Lush: Sea Salted Caramel


Mé objevování tajů ručně vyráběné kosmetiky Lush je stále v počátcích. Kousek po kousku zkouším produkt po produktu a ve většině případů dojdu k tomu názoru, že generalizovat a hodit všechno do jednoho pytle prostě nejde. Mýdlíčko Sea Salted Caramel je takové rozporuplné a vlastně nevím, jestli ho miluju hodně, nebo málo. 


Když jsem v londýnské cukrárně největšího kalibru Lush Oxford Street oňuchávala produkty, věděla jsem, že chci vyzkoušet alespoň něco a mezi tím něčím je i mýdlo. Pan obchodní asistent mi dával přivonět k několika druhům a nejvíc se mi líbila karamelování vůně mýdla Sea Salted Caramel, tedy karamel s mořskou solí. 


Složení mýdla si můžete přečíst na první fotce. Co se konzistence týče, mýdlo je tuhé a zase má (jako jiné Lush produkty) několik odlišných částí. Svrchu je tuhá vrstva, okolo byla vrstva měkká, která obsahovala i kousky mořské soli. Mořskou sůl v kosmetice nevítám, protože je na mou pokožku až příliš agresivní. Po Lush šamponu s mořskou solí Waves mi začaly vypadávat vlasy jak cyp. Sea Salted Caramel je ale fajn a přítomná sůl mi nevadí. 


Ta svrchní vrstva karamelové barvy vůbec nepění. Je jako pevný obal přes tu měkkou vrstvu, která pění o něco víc. Namydlit se s ním ve sprše je docela problém. Člověk musím nejprve mýdlo pořádně rozmydlit v rukách a pěnu následně nanést na tělo. Nikdy jsem se ale nedočkala bublinkové pěny. Odměnou mi byla vždy karamelová vůně, která provoněla celou koupelničku.


Vůbec nevím, jaké mám mít z Lush Sea Salted Caramel mýdla pocity. Moc nemydlí, ale umyje bez problémů, nádherně nezaměnitelně voní. Lush vůně umí, jen mám někdy pocit, že vůně předčí účinky samotného výrobku. 

Doplň větu: Kdybych uměla lítat, tak bych...


Komentáře

  1. Mě mořská sůl právě dělá s pletí zázraky, takže vyhledávám takové produkty, Z Lushe popravdě ještě nic nemám ale jednou bych chtěla zkusit tuhý šampon o které jsem četla dobré recenze. Každopádně vůně Lush produktů jsou opravdu silné a nezaměnitelné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na který jsi, Terez, četla dobré recenze? Nějaké jsem zkoušela a ani jeden není můj největší favorit, tak by mě zajímal názor na jiné :) V tomto mýdle jsou přímo krystalky soli, které mi na kůži nevadí, ale stejně si dávám majzla. Kdysi jsem měla peeling ze soli a strašně pálil.

      Vymazat
  2. Mýdlo vypadá moc hezky, od Lush jsem ještě nic neměla. Mám teď taky jedno karamelové mýdlo, ale od Soaphorie a vůni karamelu tam vůbec necítím.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Lushácké voní fakt náááádherně, to se musí nechat :)

      Vymazat
    2. Musím Lush taky někdy vyzkoušet. :-)

      Vymazat
  3. Lush nevyhledávám, není to můj šálek čaje, ale vůně mají opravdu zajímavé (to mě však ale ke koupi ještě nepřiměje :D). Pokud bych mohla doporučit dobré, , přírodní, pěnící mýdlo, tak za mě mýdlárna Rubens :)

    Piosek
    www.piosek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥