Malovací růžovka Dermacol 16H Lip Colour


Jednou z nejprofláklejších blogových rtěnek je jednoznačně barevný krém na rty Dermacol 16H Lip Colour. Mezi těmi všemi pečujícími přípravky, které poslední dobou recenzuji, si teď uděláme trochu oddechovou přestávku a zamyslíme se spolu nad malováním a čančáním. O téhle barvě na rty, která přežije snad úplně všechno, jsem psala už jednu recenzi, a to konkrétně na odstín číslo 07. Protože jsem holka rozmarná a ráda chodím na kukačku do drogérek, pořídila jsem si ještě jednu rtěnkovou ségru v krásně růžovém odstínu 01. A tentokrát jsem ani nezapomněla vyfotit barvu na rtech, jako se mi často stává a při psaní recenze jsem pak líná se jít domalovávat a fotit.


S mou holčičí marnivostí je to hrozně těžké. Mám koupelnu přecpanou všemožnými nesmysly, které ale poctivě a k vlastní radosti každý den používám. Každou část těla si mažu něčím jiným. Když mi začne docházet jedno tělové mléko, začínám panikařit a rychle si psát nákupní seznam, než mi dojde, že mám v krabičce zásob ještě další tři a v ledničce kokosový olej. S malovátkami je to trochu jiné, těch nemám nikdy dost. Jen mi chybí příležitosti, kam je nosit. A jsem často tak líná se malovat, že radši vyběhnu v culíku v módu přírodní nude, než abych si vykreslovala každou část obličeje. Někdy mě ale přepadne malovací období, kdy si obden lakuji nehty a každý den poctivě střídám rtěnky. V takových dnech pak obcházím slintajíc stojany s dekorativkou a zpravidla si něco s vítězným pocitem odnáším domů.


Dlouhotrvající rtěnka Dermacol je můj absolutní miláček. Sedí mi oba dva odstíny, které mám. Barva dlouho drží. Můžu se s ní v klidu najíst. Dokonce jsem se naučila, co to je "tenká vrstva", takže už nevypadám jako klaun z cirkusu. Ze začátku, když jsem barvu ještě neuměla používat, jsem nanesla pořádně silnou vrstvu, kterou během dne postupně dobarvovala, až jsem měla na rtech spíš omítku, než parádu. Ono totiž opravdu stačí barvy jen trochu. A klidně rozetřít prsty (pokud to stejně jako já neumíte rozetřít mezi rty) nebo otřít do kapesníčku. Barva se tak lépe "vsákne" a vypadá přirozeněji, jemněji a vydrží dýl. 


Co mě baví je i bezbarvý balzám, který je z druhého konce rtěnky. Tím se pak barva po dostatečném zaschnutí přetře. Barva se tak zjemní. Dermacol barva na rty pusinku nevysušuje ani po celodenním používání. Fakt. Alespoň ty moje ne a to si myslím, že mám obzvlášť citlivé rty, které jsou náchylné k vysychání a šupinkatění, pokud se o ně dobře nestarám. 


Rtěnka vydrží hrozně dlouho. Je pro mě taková jistota, kterou si beru i do polních podmínek, kdy celý den někde pobíhám a potřebuji vypadat krásně bez možnosti neustálé kontroly rtů v zrcátku. Vydrží jídlo i pití. Většinou začíná mizet od středu (poté, co vypijete kafe, dva litry vody, sníte na posezení horu knedlíků a princeznu k tomu jako dezert) a není pak nic jednoduššího, než barvu zase doplnit. 

Dneska mám nějakou dobrou náladu, tak je i recenze hodně nadšená. Do Dermacol rtěnek jsem se zamilovala a naprosto předčily mé očekávání. Krém je jemný a dobře se nanáší tím aplikátorem. Barva na rtech drží jako přikovaná, neloupe se, vydrží jídlo i pití a nevysušuje rty. Odličuji ji buď dvoufázovým odličovačem nebo kokosovým olejem. 



Jaká je vaše nejoblíbenější rtěnka?


Komentáře

  1. To byla skvělá veselá recenze :) Článek se mi moc libil. Barva na rtech vypadá krásně a hlavně ty máš moc pěkné rty Primadonnko :).
    Přemýšlím, jestli mám nějakou jednu nejoblíbenější rtěnku? Možná tekutou od Bourjois ping pong ta je boží ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlatíčko, Veru ♥ Jsem ráda, že se ti recenze líbila :)

      Vymazat
  2. Tak přesně tuhle barvičku mám taky a souhlasím se vším, co jsi tady napsala. Navíc máš opravdu moc krásné rty. Já svou nejoblíbenější rtěnku snad ani nemám. Střídám je všechny podle nálady. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inspirovala jsi mě, tahle barvička je opravdu skvělá :)

      Vymazat
  3. Nějaký aspon jeden odstín bych si ráda pořídila :))
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdi do nich, osobně je mám nejradši ze všech rtěnek :)

      Vymazat
  4. Opět perfektní článek! Já chci tento produkt vyzkoušet už dlouho, ale ještě jsem se k tomu klasicky nedokopala. :D Jsem moc zvědavá na tu výdrž, tak doufám, že to někdy otestuju. :) A nejoblíbenější rtěnku asi nemám, mám ráda více méně všechny, které vlastním. :)
    Diary of Girly Things

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě je to opravdu top produkt, snad se ti povede ho někde sehnat a otestovat :)

      Vymazat
  5. Super recenze, já miluji odstín 4. To je naprosto dokonalá rudá pro mě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten nemám, na rudé moc nejsem, ale tobě musí slušet :)

      Vymazat
  6. Tobě moc sluší, já měla jiný odstín, který mi myslím slušel, ale uprostřed rtů se rtěnka tak prapodivně ztrácela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se mi to stávalo, ale pak jsem vychytala, jaké množství dávat, a už je to dobré :)

      Vymazat
  7. Přemýšlím o ní, taky nemám ráda neustálé kontrolování zda nemám někde něco rozpatlaného nebo na rtech nemám jen růžový obrys kolem rtů tím jak rtěnka během dne mizí. Naučila jsem se nanášet menší vrstvy a rozetřít prstem nebo obtisknout rty lehce do ubrousku, je to lepší a mám větší jistotu že nebudu vypadat jak ten klaun nebo nebudu tolik na sebe upozorňovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Juju, to je dobrý trik, stejným způsobem upravuji při nanášení i tyhle tekuté rtěnky, méně je totiž opravdu více v tomto případě :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥