Alterra: Sprchový gel


Čas od času se neubráním samovolnému bezostyšnému poplácání se po zádech, jaký jsem šikovný blogger a fotograf. Jak mi to pěkně odsýpá, jak pěkně píšu články a jak pěkně rychle všechno vždycky nafotím a připravím. Fotím do zásoby a mám zásobu tak na pět let dopředu. Což samozřejmě není v lidských silách stihnout. Co se mi pak stává je to, že už si prostě nepamatuji, jaký který daný čí ten produkt byl, takže mi nezbyde nic jiného, než si ho koupit znovu, nebo fotku smazat a přesunout pozornost někam jinam. Dalším kamenem úrazu jsou samotné fotky, které vůbec nejsou skvělé nebo profesionální, jsou naopak poměrně hrozné. Nu co, vždyť je to jenom blog. Alespoň mi je nikdo neukradne (říkám si). Tímto sebereflektivním úvodem se dostávám k dnešní recenzi, kterou je premiérový produkt Rossmannovské značky přírodní kosmetiky Alterra

Víte, proč je většina mých recenzí pozitivních? Protože mám dobrou náladu. S úsměvem na tváři se negativní recenze píšou špatně. Dneska mám taky dobrou náladu, ale budu se snažit své nadšení k životu krotit, protože Alterra sprchový gel bio pomeranč bio vanilka zas taková sláva není. 


Vůně sprchového gelu mi zase připomíná sladkosti, tentokrát takový ten žíhaný oranžovobílý bonbón, který měl pravděpodobně příchuť mléčný pomeranč. Nebo mandarinka. Mám ho živě před očima, ale za Boha si nevzpomenu, co to bylo za značku. Pamatujete si ho také? Vzpomněla jsem si na něj hlavně proto, že mi moc nechutnal. Vůně mi ale není nepříjemná, je taková mléčně pomerančová, sladká, trochu vlezlá, ale ne nepřekonatelná. 

Obal sprcháče je taková drogérkovská klasika, nevadí mi, dokonce se mi i trochu líbí, protože je jednoduchý a nenásilný. Samotný gel je takový mléčně bílý a celkem jemný. 

Kde je ten problém, říkáte si? Hned se k němu dostanu. Sprchový gel Alterra totiž vůbec nepění. Vůbec. Ani jedna malá bublinka. Několikrát jsem se musela dívat na obal, jestli jsem se nespletla a náhodou se nesnažím umýt tělovým mlékem. Pěnu jsem z toho nedostala ani jednu. Vlastně žádný mycí efekt. Nejsem velkým zastáncem superpěnivých sulfátových pártošek ve vaně, vždyť proto si vybírám přírodní alternativu, ale očekávám od mycího prostředku alespoň trošku té mycí snahy. Vůbec nevím, jak bych měla tenhle sprchový gel popsat. Byl to takový krém, který jsem si vzala na koupání, nanesla ho na sebe, zase smyla a efekt nebyl vůbec žádný. Necítila jsem se po něm umytá ani hydratovaná. A to mám krémy a mléka do koupele k mytí určené docela ráda, protože jsou většinou heboučtější a výživnější. A tohle nic. 


Možná bych přimhouřila oka, kdyby na české přelepce byl "cremedusche" přeložený jako sprchový krém. Ale sprchový gel? Tak to tedy ne, to na mě nezkoušejte. Do gelu má produkt poměrně daleko. Krém na něj sedí mnohem lépe. Ale tak jako tak, nemyje, nepění, nefunguje. 

Máte některá zkušenost s tímto sprchovým gelem? Pokud ano, co dělám špatně, že mi nefunguje? Cítím se trochu smutně, protože většinou všechnu kosmetiku dokážu zkrotit a vytáhnout z ní ten největší účinek, i když se třeba mine mému přání a potřebě. Ale s tímhle sprcháčem jsem si vůbec nevěděla rady. Nedoporučím vám ho a trochu se bojím, aby i jeho další bráškové nebyli na jedno brdo. 



Komentáře

  1. Já s Alterrou teprve začínám. Koupila jsem si zatím jen dva produkty a to na tvář, takže se sprchovým krémem zkušenost nemám. Překlady na zadních stranách jsou někdy k zasmátí, už jsem se taky setkala s několika chybami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já s Alterrou ani nezačala :D Mám ještě šampon, který je docela fajn, ale u tohodle sprcháče jsem se moc nenadchla...

      Vymazat
  2. Já jsem měla dva šampony od Alterry a oba byly k prdu :(. Takže jsem nic dál nezkoušela, ani nemám chuť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, já teď jeden šampon zkouším a nepřijde mi hrozný, tak uvidím, třeba tě přesvědčím o opaku :D

      Vymazat
  3. Mám od této značky doma šampon myslím s granátovým jablkem, zatím jsem ho nezkoušela, tak jsem zvědavá. Jinak jsem si na Tvoje doporučení koupila ostropestřcový olej :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥