Lush: Honey I Washed My Hair


Pomalu, ale jistě se začínám prokousávat všemi připravenými krásami k recenzování. V dnešním příspěvku se spolu podíváme na záblesk do minulosti z loňského léta, kdy jsem si udělala překrásný výlet do Londýnského Lush Oxford Street. Přivezla jsem si hlavně péči o vlasy a konečně tak mohla vyzkoušet proslavené šampuky. 

Po důkladném vysvětlení své vlasové situace mi Lush slečna doporučila medový Honey I Washed My Hair. Jedna z věcí, která mě na Lush oslovují, jsou názvy produktů. Honey I Washed My Hair je roztomilá slovní hříčka. Pro anglicky nemluvící - honey znamená med, ale zároveň se používá jako oslovení miláčku. Volný překlad zamýšlené slovní hříčky je tedy miláčku/zlato, umyl/a jsem si vlasy. 


Další věcí, která se mi na Lush líbí, je ekologické balení. Šampuk mi zabalili do papírového sáčku (jehož dizajn na mě dost působí, přesně takovouhle barevnou kouřovou mám ráda), a tím končí veškeré obaly. Doma dávám šampuk do obalů od sýrů nebo jogurtů, takových těch plastových krabiček, ve kterých je třeba žervé. 

Honey I Washed My Hair šampuk jsem vyfotila před cestou zpátky a poté. Předtím byl krásně kulaťoučký, jako koláček k nakousnutí. Po mačkání se v kufru s dalšími suvenýry jsem ho našla trochu rozmašírovaný, kousek odrolený a zmáčknutý. Nic z toho na jeho účincích ale neubírá.


Šampuk voní jemně a sladce po medu. Znovu opakuji, Lush není přírodní kosmetika! Je čerstvě handmade vyráběná, ale ne přírodní. To mi připomíná, viděli jste kauzu slečny, která špatně použila Lush produkt a zrůžověla? (link tu)

Použití šampuku je jednoduché jako facka. Buď lze napěnit v rukou a pěnu pak nanést na vlasy, nebo lze šampukem přejíždět po vláscích. Šampuky (už jsem to slovo napsala nějak hodněkrát, nezdá se vám?) jsou proslulé svou dobrou pěnivostí a dlouhou trvanlivostí. Opravdu se ho stačí pomalu jen dotknout mokrou rukou a napěníte s ním v klidu celou hřívu. Pění tak skvěle, protože obsahuje SLS. O složení si můžete přečíst třeba tady na Lush stránkách.


Vzhledem k tomu, že Honey I Washed My Hair není příroda, působí na moje vlásky stejně, jako jiné chemické šampony. Po pár dnech mě od umytí začne svědit hlava. Mycí schopnosti jsou jinak ale výborné a opravdu vůbec neubývá. Na začátku jsem byla z tuhých šamponů nadšená, protože nezabírají vůbec žádné místo a vydrží dloooouho. Čím víc jich ale zkouším, tím míň se mi zamlouvají. Doufám, že časem narazím na nějaký skvělý přírodní, který bude mým společníkem už navždy. Lush to ale bohužel nebude. Tím vás nechci odradit od nákupu! Honey I Washed My Hair  je skvělý šampon/šampuk. Dělá krásné lesklé vlásky, smyje všechnu špínu a mastnotu a krásně voní. Ale po SLS mě svědí hlava, takže ho můžu používat jen občas a s mírou. Doporučila bych ho tedy těm, kterým chemické šamponky nevadí.



Vyzkoušeli jste nějaký tuhý šampon?


Komentáře

  1. Odpovědi
    1. V Lushi ti určitě dobře poradí, který je pro tvoje vlásky nej :)

      Vymazat
  2. Já měla jen ten od Soaphorie, ale o tom jsem ti už asi psala, že? Samostatně se použít nedal, ale když jsem ho dala jen do délek a pak pořádně smyla přírodním tekutým šampónem, dělal mi krásné vyživené vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ho měla a spokojená jsem nebyla, teď se s ním mydlím a je to mnohem lepší.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Nedivím se, taky jsem měla tyhle problémy z chemických šamponů. Co zkusit přírodní cestu? :)

      Vymazat
  4. Tuhý šampon to je jedna z věcí kterou bych z Lushe chtěla nejvíce vyzkoušet. No někdy se do toho Lushe musím vypravit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen pozor, aby sis vybrala dobrý pro své vlasy a nejlépe ten, který v sobě nemá tuhé části, ty se těžko vymývají :)

      Vymazat
  5. Mala som od Lush 2 šampuky - Jumping Juniper a potom Soak´n´Float. Jumping Juniper mi na moje lupiny nestačil, takže som ho posunula ďalej, ale SnF bol parádny, akurát strašne smrdel :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi lupy postupně zmizely s přírodními šampony, s těmi by Lush asi moc nepomohl.

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥