Sportique: Jasmínový krém na ruce s bambuckým máslem


S přírodní kosmetikou české výroby Sportique už se trochu známe. V dnešní recenzi se s ní seznámíme ještě o něco víc a představíme si Krém na ruce a nehty s 25% bambuckého másla jasmín. Nevěřím v univerzální produkty, ale co se Sportique krému na ruce týče, je to univerzální malá krabička plná mazacího zázraku, který musí vyhovovat všem. A nejen ženám. Přijde mi, že speciálně jasmínová vůně je v tomto provedení líbivá i pro muže. Když jsem poprvé ke krému čuchla, musela jsem se docela zamyslet nad tím, jak vlastně voní jasmín. Krém voní trochu jinak, méně sladšeji, více krémověji a svěžeji. Vůně jasmínu na mě ve větším množství působí jako uspávadlo (což teda všechny příjemné vůně - cítím něco, co mi voní, zavírám oči blahem a rázem spím). Krém naopak voní jako životabudič. Skoro mám chuť jít zdolat nějaký kopec (zmrzliny třeba).


Krém na ruce Sportique má podobnou krabičku jako jejich Arganové máslo. V recenzi na arganové máslo jsem při popisování šroubovací plechové krabičky vzpomínala na kovboje. Jasmínový krém na ruce mi připomíná něco úplně jiného. Jako bych před očima viděla staré poctivé pánské holičství, kam chodí jen samí gentlemani v košilích a vestičkách s kapsičkou na cibule. Ne žádní hipsteři, ale poctiví muži, kteří voní kolínskou a ve dvacátých a třicátých meziválečných letech diskutují nad lingvistickými záludnostmi jazyka českého.


Krabička je solidní, stylová a ukrývá úplný poklad. Pod víčkem a ochranným papírkem na nás vykoukne načechraný a hutný krém na ruce. Říkám hutný, ale myslím tím jemný. A výživný. Trošku olejový. Ale ne mastný. Dobře se vstřebává. Vydrží celou noc, pokud namažete večer. Vytvoří ochrannou vrstvu, která ruce dlouhodobě vyživuje. Načechraný je jako čerstvě ušlehané máslo (jestli něco takového existuje). Na přebalu se dočteme, že krém voní po jasmínu a ibišku. Sportique Hand Cream je ze čtvrtiny tvořen bambuckým máslem, obsahuje také výtažky z rozmarýnu, neemu, arniky a kopřivy, vitamín C a další roztodivnosti, díky kterým krém napomáhá k regeneraci ručiček.


Na namazání ručiček ho stačí docela málo, hezky se roztírá a vpíjí. Mám ho hned vedle postele, abych po něm mohla kdykoli v noci sáhnout. Jaro a léto je pro mojí sušinkovskou pokožku docela blaho, protože není takové sucho a nevysychám. Krém mi přijde ideální přípravou a regenerací rukou po náročné zimě, nebo jako pomocník proti namáhavému chladnému počasí. V recenzi píšu dva rozpory - hutný a jemný. Krém je hutný, přeci jen obsahuje spoustu bambuckého másla. Z toho důvodu pomůže i v krušných podmínkách, což je jeho hlavním účelem. Sportique se specializují nejen na zkrášlování naší pokožky ve své welness řadě, ale mají i edici pro sportovce, kterou vyvinuli tak, aby obstála v nejdrsnějších podmínkách. Jejich krémy na ruce byly vyvíjeny speciálně pro veslaře, kteří důkladnou péči o ruce rozhodně potřebují. Umíte si představit pádlování s popraskanými dlaněmi? Brrr...

Krém na ruce nepřipomíná nic, co najdete běžně v drogérce. Je na hutný jako to máslíčko. A teď přijde ta zmiňovaná jemnost. Krém na ruce s bambuckým máslem není tvrdý, je načechraný a jemný. Dobře se nabírá a při roztírání se zjemní a vaše ruce pějí blahem. A nejen ruce, krém vyživuje i nehty a nehtovou kůžičku, opravuje i záděrky.


Krém na ruce a nehty od Sportique vám můžu rozhodně doporučit. Vyrábí se v několika provedeních, osobně pokukuji ještě po medovém a divoké růži. Který byste si vybrali vy?

Děkuji společnosti Sportique za poskytnutí krému ke zkoušení a recenzování. Kdo doteď ještě na žádný odkaz neklikl a už dávno neprohlíží eshop, tak TUTADYKLIK.



Komentáře

  1. Hmm, přesně takovou konzistenci, jak popisuješ, mám moc ráda. Pobavil mě tvůj popis krabičky, úplně v tom holičství vidím celý Pražský lingvistický kroužek :D

    OdpovědětVymazat
  2. Už e-shop prohlížím :) V poslední době jsem nějak přemýšlela nad tím, že se začnu zajímat o složení výrobků, abych si udělala větší přehled a taky abych na sebe nepatlala kdoví co

    OdpovědětVymazat
  3. Hmmm, zní to dobře. :) Škoda že mám krémů na ruce tak deset.... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Opäť veľmi lákavý produkt. Ja ruky krémujem väčšinou len večer pred spaním a často sa mi stáva, že ráno sa budím s vysušenými. Takže tento krém by bol pre mňa úplne ideálny :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem měla od této značky medové bambucké máslo a bylo super, konzistenčně mi pasovalo i líp než ty od Saloos :).

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, tak to by bylo něco pro mě, já jsem úplný milovník hustých krémů :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥