Koncertování: Marina & the Diamonds

Zdroj
Znáte Marina & the Diamonds? Ne? Chyba! Proč? Protože písničkou od Mariny je inspirovaný celý tento blog i moje bjůty blogovací přezdívka! Jak se ta písnička jmenuje? No přeci Primadonna ♥

Zdroj
Pokud čekáte, že vás v dnešním příspěvku budu přesvědčovat o tom, že je Marina and the Diamonds nejlepší interpret světa a že byste jí měli okamžitě začít poslouchat, tak to čekáte správně! Marinu velice vřele miluju už hodně dlouho a když konečně naplánovala koncert i v Praze, mé nadšení se mnohonásobně zvýšilo. A to ani nevíte, jaké bylo drama shánění lístků! Koncert měl být původně už v prosinci, ale Marina ho přesunula na 2. března 2016. Lístky k prodeji se objevily už během léta a jejich nákup jsem odkládala docela dlouho, protože jsem netušila, jestli tu na prosincové datum vůbec budu. Čekala mě pracovní cesta do zahraničí a váhala jsem, jestli si pro jistotu nepořídit lístek na koncert v Londýně, který byl jen o pár dní dřív, než prosincový termín v Čechách. Nakonec všechno dopadlo dobře a lístek jsem si pořídila na koncert v Praze. Marina měnila nejen datum, ale také místo. Koncert se tak nakonec konal v Incheba Aréně, protože v původní Lucerně se rychle vyprodal.

Zdroj
Jedna z nejhorších věcí, kterou si po koncertech můžete přečíst, jsou recenze. Ať jdu na jakoukoli akci, vždycky se pak dozvím, že to všechno bylo špatné, interpret byl nudný, nikomu se to nelíbilo a všichni umřeli znechucením. Akorát se pak rozčílím nad neprofesionalitou rádoby reportérů z akcí, kteří se rovnou vrhnou na zapálenou subjektivní kritiku. Taky se mi nelíbí spousta věcí, tak tam nelezu! A když už jdu pracovně, jsem objektivní a profesionální.

Uf, takže. Zpátky do radostných vzpomínek na jeden z nejlepších koncertů v mém životě ♥ Marina je rozkošná zpěvačka se žvýkačkovým stylem, propracovanými texty plnými příběhů, obrovským hlasovým rozsahem a chytlavými melodiemi. Všechno si skládá sama. Doprovázeli jí čtyři mužtí hudebníci, Marina sama hrála několik skladeb na piánko.

Zdroj
Jakou historku jsem zažila tentokrát? Na Marinu jsme se domluvili s partou nás nadšených kamarádů a postupně jsme všichni do Incheba Arény doráželi tak, jak jsme to stihli z práce. Do haly pouštěly v sedm, předpakela začala hrát v osm, Marina v devět. Část přátel zahájila koncertní čekání už v šest, aby v tom skromném davu vychytali nejlepší místa. Primadonnka dorazila po osmé a dokonce jsem stihla část předkapely. Organizačně jsme to s přáteli ale nevychytali, takže jsem se prodírala mezi lidmi a snažila se zahlédnout povědomou tvář. S jednou kamarádkou se nám povedlo se najít venku z davu, ostatní lidé ne a ne zvednout telefon. Neviděli jsme se ten večer vůbec a nepovedlo se nám je vůbec najít, protože si naše hlavní komunikační spojka zapomněla telefon v šatně.

Zdroj
Marina and the Diamonds rozhodně není v čechách mainstream, i když její Primadonna hraje v rádiích. Písnička How To Be a Heartbreaker se objevila dokonce v Glee! Žádný hudební nováček to není a v Anglii, odkud pochází (respektive z Walesu, ať jsme při tom názvosloví korektní), ji z rádií uslyšíte mnohem víc. Poslední album se nese v ovocném duchu, jmenuje se FROOT  a neonově byla pojatá i celá Neon Nature Tour. Marina měla koncert rozdělený do tří částí, každá část obsahovala písničky z každého ze tří alb. Na každou část měla Marina připravený jiný outfiit.

Jako nadšená fanynka jsem se tetelila (nahlas) blahem od prvního momentu, kdy Marina vstoupila na pódium. Dobrý zvuk a vynikající zpěv mě jen utvrdily v tom, že jsem si oblíbenkyni vybrala dobře. Celou dobu jsem si zpívala a celou dobu jsem i krásně viděla. Marina & the Diamonds není mainstream, proto nebyla hala tolik zaplněná. Mohla jsem se pohybovat a vyhnout se všem vysokým a nebezpečně roztančeným lidem. Zároveň mi ale byla během koncertu docela zima. Taková masa lidí má něco do sebe, udělá teplo :D

Zdroj
Nemůžu se dočkat dalších koncertů, klidně bych si dala celou tour, taková zapálená fanynka jsem!


Komentáře

  1. Ja ich pesničky zbožňujem :) a aj tie texty sú skvelé. Najväčším paradoxom, že som na nich narazila pri pozeraní randomného videa na YT, kde starý pán si to freestajloval na ich pesničku ako keby bol na Sziget festivale sám :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To muselo být dobré video :D Naprostý souhlas se vším, co říkáš, jsem ráda, že se najdou fanoušci i tu :)

      Vymazat
  2. Předně ten plakát je nádherný, moc se mi líbí. Zadruhé, jako někdo, kdo poslouchá převážně tvrdší žánry jsem si říkala, že Marinu teda určitě vůbec znát nebudu. Tak jsem klikla na odkaz na Primadonnu a hned jsem se rozesmála, protože na tu písničku, resp. její trochu zrychlený remix cvičím asi tak 3x týdně ve fitku piloxing! Mazec! :D Dobrá náhoda! Tak díky tobě aspoň vím, co je to za písničku, protože se mi líbí! :))) Jsem ráda, že sis koncert užila, vypadá z fotek parádně. A jsem ráda, že jsem se dozvěděla původ jména tvého blogu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš mě na svědomí, už jsem si stáhla všechna alba a hodně se mi to líbí, připomíná mi oblíbenou Florence + the Machine. :)

      Vymazat
    2. Juchů! Obrátila jsem tě na správnou víru :D Florence je skvělá, Marina je taková víc dyskotrysko, každá má to svoje. Taky jsem si dřív říkala, že budu navždy drsná holka (odrustající na WT, Evanescence, Korn a tak), ale Marina má něco do sebe. Na příštím koncertu se doufám potkáme! :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥