SPORTIQUE: Jasmínový deodorant


Začalo nám kalendářně léto, lidé odhazují svršky a chodí v kraťasech i ve dnech, kdy já nosím pomalu palčáky a péřovou bundu. S odhozenými svršky přichází taky období upocených těl v MHD. Boj s potem a se zápachem není jednoduchý. Kdo voní sám od sebe jako květinka a neurosí během dne ani kapku potu, tomu tleskám a závidím. Já osobně takové štěstí nemám, takže se dnes a denně pouštím do nekonečného hledání dobrého, voňavého a účinného deodorantu. Naučila jsem se používat přírodní deodoranty a vyhýbat se chemickým ucpávačům potních žláz. To má za následek větší zdraví mého podpaží, ale také menší kontrolu nad nečekaným zapocením. Dřív jsem zkoušela úplně všechno, včetně drijáku jménem Driclor. A víte, co? Bez chemie je mi líp, i když se potím.

Vždycky, když se mi naskytne vyzkoušet nový deodorant, jdu do toho, protože si naivně myslím, že to třeba bude ON mého podpaží šampion. Většinou je to spíš smutné zklamání a říkání si, proč zas a znovu zkouším něco, u čeho vlastně předem vím, že to moc fungovat nebude. Při vybírání kousků ke zkoušení od českého výrobce přírodní kosmetiky Sportique jsem si stejně nedala říct a o deodorant taky poprosila. 


Sportique je ohromně zajímavá značka, protože vyrábí funkční kosmetiku zaměřenou na sportovce. Některé kousky byly navrženy přímo pro konkrétní sportovní disciplínu. V recenzích vždy obdivuji zajímavý design jejich obalů. Obal, který má Tělový deodorant jasmín, je ohromně zajímavý, protože je to takový plecháček. Díky tomu je lehký a nepronese se tolik, jako sklo. Papírová přelepka se mi hrozně líbí, protože je z hrubého papíru příjemného na omak. Jasmínový deodorant má pumpičku, se kterou jsem měla ze začátku trochu problém, protože když se zmáčkne napůl, tak v nádobce (asi) není správný tlak a vodička ven tak jako vycákne a nerozpráší se. Při nanášení se tedy nebát a s gustem mačkat!


Vůně tělového jasmínového deodorantu je docela výrazná, čistá a jasná. Není moc sladká a voní velice podobně, jako jiné jasmínové produkty od Sportique, třeba jasmínový krém na ruce. Nejsem si úplně jistá, jestli se mi vůně líbí. Pro deodoranty mám radši citrusové nebo kytičkové, ale ne přeslazené vůně. Jasmín je sice taky kytička, ale přijde mi taková moc mužná. Což ale neguje to, že se mě několik lidí ptalo, čím to tak hezky voním. Škoda, že vám nemůžu dát čuchnout, abyste si udělali obrázek sami. 


V neposlední řadě ještě účinek. Deodorant nedráždí podpaží a neobarví vám oblečení, což je super. Deodorant pohlcuje pach a příjemně osvěžuje. Celodenní výdrž ale nemůžete čekat. Zpravidla dá tak 3 hoďky, když je teplo, pokud je chladnější počasí a vy se nepotíte, tak vydrží do alelůja. Osobně ho mám docela ráda a používám jako příjemné osvěžení. Proti pocení moc nefunguje, protože je to deodorant, ne antiperspirant. Neobsahuje žádné škodlivé látky, které ucpávají potní žlázy (třeba hliník, na kterém staví právě ty antiperspiranty). Osobně bych ocenila ještě trošku lepší vůni (ale vybírala jsem si sama, takže moje hloupost). Hodnotím ho ale vcelku kladně i proto, že ho můžete s klidem a radostí nosit i s sebou v kabelce a podle potřeby se  během dne znovu osvěžit. 



Komentáře

  1. Má moc krásný obal, to musím uznat. Nikdy jsem nezkoušela přírodní deodorant, ráda bych ale prostě se mi nechce objednávat z internetu a raději sáhnu po něčem co je v obchodě i když vím že je to chemie a není to nic dobrého pro tělo. Driclor používá občas mamka, která se potí opravdu nadměrně a jen těžko jí někdo rozmluví co to je za svinstvo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přírodní deodoranty jsou opravdu jiné a člověk na to musí být připravený. Osobně jsem měla problémy se záněty potních žláz, proto jsem na ně přesedlala ( i když někdy švindluju s Rexonou) a radši propotím triko, než abych na sebe patlala zbytečné svinstvo :)

      Vymazat
  2. Obal je opravdu krásný a i praktický. Ocenila bych ale, kdyby měli na výběr více vůní než ty tři :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, Marti, další vůně by se hodili. Určitě s něčím Sportique přijde :)

      Vymazat
  3. Primadonnko a mohla bys mi doporučit nějaký přírodní antiperspirant/deodorant, který Ti ještě funguje kromě tohoto, že by vydržel déle než 3 dny? Nebo trošku náročnější prostředí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veruško, to je docela těžká otázka. Docela dobrý je Ponio, teď zkouším Mylo a taky se mi docela líbí, v Biooo jsem si koupila Eco cosmetics fresh takový zeleno bílý... Aby ale vydržel víc, jak tři hoďky, to záleží na tom, jak moc se potíš. Docela se mi zamlouvá i krystalový, ten mám jen Balea, ale mají ho i přírodní a lidé si ho chválí.

      Vymazat
  4. Vůni jasmínu jsem si teď dost zamilovala, takže by mi mohl sednout i tento deodorant! Děkuji za tip!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač, Kači :) Dej vědět, jestli si ho pořídíš, jak na tebe působí :)

      Vymazat
  5. Já bych si nejspíš jasmínovou vůni na léto nevybrala, v létě jsem taky spíš do těch citrusových :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám teď tak nějak přecitrusováno, tak je pro mě jasmín taková osvěžující změna :D

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥