu umyla Alverde (a přečetla si článek o tom, že je všechno jinak a hlava se má nejdříve kondicionérovat a teprv pak šamponovat, taky jste to četli? Ten Low Poo teď používám jako jakousi masku na konce) a zjistila tak, že v tom svědění asi nebude mít prsty ten coco sulfát, ale všechno dohromady. V naprostém svědivém zoufalství jsem napsala Lišce (ahoooj), která trpělivě odpovídala na mé dotěrné otázky a poradila co a jak. A pak jsem se vydala do Biooo (kde mi zboží markovala Lucie van Koten a já se snažila si jí prohlížet ale hrozně nenápadně, protože slavnou bloggerku jsem naživo ještě neviděla). Domů jsem si po poradě s jinou slečnou odnesla tenhle krásný Urtekram.

Urtekram Shampoo No Perfume neboli neparfémovaný šampon mi byl poraděn vzhledem k mé citlivé pokožce hlavy a neustálému svědění úplně po všem. Rozhodovala jsem se mezi tímhle mráčkovým krasavcem a ještě jedním a nakonec vyhrál tento. A zamilovali jsme se do sebe skoro hned!
Nemusím vám doufám říkat, jak moc jsem se těšila, až přijdu domů a vyzkouším ho. Kdyby ten den pršelo, tak ho snad vytáhnu rovnou na ulici! Na první umytí jsem přichystala šamponu svou oblíbenou olejovou zatěžkávací zkoušku a pěkně jsem si nakokosákovala vlasy. Šampon krásně pění (ahoj pěno, dlouho jsme se neviděly!) a vlasy umyl naprosto dokonale. Stačí ho úplně maličko a umyje všechnu špínu a mastnotu. Nepoužila jsem kondicionér, protože jsem chtěla vidět, co přesně s vlasy dělá, a bez kondicionéru se vlasy rozčesávají obtížně.

Po druhém umytí (kdy jsem nejdřív použila Low Poo na konečky a poté šampon ke kořínkům) bylo rozčesávání skvělé a snadné. Můj život se vrátil do starých kolejí a jednoho dne jsem se šokovaně probrala ze svých toulajících se myšlenek a v hlavě se mi rozsvítila žárovka (která je často varovná, ale někdy také oslavná, jako v tomto případě) - NESVĚDÍ! Hlava mě vůbec, ale vůbec nesvědí!!! Mým nepřítelem tedy není coco sulfát a pěna, ale zřejmě celá kombinace a celý šampon, ale ne tento. Šok!

V čem je zakopaný kus brouka nevím (tohle má být nějaké přísloví, ale nemůžu si vzpomenout, jak je správně), ale mohlo by to být v přidávané parfemaci, která se šoupe do všech možných i nemožných kosmetik, abychom se radovali, že to hezky voní. Tento šampon je ale úplně bez parfemace, nevoní vůbec nijak. Když bedlivě čuchám, tak mám pocit, že cítím někdy takovou slaboučkou vůni čistoty, ale při šamponování vůbec nic. A nijak zvlášť mi to nevadí, šampony si kupuji ne kvůli vůni, ale kvůli účinkům (odteď, protože jinak nedám na vůně vůbec dopustit).

Nepřijde vám dnešní článek nějak dlouhý, ale přitom skoro bez recenzovacích informací? Takže rychlé shrnutí nakonec. Šampon Urtekram No Perfume je naprosto skvělý přírodní šampon! Líbí se mi jak modrý jednoduchý obal s obláčky a geniální kolébkové otevírání, tak jeho skvělý účinek. Jediné, co mi trochu vadí, je přelepka od Bioo, která je drolivá a při namočení se rozutíká na všechny strany. Šampon je čirý a bezbarvý, jemně pění a k mojí hlavičce je obrovsky šetrný. Pokožka hlavy po něm nesvědí a vlasy jsou krásné a veselé. Společně s mínus 417 jsou to mé dva nejoblíbenější šampony roku 2015.



Šampon Urtekram no perfume bez parfemace seženete všude možně. Pro srovnání cen se mrkněte na Srovname.cz.


Jaký šampon používáte?
Máte zkušenosti s Urtekramem?


Komentáře

  1. ahoooj! :) dotěrné dotazy to rozhodně nebyly, já jsem ráda, když můžu poradit, moc dobře vím, jaké to je, když tě svědí kebule a nevíš co s tím ;) kombinace látek v kosmetice je velká alchymie a dobrat se k výrobku, který vyhovuje je někdy hodně dlouhá cesta a i když si člověk myslí, že tomu rozumí, tak se občas nestačí divit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! I kdybych věděla přesně, co která látka dělá (což nevím ani náhodou) tak nejvíc stejně věřím doporučením a zkušenostem druhých. Tvé vlasy jsou má inspirace! :)

      Vymazat
  2. Poslední dobou mám taky docela problémy s vlasama, hrozně se mi zhoršily a vypadaly po profi šamponu Loreal Professional (:// ), tak teď hledám, čím je spravit... přírodní šampon asi neni špatnej nápad, taky se po něčem mrknu :)

    Janina
    bloggopis.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S vypadáváním mi obrovsky pomohl ostropestřecový olej Soaphoria, fakt mi padaly chumáče a teď sem tam vlásek. Tenhle šampon je skvělý, stejně tak i -417.

      Vymazat
  3. Tak to je super, že sis našla šampon, po kterém tě už nesvědí hlava. Já takový problém nemám, ale věřím, že to muselo být hodně nepříjemné.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Závidím! Já s tím bojuju snad od narození. Urtekram a Minus 417 mi fakt ohromně ulevily.

      Vymazat
  4. Urtekram šampóny mám ráda, mám už třetí, ale tenhle jsem ještě nezkoušela. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A které jsi zkoušela? Znám svou touhu po poznání, určitě budu chtít zkusit i jinou verzi :)

      Vymazat
  5. Tak o téhle značce slyším poprvé. Já osobně nemám nej šampón. Ještě jsem na takový nenarazila. Mám pár šampónů, které mi vyhovuje. Spokojená jsem byla s Nature Siberica, brusinkovým od Alverde, hennovým od Santé, ale i s Havlíkovo. Momentálně se chystám zkoušet šampón a kondicionér od Sopahoria. Tak jsem zvědavá na účinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narura Siberica mě taky zajímá, stejně tak Havlík. Od Soaphorie jsem zkoušela tuhý šampon na normální vlasy a byl příšerný, tak ten určitě nedoporučuji.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥