Vůničky: L'Occitane - Arlésienne


O mé lásce k L'Occitane už určitě víte. Nejradši bych se celá mazala a voněla L'Occitanovými výrobky. Ale ne všechno se mi líbí, to zase ne. Vyzkoušela jsem celou řadu jejich vůní a nakonec skončila u pivoňkové, která je moje zamilovaná. Mou druhou zamilovanou voňavkou je Arlésienne, která je poměrně nová (poměrně rok nová).


Na první pohled si mě získala už jen papírová krabička, která je krásně kytičková a barevná. Vymalované kytičky mi připomínají lízátka za pár kaček z dětství. Z krabičky se také dočteme, že Arlésienne je spojením tří kytiček - fialky, růže a šafránu. V popiscích na stránkách se dočteme, že Arlésienne je arleská žena, půvabná, elegantní a záhadná. Já si jí představuju jako nějakou divoženku vílu s dlouhými divokými vlasy, jak pobíhá někde po louce a sbírá fialky a šafrán.


Růžovou voňavku jsem od L'Occitane měla už kdysi dávno a vůbec se mi nelíbila. Její vůně mi přišla taková levná, pouťová, ne příliš pro mě. Proto jsem se nejdřív zarazila, když mi paní v obchodě nabízela očuchat jejich novou růžovou. A tahle beruška mi skoro doslova vyrazila dech! Na první zavonění je sladká a kořeněná, taková zemitá a trochu do citrónova. Po chvilce se rozvoní, zjemní a zůstane jemná vůně koření a vůně kvetoucího sadu, nebo spíš růžové zahrádky. Tu správnou kořeněnost dodává šafrán, sladkost růže a magičnost a záhadnost pak fialka. 


Voňavku můžu doporučit všema deseti, jsem z ní opravdu celá hotová. Některé L'Occitane vůně jsou totiž takové "levné" a po chvíli se vyvonějí, ale tahle působí ohromně luxusně, jinak se to říct nedá. Je to ženská a smyslná vůně, která vás zahalí do elegantní a záhadné vůně a hned z vás bude pravá žena vamp.

Jaké jsou vaše oblíbené produkty L'Occitane?


Komentáře

  1. Že bych si ji zašla aspoň očichat? V Arles jsem byla, bylo tam moc hezky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muselo tam být krásně, v Arles jsem nikdy nebyla (ani nikde moc ve Francii), ale pokud to voní jako ta voňavka, tak je to určitě ráj na zemi :)

      Vymazat
  2. Musí nádherně vonět. A ten flakónek je roztomilý :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ta vůně zní skvěle. Já jsem zatím od L'Occitane měla jen mýdlo, ale bylo mi líto ho použít, tak jsem ho radši strčila do skříně, ať mi hezky provoní oblečení :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mýdla mám taky ráda a taky je šoupám do skříně, protože krásně voní :D

      Vymazat
  4. Loccitane vůně na mě působí originálně. Necítím z nich žadný jiný podobný parfém jiné značky, mají zvláštní pach a jednu vlastním také.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, jsou originální, ženské a každý si tam najde tu svou :)

      Vymazat
  5. Musím taky někdy vyzkoušet jejich vůně. Ještě jsem od Loccitane nic neměla.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajdi očuchat, jsem zvědavá, která se ti nejvíc zalíbí. Už jsem jich vyzkoušela spoustu, růži, třešeň, které mě nezaujaly, nebo třeba medovou, která je podobná La vie es belle, ale sladší a kterou už nedělají, nebo pivoňkovou, která je mezi mými top už řadu let, až po tu novou Arlesienne, která je prostě božská... ♥

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥