Islandské zaklínadlo pro krásné ruce GRÆÐIR hendur


Vlasy a ruce. Moje dvě části těla, o které pečuji úplně nejvíc, protože jsou i nejvíce namáhané. Vždycky žasnu nad tím, jak může být každá část těla tak jiná! Mastné čelo, loupající se pokožka hlavy, vysušené ruce, kůže na stehnech v naprosté pohodě a tak dále. Na každý pidimetr pokožky mám jiné mazání. Na ruce mám asi tisíc různých krémů. Některé jsou lepší přes zimu, jiné zase přes léto. Momentálně je jeden z mých nejoblíbenějších krém se jménem, který připomíná zaklínadlo a pochází i Islandu. Jmenuje se GRÆÐIR hendur od Sóley, v ČR ho seženete v eshopu Zdraví z Islandu.

Co může GRÆÐIR hendur asi tak znamenat? Zkouším dát tohle slovíčko s písmenky, které ani na klávesnici nemám, do překladače a víte co? GRÆÐIR (pokud to napíšem jako Graedir) znamená zelená, hendur pak ruce! Ani výslovnost není tak hrozná, něco jako hendür, takové to zavřené u/y s trochou chrčení na začátku. Lekce islandštiny level začátečník. Vidím to jako přípravu na cestu na Island, která mě jednou určitě čeká. GRÆÐIR vypadá složitěji, ale vyslovuje se s takovým tvrdým chrčivým G na začátku - graedir. Tedy pokud věříme gůglovskému překladači.


Už je vám asi jasné, že mám pocit, jako by krém GRÆÐIR hendur (graedyrhendyr?) byl kouzelný. On totiž opravdu je. Voní sladce jako dětství, jako čerstvě vykoupaná miminka, jako čistota, jako ráno, když svítí sluníčko. Je to taková krémová vůně, která není překvapivá, ale naopak vzbuzuje pocit, jako byste se s ní už někdy setkali. Krém je určený na suché, namáhané až popraskané ruce. Nejsušší místa mám hřbety rukou. Ať se mažu sebevíc, vždycky se mi po chvíli objeví šupinky. A víte co? Když se pravidelně mažu tímto kouzlem od Sóley, tak žádné šupinky nemám! Pokožka rukou získala větší pevnost, je hydratovaná a nešupinkatí ani když pravidelné mazání po umytí vodou vynechám. A to jsem se tuhle rochnila v hlíně a sázela bonsaje (které chcíply dřív, než jsem si je donesla dovnitř). 


Sóley Organics je výrobce přírodní kosmetiky. Značku založila herečka Sóley Elíasdóttir (sólejelíjasdótyr?), která zdědila receptury na přírodní kosmetiku po své babičce. V kosmetice používají výtažky z islandských kytiček a bylin. Island je známý svou unikátní flórou a faunou (třeba takoví papuchalkové ♥). Pro mě je ostrovem záhady, tajemna, víl, síly přírody a nejlepšího instagramu na světě. Proč by tedy islandská kosmetika neměla fungovat? Zapomněla jsem se teď při prohlížení fešných islandských strážníků, až se z toho sama červenám :D 


Víte, co je na krému na suché ruce GRÆÐIR hendur od Sóley skvělé? Konzistence. Je totiž zajímavá. Jiná. Taková obláčková. Není to takový ten normální krém, má v sobě nějaké pojítko, které ji dělá zajímavou. Takovou jakoby slizovitější, jako když děláte cukrovou polevu, nebo když mícháte želatinu. Při mazání ale žádný slizovitý efekt nečekejte, pokožka krém sosá rychlostí blesku jako žíznivá houba. Na rukou se vytvoří neznatelný ochranný film, který ale není mastný, takže můžete namazat a za pár vteřin už datlovat do počítače bez obav o umazání klávesnice. 

Doufám, že už jste všichni dostatečně přesvědčení a ptáte se, kde takové krásné a voňavé mazání sehnat. V eshopu Zdraví z Islandu přeci!




Komentáře

  1. Island je môj cestovateľský sen. Ale začnem ho zrejme najskôr skúmať cez kozmetiku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme stejné :D Island je prostě nádhera a kosmetika z něj taky ♥

      Vymazat
  2. Jak jsi popisovala tu konzisteci, Primadonno, tak mě napadlo, že to bude možná podobné, jako pleťové mléko Hrein od stejné značky. Takové táhavé, nebo jak to říct. Je to ono? :-)
    Krém vypadá moc zajímavě a kolikrát se až bojím počítat, kolik balení že mi to doslova za rok "projde rukama" :-) jakože obecně krémů :-D

    Ještě k té výslovnosti... Tyhle pokusy už jsem vzdala a když někde potřebuju napsat buď název islandské sopky, nebo jméno kosmetiky, tak normálně Ctrl+C a Ctrl+V - nejsem schopná to ani opsat :-D

    Bebe

    OdpovědětVymazat
  3. No tak na tento krém jsi mě teda nalákala, ale zase nemám uplně tak suché ruce ze bych měla supinky :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. uz len kvoli tej konzistencii ma laka :) inak o znacke som este nepocula uz googlim :)

    Pozyvam na velku letni GIVEAWAY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek určitě se na něj podívám, kosmetiku z Islandu začínám teprve objevovat :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  6. Zní to lákavě, škoda že ta cena je taková vysoká. :(

    OdpovědětVymazat
  7. Obchůdek ani značku nepoznám, ale krém vypadá velmi příjemně. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥