Arganové máslo Sportique


Recenze kosmetické nálože české přírodní kosmetiky Sportique musím odstartovat asi největší peckou z celého balíčku a taky jediným produktem v tomto provedení, který v ČR seženete. Argan Butter neboli hezky česky arganové máslo. Jedná se o arganový olej ve formě tuhého balzámu. Už to samo o sobě zní lákavě, že? Arganový olej je pro mě stále něco vzácného a luxusního. Jako takový klenot mezi olejíčky. Je skvělý jak na pleť, tak na vlasy. Arganové máslo má v sobě spoustu vitamínů a látek, které pleť vyživují, hydratují, zvláčňují, zabraňují jejímu stárnutí, chrání před UV zářením a nedivila bych se, kdyby působilo i jako budič dobré nálady. Už když se na tu plechovou šroubovací krabičku dívám, musím myslet na sluníčko (žlutá barvička a jasná asociace). To ale není všechno! Máslo funguje i na strie, na namáhanou pokožku (ahoj nohy po celodenním běhání v nepohodlných jarních botech), je skvělé na poškozené nehty (třeba když si je lakujete tak intenzivně, až se vám roztřepí a jako vedlejší efekt olejování vám arganové máslo zahojí i ten nehet) a podobně. A nakonec vlasy. Pro ty je to jako injekce plná života. 


Malá technická odbočka. Vždycky se při upravování fotek snažím alespoň jednou trefit opravdové podobě produktu. Jsem samozřejmě fotograf amatér (ale nadšený) a fungování světel ještě nemám naučené tak, abych pak při následném upravování dokázala upravit všechny fotky stejně. To jen, kdybyste se divili, proč jsou každá ves, jiný pes.


Arganové máslo Sportique má kovovou šroubovací krabičku, která mi stylem nejvíc připomíná krémy na boty ze života kovbojů. Pro mě jsou stylové, mají v sobě sílu toho opáleného šviháka v klobouku, který celý den jezdí na koni a žvýká u toho stéblo slámy. Večer přijde domů, namaže si unavené nohy arganovým máslem, přemáchne si kostkovanou košili v řece a všichni žijí šťastně až do smrti. Jednoduše řečeno - design se mi líbí. 


Konzistence másla je tuhá, při doteku ruky roztává a měkne. Není tak tuhé, jako třeba bambucké máslo, ani tak poddajné, jako třeba kokosový olej. Je o něco hutnější a máslovitější. Protože je to čistý přírodní produkt, může obsahovat hrudky. Ta má verze je bezhrudečná, ale ani malá krupička by mi nevadila. Jsem zvyklá na to, že čisté přírodní balzámky a másla mají různé konzistence. Třeba balzám na rty s rakytníkem od Saloos časem zhrudkovatěl a na účincích mu to neubralo ani o píď. 

Vůně se mi nepovedla detekovat žádná. Může to být proto, že arganové máslo žádnou specifickou vůni nemá. Nebo to může být tím, že mám od dubna do října alergii a můj čich je velice omezený. Vůni tedy necháme jako přírodní a čistou a každý si pak produkt očuchá sám.


Použití a účinky jsou rozmanité. Jako správný vlasový olejový fanatik si máslem pravidelně natírám vlásky a pokožku hlavu. Hodně mě to baví, protože máslo na rozdíl od olejů neteče, takže nemám strach, že bych ho omylem převrhla a půlku zlikvidovala svou nešikovností. Vlásky ho milují a po jeho použití září a je vidět, že je o ně pečováno. Ráda používám máslo i na unavené nožičky. Nevím, jak vy, ale já snad nemám žádné pohodlné jarní boty. Pravidelně se vracím s odřenýma nohama a puchýři. Na takovou námahu pak normální krém nestačí a sahám po olejovějších a mastnějších věcech, kterými nožky odprosím. Arganové máslo se k tomu hodí perfektně. Na strie jsem ho nezkoušela, protože ty své účinně ignoruji a neřeším.

Děkuji Sportique za nálož produktů ke zkoušení! Arganové máslo a další lahůdky ze světa přírodní kosmetiky naleznete v jejich eshopu




Komentáře

  1. Musím říct, že se mi hodně líbí balení :) A určitě by stálo za to ho vyzkoušet :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balení je moc povedené, úplný souhlas. Za vyzkoušení rozhodně stojí :)

      Vymazat
  2. Skvelá recenzia a musím si ho zaobstarať, práve mi došlo bambucké, tak to bude skvelá náhrada :)

    OdpovědětVymazat
  3. Och, to vyzerá bombovo! Uvažujem, na čo by som ho použila... na nechtovú kožičku? Tam by sa hodilo niečo poriadne výživné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na všecko jde použít :D Na nehtovou kůžičku určitě, nebo mě napadá ještě možná jednodušeji použitelný produkt, který Sportique mají -
      Arganový olej Roll On

      Vymazat
  4. To mě docela dost láká :) Rozhodně by se našlo dost využití :)

    touhyalasky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Taky ho mám a používám denně, jsem z něj nadšená, hlavně proto, že nestéká jako do té doby můj oblíbený arganový olej. Ještě jsem se nedostala k napsání recenze, ale taky se chystám, protože chci, aby o tomto produkty věděly i moje čtenářky. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥