Vyletněné spotřebováno

Pomalu se propracovávám svou sbírkou spotřebované kosmetiky. Spotřebovávám tu chemickou a nahrazuji ji novou a přírodní. Přírodní kosmetika mi dělá neuvěřitelně dobře. Mám štěstí, že se mi povedlo nalézt svojí cestičku světem kosmetiky a všechno testování mě neuvěřitelně baví. Pojďme se spolu podívat, co nového a starého jsem měla a už nemám.


Balea Vazelína byla taková hodně petrolejová. Vůně jako benzín, ale účinek fajn. Poměrně silný ropácký odvar, který skvěle změkčoval suché lokty a v zimě mi zachraňoval vysušené ruce. Znovu si ho ale nekoupím.

Yves Rocher Sensitive Végétal  a Nutritive Végétal O dvojce těchto krémů jsem psala zhruba před měsícem a zažila jsem si s nimi jen samé utrpení. Pravděpodobně jsem měla vadný produkt, ze kterého se mi udělala peorální dermatitida. Mrzí mě to, ale musím se YR krémům na obličej vyhýbat a nemůžu je doporučit. V komentářích jsme mi ale psali docela pozitivní reakce, tak mě vlastně docela mrzí, že na mě vyšel nějaký zkažený nezbeda.

Soaphoria Nevinnost O krémovém deodorantu Soaphoria jsem si pořád neudělala jasný názor. Znovu si ho nepořídím, ale vlastně nevím, jestli byl super, nebo ne. Asi spíš průměrný.


Batiste Od DMka jsem vyhrála čtyři cestovní verze suchého šamponu Batiste. Musím říct, že jsou docela dobré, čas od času jimi zachraňuji vlasy, když je nestíhám mýt. Moc dlouho ale nevydrží. V zásobě suchých šamponů mám jeden sypací Alverdí a s těmi od Batiste jsem se sice ráda seznámila, ale protože jedu ty kytičky, šáhnu radši po přírodních verzích. Produkt je to ale dobrý a můžu doporučit.

Fa Pink Passion Tahle deo vonítka jsem kdysi používala docela dost, teď už vůbec ne a před odchodem z domu s nimi ovoňuji nohy. Už si je nepořídím, ale zase jen kvůli tomu, že nejsou přírodní. Produkt je to jinak dobrý a hezky voní.

-417 Catharsis Vitamin Mineral Shampoo Z tohoto šamponu jsem byla opravdu nadšená a miluju ho. Další jsem si zatím nepořídila, protože mám na poličce přešampónováno. Rozhodně bych ho ale někdy znovu chtěla, protože mi dělal krásné vlasy, které po něm vydržely dlouho načechrané a nemastné.


Altermed Panthenol Balzám na rty s panthenolem jsem používala leta hlavně přes zimu. Krásně voní a rtům dělá dobře. Budu se trapně opakovat, protože ani ten už si nepořídím, zas a znovu proto, že jsem objevila jinčí přírodnější, které mi sedí mnohem lépe.

Alverde měsíček Jako třeba měsíčkový balzám od Alverde. Nejprve jsem z něj byla rozpačitá a netušila, proč ho všichni tak opěvují, ale pak jsem si ho taky zamilovala. Rozhodně je to dobrý balzám, ze začátku trochu moc tuhý a hutný, ale pak jsme si na sebe zvykli, balzám se zjemnil a hrozně rychle jsem ho vypotřebovala.

Alverde balzám podruhé, který jsem objevila ušmudlaný ve výprodejovém stojanu, protože ho chválila Liška, je hrozně super, dokonce víc, než ten měsíčkový. Byl tekutý/gelový a průsvitný s jemně mentolovou vůní a skvělým hydratačním a zvláčňujícím efektem. Budu se zase muset projít kolem toho DMkovského výprodejového stojanu, jestli se mi nepoštěstí ukořistit ještě nějaký další.

Yves Rocher s Arnikou Krémy na ruce od YR mám docela ráda. Zatím jsem měla všeho všudy dva. Prima skladné do kabelky a hezky pečují o ručičky. Příroda to taky moc není, vůně je taková podivně neuchopitelná. Není špatný, nevím, jestli si ho pořídím znovu.


Nivea Pure & Natural Dopotřebovávám i svou nepřírodní zásobu odličovátek. Niveu na pleť nemám ráda, ale tento odličovací toner mi nevadil. Nebylo to špatné, cenově přijatelné a docela šetrné. 

Yves Rocher Apple Star Anise osvěžující sprej je mým nejoblíbenějším YR produktem všech dob. Vonící vodička, která je v plastové lahvičce (oproti plechovým deodorantům a skleněným parfémům) a tak se nepronese. Rozhodně se podívám po nějakém dalším, tenhle byl z loňské letní limitky.

Garnier Essentials s výtažkem z hroznů na odličování očí byl vážně super. Nedráždil a odlíčil docela fajn. Nevím, jak by zvládl voděodolné řasenky, protože ty nepoužívám.

Kakaová masážní kostka Ponio je z celého dnešního spotřebováno můj nejoblíbenější produkt a zůstala mi po ní už jen krabička. Krásná vůně a olejové mazání, člověk se musel držet, aby neochutnal. Rozhodně doporučuji, už jí obdarovávám i všechny své blízké.



Komentáře

  1. Balzám na rty od Alverde jsem zatím nevyzkoušela, měla bych to napravit! :)


    | KOSMETIKA PŘÍRODNĚ |

    OdpovědětVymazat
  2. Deodorant Nevinnost bych chtěla moc vyzkoušet :).
    Beauty by K. - na blogu najdeš soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  3. Z týchto produktov som zatiaľ žiaden nevyskúšala, ale zaujal ma šampón -417. Načechrané vlasy ja rada! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten šamponek vzpomínám s láskou, ale zatím jsem si ho znovu nepořídila :)

      Vymazat
  4. Ty deodoranty Fa jsem kdysi dávno taky hodně používala. Přesně ten tvůj mi krásně voněl. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom zase stejně. Ty růžové voní moc hezky :)

      Vymazat
  5. Ha, chybí ti popisek druhého Alverde balzámku na rty. :) Jinak Batiste používám taky a mám i ten YR krém na ruce s arnikou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to jsem pako :D Hned ho jdu doplnit, děkuju za připomínku a za přečtení článku :)

      Vymazat
  6. Mám skusenosti iba s Batiste ale teraz chcem skúsiť suchý šampon aj od Balea :)
    www.veraparadis.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Suchý šampon od Balea jsem zkoušela před Batiste, teď mám v zásobě ještě Alverde, jinak ale suchými šampony moc neholduji :)

      Vymazat

Okomentovat

Děkuji za komentář ♥