Maybelline Superstay 24 Ultimate Red


Taky máte někdy dny, kdy se vám ale sakra nic nechce, takže odfláknete všechno, na co sáhnete? Dneska mě upravování fotek TAK nebavilo, že jsem je prostě rychle naházela do "automatu" a výsledek je podivně barevně zkreslený. No a co, říkám si, na tom život nestojí. Ale alespoň jsem tu první vánočně ozdobila, nádhera! 

Dneska si povíme o tekuté rtěnce na rty od Maybelline Superstay 24 Ultimate Red v luxusním odstínu 560 Red Alert. Tuhle nádheru pořídíte zabalenou v plastovém průhledném obalu, který dodává celému tomule dvoudílnému nápadu s tekutým krémem na jednom konci a balzámem na druhém docela hezký dojem.


Hned se dám do šroubování, zkoumání a otevírání. Po otevření barvy cítím krásnou sladkou vůni. Ale jsem zaražená tou opravdu hodně HODNĚ výraznou červenou. V dózičce vypadala trochu tmavší. Ale nevadí. Nanesu na rty a užívám si tu vůni. Barva potřebuje nějakou dobu na zaschnutí (dávám tomu dvě i více minut, podle času) a na první nanesení nekryje tak, jak bych si představovala, některé části rtů potřebují dvě vrstvy. Jak barva zasychá, tak pociťuji pnutí, barvu na rtech cítím a rty lepí. Po zaschnutí musím někdy barvu ještě opravovat, u takhle výrazné červené je důkladné krytí důležité. 



Po nanesení balzámu, který je ve formě tuhé tyčinky, pnutí a lepení zmizí (chvála bohu!). Pořád barvu na rtech ale cítím. Ve chvíli, co jsem ten divoký odstín uviděla, jsem byla ohromně zaražená a trochu jsem si nadávala, PROOOČ jsem si vybrala takhle rudou. Hned jsem začala barvu porovnávat s Dermacol 16H Lip Colour a myslela jsem si, že Maybelline bude o mnoho horší. Ale víte co? Není to tak. I když barvu ze začátku na rtech cítím, po chvíli na ní zapomenu a na rtech mám pocit, jako by tam nebylo vůbec nic. Barva drží, neobtiskává se a na rtech mi vůbec nevadí!


Balzám jsem nejprve usilovně šroubovala a divila se, proč mi to nejde otevřít, až jsem páčením a silou zjistila, že je prostě jen vytahovací. Balzám taky krásně voní.


Pití zvládá barva s přehledem, i když mám pocit, že se od středu rtů drolí. Mám pocit, že barva ani nevypadá moc přirozeně, což je sice zvláštní říkat u barevné rtěnky, ale snad víte, jak to myslím. V některých barvách se cítím naprosto přirozeně, uvolněně a svá, v jiných mám pocit, že mě něco svazuje a musím si dávat pozor (na pusu). Taková je i tahle Maybelline. Barva jinak drží docela dobře, neobtiskuje se, ale neumím si představit, že vydrží celých 24 hodin. Všechno je ale o zvyku a cviku a po pár nošeních už se v ní cítím jako princezna.


Maybelline Superstay 24 je trochu náročnější na manipulaci. Má ohromně zajímavý aplikátor, který je jako heboučká plyšová houbička a je trochu větší, než jsem zvyklá u "klasických" lesků. Musela jsem se v první řadě naučit kam a kolik. Při špatném nanešení se mi drolila ze středu rtů (i na zuby! Vzpomínám si, jak na střední jedna spolužačka milovala rtěnky, ale všechny je měla obtisklé na zubech) a nekryla dobře všechna místa. Jedna vrstva by byla nejideálnější, protože více vrstev je na rtech cítit, ale ne vždycky ta jedna dobře kryje.

Suma sumárum je to dost dobrá rtěnka. 24 hodin je docela přehnaný slib, ale docela v pohodě zvládá 8 hodin s drobnými úpravami. Přežije se mnou celý den, kdy je na plánu neustálé pití, vydatný oběd, svačinka, kafíčko... Musím ji mít samozřejmě s sebou a drobné nedostatky postupně doupravovat. Při jídle mizí ze středu rtů. Čím víc ale rtěnky nanášíte, vím víc jí tam je a tím je i pravděpodobnější, že se časem někde odloupne. Navíc je potřeba nechat opravdu dobře zaschnout. A samozřejmě balzámovat přiloženým balzámkem, který je moc příjemný.


Vytkla bych dvě věci. Barva ze rtů obarvuje čirý balzám. Nic jiného jsem ale nečekala. Je docela zajímavé, že je balzám v tubičce a není tekutý, to mi není nepříjemné. Druhá věc je trochu nepříjemnější. Nedovírá se mi část s barevným krémem. Prostě to nejde dotočit až na konec a já mám strach ji někde položit, aby nevytekla ven. V kabelce ji nosím v igelitovém sáčku a snažím se jí mít postavenou barvou dolů.

Barvu můžu s klidným srdcem doporučit, i když mám o něco radši zmiňovaný Dermacol.

Santa nebo Ježíšek?


Komentáře

  1. Krásná rudá červená, ta se mi líbí :) Já jsem zatím tady těm produktům na rty nějak nepřišla na chuť nebo spíš k nim mám takový postoj, že je nepotřebuju :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý postoj, ušetřil by mi docela dost peněz :D Tekuté rtěnky (a vůbec všechny :D) jsem si zamilovala, je to takový jednoduchý způsob, jak zvýraznit celé líčení :)

      Vymazat
  2. Odstin teda na rtech vypada dost dobre.
    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  3. Ta barva je krásná! Já jsem si poslední dobou velmi oblíbila tyto rudé červené odstíny :-))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  4. Na rtech vypadá skvěle, ale asi bych sáhla po jiném odstínu, mě červená moc nesluší
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jo, to vypadá vážně moc dobře! Nic podobného jsem ještě nezkoušela, ale po tomhle (nebo po tom od Dermacolu) se asi mrknu! :) Jenom bych se nejspíš rozhodla pro jiný odstín. Tenhle je sice dokonalý, ale já bych ho neunosila. :/ :) Tyhle barvy mi nesluší. :/ A Ježíšek! :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na každodenní nošení takový odstín (alespoň pro mě) taky není, ale čas od času dodá šmrnc :) Dermaocol mám přeci jen o něco radši, vyzkoušej :)

      Vymazat
  6. Těch dvou věcí, které tě "štvou" je škoda, ale fakt nechápu proč je to balzám a né něco tekutého :D Ale jinak barvička se mi moc líbí :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥